Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ στο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΡΑΜΑΣ. 2 ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΙ.

    Δραματική και εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση στο νοσοκομείο Δράμας.
    Η ανάπτυξη των κλινικών κορωνοϊού γίνεται χωρίς κανένα σχεδιασμό με αποτέλεσμα να υπάρχει διασπορά του ιού. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε όλους τους ορόφους του νοσοκομείου ισόγειο, πρώτο, δεύτερο συνυπάρχουν κλινικές κορωνοϊού με άλλες κλινικές ή υπηρεσίες του νοσοκομείου. Χρησιμοποιούν ίδιους διαδρόμους, ίδια ασανσέρ,
σε πολλές περιπτώσεις ίδια είσοδο. Μάλιστα στο δεύτερο οι ασθενείς που καταλήγουν  περνάνε μέσα από τις διοικητικές υπηρεσίες. Νοσηλεύονται 136 ασθενείς με κορωνοϊό στις 140 κλίνες που είναι ανεπτυγμένες.
   Η ΜΕΘ 12 κλινών γεμάτη. Οι ασθενείς που αεροδιακομίσθηκαν βρίσκονταν σε αίθουσες χειρουργείων. Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι ότι με το που έφυγαν διασωληνώθηκαν άλλοι 4 ασθενείς, ο ένας διεκομίσθη και οι τρεις παραμένουν στις χειρουργικές αίθουσες.
  Το οξυγόνο δεν επαρκεί όπως και σε πολλά νοσοκομεία αφού οι ανάγκες αυξήθηκαν κατά πολύ.
Υποπτα κρούσματα μαζί, που είναι πολύ επικίνδυνο.
    Μοριακός αναλυτής υπάρχει ένας δωρεα του Δήμου, που εγκαταστάθηκε πριν  18 Νοεμβρίου ο οποίος δεν καλύπτει τις ανάγκες και τώρα ένας επιχειρηματίας μαρμάρων δώρισε έναν ακόμη.
   Νοσσούν 105 συνάδελφοι. Για να καλύψουν τις βάρδιες επιστρέφουν στη δουλειά τους υπαλλήλους  σε  15 ημέρες αν και ακόμη εχουν συμπτώματα.
    2 συνάδελφοι, μια νοσηλεύτρια και ένας διοικητικός νοσηλεύονται διασωληνομένοι στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.  Επίσης  ένας τραυματιοφορέας και μία νοσηλεύτρια σε κλινικές με σοβαρά συμπτωματα. 
                    Μιχ. Γιαννάκος πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: