Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

Διακήρυξη της ΠΟΕΔΗΝ, για την 47η Αγωνιστική Επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 47η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ
ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Συνάδελφοι,
       Συμπληρώνονται φέτος 47 χρόνια από την ηρωική εξέγερση της νεολαίας του Πολυτεχνείου. Κορυφαίος ξεσηκωμός που συνέβαλε αποφασιστικά στην πτώση της Χούντας των Συνταγματαρχών.
      Σήμερα, μετά από 11 χρόνια περιοριστικής πολιτικής και μνημονίων που ΔΙΕΛΥΣΑΝ τα Δημόσια Κοινωνικά αγαθά και Δικαιώματα, τα μηνύματα εκείνης της εποχής ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ είναι επίκαιρα όσο ποτέ.
       Η κοινωνία δοκιμάζεται από την πανδημία και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ασκούνται.. Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα βλέπουν τα εισοδήματά τους να εξανεμίζονται από τις μειώσεις μισθών, και τις συνθήκες εργασίας να χειροτερεύουν. Οι εργαζόμενοι στη Δημόσια Υγεία δίνουν άνισο αγώνα για την καταπολέμηση της πανδημίας λόγω των χρόνιων παθογενειών που αντιμετωπίζει το σύστημα. Εκατοντάδες συνάδελφοι νοσούν αναδεικνύοντας τις ανθυγιεινές και επικίνδυνες συνθήκες εργασίας.
      Οι αγώνες μας για την επίλυση αιτημάτων όπως η ένταξη στα ΒΑΕ, αυξήσεις μισθών, ισχυρή δημόσια υγεία, μονιμοποίηση εκτάκτων, συνεχίζονται τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Θα πάρουμε πίσω τις ζωές μας!!!
         Καλούμε τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ, την ΠΡΟΝΟΙΑ και το ΕΚΑΒ να αναδείξουν τα μηνύματα των αγωνιστών του Πολυτεχνείου.
                              ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

                                                                 Από την Ε.Ε. της  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: