Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2020: Παρέμβαση Προέδρου ΠΟΕΔΗΝ για την απαγόρευση των κινητοποιήσεων.

       Απαράδεκτη   και   αντισυνταγματική   η   απόφαση   της  Κυβέρνησης   να απαγορεύσει   τις   υπαίθριες   συναθροίσεις   άνω   των   4   ατόμων   από   7   έως   30Νοεμβρίου. Η ΠΟΕΔΗΝ ακύρωσε τη συμμετοχή της στην πορεία του Πολυτεχνείου. Με αίσθημα ευθύνης η ΠΟΕΔΗΝ ακύρωσε τη συμμετοχή της στην πορεία προς τιμή των ηρώων του Πολυτεχνείου 17 Νοέμβρη, λόγω της επιθετικής έξαρσης της πανδημίας σε όλη τη χώρα ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα. 
    Όμως 12 Νοεμβρίου πραγματοποίησε Πανελλαδική ημέρα δράσης έξω από τα Νοσοκομεία, τηρώντας απόλυτα τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του ιού. Οι   πολίτες   έχουν   επιδείξει   στη   μεγάλη   πλειοψηφία   υπεύθυνη   στάση   για μεγάλο   χρονικό   διάστημα,   τηρώντας   τα   μέτρα   ατομικής   προστασίας   με   κόστος οικονομικό, κοινωνικό, οικογενειακό. Θεωρούμε λοιπόν απαράδεκτο και αντισυνταγματικό από την Κυβέρνηση να απαγορευτούν δια  νόμου οι υπαίθριες συναθροίσεις άνω των  4 ατόμων. Η καταπολέμηση του κορωνοϊού δεν επιτυγχάνεται με κατασταλτικά μέτρα, αλλά με την ευαισθητοποίηση των πολιτών στην υγειονομική κρισιμότητα της κατάστασης για   την   οποία   ευθύνονται   και   οι     χρόνιες   παθογένειες   του   Συστήματος   Υγείας (υποστελέχωση, υποχρηματοδότηση, έλλειψη ΜΕΘ, πρόληψη κλπ.).    
     Η κυβέρνηση είχε το περιθώριο να κουβεντιάσει και να συμφωνήσει με τους φορείς ένα πλαίσιο εκδηλώσεων που δεν θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Ως εκ’ τούτω ζητάμε να ανακληθεί το απαράδεκτο αντισυνταγματικό ΦΕΚ της  Κυβέρνησης. Οι   Υγειονομικοί  σεβόμενοι   τους  εκατοντάδες   συναδέλφους   που νοσούν και τους ασθενείς που δοκιμάζονται στις ΜΕΘ ή στις Κλινικές κορωνοϊού, γνωρίζουν να κάνουν κινητοποιήσεις με όλα τα μέτρα ασφάλειας
     Καλούμε τα Σωματεία Μέλη να εκδηλώσουν την  τιμή τους στους Αγωνιστές του Πολυτεχνείου και την παρακαταθήκη στους αγώνες, σεβόμενοι το υγειονομικό πρωτόκολλο. Τώρα ντρέπονται και να μας χειροκροτήσουν!!!
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
 Ισχυρό Δημόσιο Σύστημα Υγείας
 Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα
 Αύξηση μισθών
 Δώρο Χριστουγέννων
           Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ
             ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: