Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

Σχετικά με την προχθεσινή ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ μας με τον Υπουργό Υγείας, τον Κον Ξανθό.

          Πραγματοποιήθηκε προχθες, στα γραφεία της 6ης Υ.Πε, η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ του Δ.Σ του Σωματείου μας με τον Υπουργό Υγείας τον Κον Ξανθό, παρουσία του Γ.Γ του Kου Γιαννόπουλου, της Δkσης της 6ης Υ.Πε (Δκτή k΄ Υπδκτες) και του Διοικητή του Νοσοκομείου μας.
          Στην 2ωρη Συνάντηση μας, κατατέθηκαν εκ μέρους μας και συζητήθηκαν εκτενώς  τα παρακάτω ζητήματα:
1). Η εκκρεμότητα στον Οργανισμό του Νοσοκομείου, η 6αμηνη καθυστέρηση στη διόρθωση του ¨φραστικού λάθους¨, που έχει ως συνέπεια, πέρα από την μη ενοποίηση του Ν.Ν.Θώρακος στο Νοσοκομείο μας, ένεκα του οποίου γινόταν αυτός ο επαναπροσδιορισμός του οργανισμού, την μη λειτουργία του Δ.Σ, να λειτουργούμε στον αυτόματο πιλότο και γενικά να έχουμε αφεθεί στην τύχη μας με τεράστιες λειτουργικές δυσλειτουργίας.
        Ο Υπουργός ¨δικαιολογήθηκε¨ ότι όλο αυτό το διάστημα δεν πρόλαβαν να κάνουν την σχετική διόρθωση, κάτι που δεσμεύτηκε να γίνει μέσα στον Οκτώβρη.
      Ωστόσο απ' αυτήν την παρέμβασή μας και μετά από παρέμβαση του Νομικού Συμβούλου του Υπουργείου που ήταν επίσης ήταν παρών, προέκυψε η επαναλειτουργία του Δ.Σ του Νοσοκομείου, που κακώς, όπως είπε, δεν λειτουργούσε όλο αυτό το 6αμηνο διάστημα. Εξέλιξη θετική, που δυστυχώς όμως για αυτούς, φανέρωσε τον χαώδη τρόπο της λειτουργίας τους στο Υπουργείο και το μεγάλο έλλειμμα επικοινωνίας, επαφής και συνεργασίας αυτού με τις Υ.Πε και τις Δκσεις.
        Μέσα σ' αυτό το θέμα τέθηκε και το ζήτημα της λειτουργίας της ψυχιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου μας, αλλά και η λάθος μεταστέγαση του Ν.Ν.Θωρακος, η επικινδυνότητα της λειτουργίας της Πνευμονολογία κλινικής στον 6ο όροφο, η οποία παρά τις παρεμβάσεις μας συνεχίζει να δέχεται φυματικά περιστατικά, περιστατικά που θέλουν θαλάμους αποσυμπίεσες, όπως παραδέχθηκε και ο Υπουργός, θάλαμοι που δεν μπορούν να γίνουν στον συγκεκριμένο χώρο, όπου κακώς μεταστεγάστηκε  με ευθύνη του Διοικητή.
        Επισημάναμε επίσης ότι υπάρχουν παραλείψεις στον νέο οργανισμό, που είναι απαραίτητο άμεσα να κινηθούν οι διαδικασίες διόρθωσης τους και να ενισχυθούμε με επιπλέον κλίνες και όχι μόνον.
        Τέλος σ' αυτό το θέμα έγινε αναφορά για τους δύο Υπδκτες που διαθέτουμε και ιδιαιτέρως για την χωρίς ουσιαστικό αντικείμενο Υποδκτρια του ΝΝΘωρακος, για την οποία έγινε νύξη και για τα όσα έχουν προκύψει σε βάρος της και πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας, για να πάρουμε την δέσμευση ότι όλα αυτά θα λήξουν μέσα στον Οκτώβρη,, με την διόρθωση και εφαρμογή του νέου οργανισμού.
2). Αναφερθήκαμε στην περαιτέρω κτιριακή επέκταση του Γ.Γ Πατρών, που θα πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατόν για να στεγαστούν οι 150 και πλέον άστεγες κλίνες και υπηρεσίες, όπως το φαρμακείο κλπ.
       Θίξαμε ιδιαιτέρως το γεγονός ότι γι΄ αυτήν την αναγκαία και άκρως απαραίτητη νέα  κτιριακή υποδομή, παρά τις σχετικές δημόσιες δεσμεύσεις Πολάκη, που απεδέχθη το αίτημά μας,  μέχρι σήμερα, 8 μήνες μετά, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτε. Όχι μόνον δεν έχουν ανατεθεί για να γίνουν αυτές οι σχετικές μελέτες, που ο κος Πολάκης προσδιόριζε την ολοκλήρωσή τους πριν από το καλοκαίρι, δυστυχώς δεν έχει προσδιοριστεί καν τι πρέπει να στεγαστεί εκεί. Με λίγα λόγια δεν έχουν ασχοληθεί καθόλου μα καθόλου με όλο αυτό το ζήτημα, για το οποίο δεσμεύτηκε ο υπουργός να το δει Άμεσα.......
       Πάνω σ' αυτό το θέμα ζητήσαμε την εγκατάσταση και λειτουργία φωτοβολταϊκών στο Νοσοκομείο για να μειώσουμε το κόστος λειτουργίας μας, τις υπέρογκες δαπάνες για ηλεκτρικό ρεύμα, καθώς επίσης και την χρηματοδότηση μας για την εγκατάσταση μονάδας παραγωγής δικού μας οξυγόνου.
3). Ζητήσαμε αύξηση του προϋπολογισμού μας, κατά 40% τουλάχιστον και την απόδοση όλων των δαπανών που έγιναν για τις ανάγκες μεταστέγασης, την διαμόρφωση των χώρων κλπ.
4). Θέσαμε τα ζητήματα της ένταξης μας στα Β.Α.Ε, την μη περικοπή του επιδόματος ανθυγιεινής k΄ επικίνδυνης εργασίας, ζήτημα για το οποίο χθες βρισκόμασταν σε πανελλαδική κινητοποίηση, τον διπλασιασμό του και την επέκταση του και σε άλλους κλάδους, καθώς επίσης και την επέκταση  της ειδικής άδειας και σε άλλους κλάδους, όπως οι Τραυματιοφορείς κλπ.
5). Ζητήσαμε την χορήγηση της αύξησης, του επιδόματος ευθύνης, της διαφοράς που πρόσφατε ενέκρινε το ΣτΕ και μάλιστα αναδρομικά, άμεσα προτού οι συνάδελφοί μας αναγκαστούν να προσφύγουν σε δικαστικές αγωγές.
6). Ζητήσαμε γενναίες προσλήψεις Προσωπικού, σε όλες τις ειδικότητες και  την μετατροπή των συμβάσεων των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας σε αορίστου χρόνου, όπως στην περίπτωση των Εργαζομένων του βοήθεια στο Σπίτι, δεδομένου ότι όλοι αυτοί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
      Σ' αυτό το θέμα, με δεδομένες τις πολλές και διάφορες απόψεις που κυκλοφορούν για την τύχη και την προοπτική των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις, όπου άλλα τους έλεγε η Υ.Πε, αλλά το Υπουργείο και άλλα ο Δκτης του Νοσοκομείου, ζητήσαμε από τον υπουργό να ενημερώσει επίσημα - υπεύθυνα και σωστά την αντιπροσωπεία αυτών των εργαζομένων, από το ΠΠΝΡ και το Νοσοκομείο μας, που ήταν ήδη μαζί μας, κίνηση που απεδέχθη και που πραγματικά έγινε.
        Γνωστοποίησε λοιπόν σ΄ αυτούς, παρουσία όλων μας, ότι οι συμβάσεις τους θα παραταθούν μέχρι την συμπλήρωση 24αμήνου και μετά απ΄ αυτό θα επαναπροκηρυχθούν οι θέσεις τους,  βάσει της διαδικασίας που προσδιορίζεται από τον σχετικό  πλαίσιο διαγωνισμού που ήδη υπάρχει και καί κάποιοι είχαν προσληφθεί και ότι θα έχουν το δικαίωμα παράλληλα να εγγραφούν και στην πίνακα του επικουρικού προσωπικού για όλες τις θέσεις που θα βγει μέσα στον Νοέμβρη.
7). Με αφορμή την περιοδεία του στις ΤΟΜΥ της Πάτρας, αφού αναφερθήκαμε στην απαράδεκτη στελέχωση αυτών με Προσωπικό και Ιατρούς από τα Κέντρα Υγείας, επισημάναμε την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει αυτά τα Κ.Υ, τα Κ.Υ συνδικαλιστικής μας ευθύνης, όπως είναι της Κ. Αχαΐας, της Χαλανδρίτσας και της Ερυμάνθειας, τα οποία βρίσκονται στο χειρότερο σημείο της διαδρομής τους.
      Αφού αναφερθήκαμε στις ιδιαιτερότητες αυτών των Κ.Υ, ζητήσαμε την ενίσχυσή τους ΑΜΕΣΑ με Προσωπικό και Ιατρούς και βεβαίως τις αναγκαίες και απαραίτητες κτιριακές παρεμβάσεις, έτσι ώστε αυτά να ξανα-αποκτήσουν τον ρόλο για τον οποίο υφίστανται στις περιοχές όπου είναι εγκατεστημένα.
          Στο θέμα αυτό θίξαμε και ένα χρόνιο πρόβλημα των εκεί Συναδέλφων-Εργαζόμενων, την συνήθη πλέον και πολυκαθυστερημένη κάθε φορά καταβολή των Αργιών και Νυκτερινών τους, ζητώντας την παρέμβασή του έτσι ώστε να σταματήσει επιτέλους αυτή η απαράδεκτη και πάντα πολυκαθυστερημένη καταβολή.
      Τέλος ζητήσαμε την παρέμβασή του στις Δκσεις των Νοσοκομείων και ειδικά στους Δκτες, να είναι συνεργάσιμοι με τα Σωματεία για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε, φέροντας του ως παράδειγμα την δική του περίπτωση, όπου η αποδοχή εκ μέρους του, έστω και την τελευταία στιγμή, του συστήματος μας για συνάντηση μαζί του, απέτρεψε τις κινητοποιήσεις που δρομολογούσαμε για την ημέρα της επίσκεψής του στην πόλη μας, όπως η κατάληψη της Υ.Πε και όχι μόνον.

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Για το επικουρικο που ηδη εχει κλεισει 24μηνο τι δεσμευτηκε ο υπουργος ? Τον Παυγουστο δεν μας επετρεψαν να κανουμε αιτηση ως νεο επικουρικο
Τωρα το Νοεμβριο θα μπορουμε ? Δεν εχω καταλαβει ακριβως

Unknown είπε...

Για το επικουρικο που ηδη εχει κλεισει 24μηνο τι δεσμευτηκε ο υπουργος ? Τον Παυγουστο δεν μας επετρεψαν να κανουμε αιτηση ως νεο επικουρικο
Τωρα το Νοεμβριο θα μπορουμε ? Δεν εχω καταλαβει ακριβως