Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

Έγγραφο της ΠΟΕΔΗΝ, προς τους Υπουργούς Υγείας, για την κραυγή αγωνίας από τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Χαλκιδικής για ελλείψεις σε μέτρα Ατομικής Προστασίας και σε προσωπικό.

ΑΘΗΝΑ 23/11/2020                        ΠΡΟΣ: 1. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ  κο ΒΑΣΙΛΗ ΚΙΚΙΛΙΑ
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 3740                                       2. ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ κο ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗ

Θέμα: Κραυγή αγωνίας από τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Χαλκιδικής για ελλείψεις 
            σε μέτρα Ατομικής Προστασίας και σε προσωπικό
Κύριοι Υπουργοί,
      Σας κοινοποιούμε Δελτία Τύπου του Σωματείου Εργαζομενων ΓΝ ΧαλκιδικήςΣωματείο Εργαζομένων Γ.Ν. ΧαλκιδικήςΣωματείο Εργαζομένων Γ.Ν. Χαλκιδικής   που αναφέρει ότι κατόπιν γραπτών οδηγιών της 4ης ΥΠΕ οι ολόσωμες στολές TYVEK στο Νοσοκομείο Χαλκιδικής και τα άλλα Νοσοκομεία χορηγούνται μόνο σε όσους εργάζονται στις ΜΕΘ κορωνοϊού και σε περίπτωση χειρουργείου ασθενή με κορωνοϊό.
      Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο γιατί στις κλινικές κορωνοϊού αλλά και στα ΤΕΠ κορωνοϊού γίνονται νοσηλευτικές και ιατρικές πράξεις που επιβάλλουν το προσωπικό να φορά στολές υψηλής προστασίας. Εξάλλου στο Νοσοκομείο Χαλκιδικής και αλλού γίνονται διασωληνώσεις και εκτός ΜΕΘ. Ποιος εγγυάται την ασφάλεια των εργαζομένων στις κλινικές και τα ΤΕΠ κορωνοϊού με απλή χειρουργική στολή;
     Επιπλέον αναπτύσσει συνέχεια κλίνες covid και κλίνες ΜΕΘ χωρίς το απαραίτητο προσωπικό.
     Θεωρούμε ότι η πολιτικής ηγεσία του Υπουργείου Υγείας πρέπει άμεσα να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για την συνέχιση του Νοσοκομείου Χαλκιδικής σε προσωπικό και σε μέσα Ατομικής Προστασίας.
Από την  Ε.Ε. της  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: