Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020

Η Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ καταδικάζει την αυταρχική απόφαση της Κυβέρνησης για την απαγόρευση του αγωνιστικού γιορτασμού της 17ης Νοέμβρη.

          Καταδικάζουμε την αυταρχική απόφαση της κυβέρνησης για την απαγόρευση του αγωνιστικού γιορτασμού της 17ης Νοέμβρη. Η απόφαση με την οποία απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των τριών ατόμων σε όλη την χώρα και για τέσσερεις ημέρες, υπό την απειλή υψηλών χρηματικών προστίμων, μας οδηγεί σε άλλες εποχές. 
       Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής στα συνδικάτα και στους διαδηλωτές. Η κυβέρνηση είναι φανερό πως δεν είχε στόχο να διαφυλάξει τη δημόσια υγεία, καθώς οι διαδηλωτές τήρησαν και με το παραπάνω τα μέτρα προστασίας σε αντίθεση βέβαια με τους χιλιάδες αστυνομικούς που μεταφέρθηκαν απ’ όλη τη χώρα.         Η κυβέρνηση είναι η μόνη υπεύθυνη για τον συνωστισμό που προκλήθηκε, καθώς χιλιάδες διαδηλωτές (οι οποίοι τηρούσαν τις δέουσες αποστάσεις) έτρεχαν όπως – όπως να γλυτώσουν έπειτα από την απρόκλητη βίαιη επίθεση των ΜΑΤ, τα χημικά και τις ρίψεις νερού.
       Εξάλλου, όπως ξέρουμε από πρώτο χέρι, αν η κυβέρνηση ενδιαφερόταν για την αντιμετώπιση της πανδημίας θα προσλάμβανε υγειονομικούς, θα άνοιγε νέες κλίνες ΜΕΘ, θα ισχυροποιούσε την Δημόσια Υγεία.
      Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να δικαιολογηθεί από λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας. Άλλωστε, οι φορείς του εργατικού και λαϊκού κινήματος έχουν αποδείξει στην πράξη ό τι κινητοποιούνται λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας.
                                        Από την  Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: