Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΘ

      Εξαντλήθηκαν οι αντοχές του συστήματος και τώρα χρησιμοποιούνται  οι εφεδρείες.
Οι αεροδιακομιδές διασωληνωμένων περιστατικών με κορωνοϊό είναι πολύ επικίνδυνες έως αδύνατες, επειδή είναι αιμοδυναμικά ασταθείς οι ασθενείς. Πολλοί ασθενείς καταλήγουν πια εκτός ΜΕΘ.
ΘΕΣΣΑΛΙΝΙΚΗ:
   Στη Θεσσαλονίκη ή κατάσταση είναι εκτός ελέγχου. Χθες το ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ξεκίνησε την εφημερεία του με 37 διασωληνωμένους στις ΜΕΘ στα 37 κρεβάτια που διέθετε. Μετέτρεψε χειρουργικές αίθουσες σε 3 κλίνες ΜΕΘ και γέμισαν και αυτές. 
    Γεματη είναι η ΜΕΘ στο ΑΧΕΠΑ με 32 ασθενείς. Η αίθουσα ανάνηψης  μετατρέπεται σε ΜΕΘ 5 κλινών.
    Στο Ιπποκράτειο  θα λειτουργήσουν 6 ακόμη κλίνες ΜΕΘ από μετατροπή χειρουργικών αιθουσών  και 7 κλίνες είναι έτοιμες  να λειτουργήσουν στο Γεννηματάς. Χωρίς όμως εξειδικευμένο προσωπικό που απαιτούν οι ΜΕΘ. Όλες οι άλλες ΜΕΘ  που λειτουργούν είναι γεμάτες.
ΑΤΤΙΚΗ:
  Στην Αττική οι  ΜΕΘ γεμίζουν παρά τις μετατροπές και τις νέες  που δόθηκαν όπως οι κλίνες στο Σωτηρία,  δωρεά της Ελληνικής Βουλής.  Και όλες αυτές οι  κλίνες ανοίγουν με μετακινήσεις προσωπικού. Μετακινούν προσωπικό από Κέντρα υγείας και άλλα νοσοκομεία   για να λειτουργήσουν οι ΜΕΘ.
ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ:
 ΣΙΜΑΝΟΓΛΕΙΟ: (14 στα 14 ),
ΕΛΠΙΣ: (6 στα 6 ),
ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ: (10 στα 11), 
ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ: 24 στα 28), 
ΣΩΤΗΡΙΑ: (45 στα 79), ΝΙΜΙΤΣ: (4 στα 4), ΒΟΥΛΑΣ: (12  στα 12), ΘΡΙΑΣΙΟ: 7 στα 8), ΑΤΤΙΚΟ: ( 17 στα 23), ΘΡΙΑΣΙΟ: (7 στα 8).
ΛΑΡΙΣΣΑ: Μεγάλη διασπορά του ιού.
Οι ΜΕΘ γέμισαν παρά τις νέες κλίνες που λειτούργησαν ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΛΑΡΙΣΣΑΣ: (11 στα 12) ΓΕΝΙΚΟ ΛΑΡΙΣΣΑΣ: 20 στα 20)
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ:
Και εκεί τείνει να ξεφύγει η κατάσταση.  Στο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ της ΚΑΒΑΛΑΣ η μία στις τρεις εισαγωγές είναι περιστατικά κορωνοϊού.
Η ΜΕΘ 12 κλινών λειτούργησε πριν λίγες ημέρες και νοσηλεύει 11 διασωληνωμένους.
ΠΑΤΡΑ:
Στο ΡΙΟ γέμισε η ΜΕΘ (6 στα 6) και στον Άγιο Ανδρές (5 στα 6)
    Εάν πάμε έτσι σε  10 ημέρες θα έχει ηττηθεί το σύστημα από τον κορωνοϊό.  Ως εκ τούτου από τώρα ο  σώζων εαυτόν σωθήτω. Μάσκες. Τήρηση των μέτρων στομικής προστασίας.
            Μιχ. Γιαννάκος πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: