Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

Μέρα με την ημέρα τα κρούσματα του δυναμικού μας μεγαλώνουν, όπως μεγαλώνει και ο αριθμός των ασθενών που δεχόμαστε....

   Το 18ο κρούσμα στο δυναμικό του νοσοκομείου μας, είναι αυτό που παρουσιάστηκε πριν λίγες ημέρες στο κέντρο ψυχικής υγείας. Αν και είναι υπηρεσία που μας ανήκει, δυστυχώς δεν ασχολήθηκε κανένας μ' αυτην την υπόθεση. Εάν εξαιρέσουμε τα rapid test που έκανε ο ΕΟΔΥ, δυστυχώς δεν έγινε τίποτε άλλο στον συγκεκριμένο αυτό χώρο και στους εκεί συναδέλφους μας.
  Αφέθηκαν όλα στην τύχη τους από την πλευρά του νοσοκομείου μας και δυστυχώς ακόμη μια φορά χρειάστηκε η εμπλοκή μας, οι γνωστές πλέον αναγκαίες παρεμβάσεις και οχλήσεις μας, για να δρομολογηθούν τα αυτονόητα. Και μην θεωρείται τίποτε σημαντικό, το test civid και μόνον αυτό και μάλιστα με καθυστερήσεις, δεδομένου ότι δεν υπήρξε τίποτε σχετικό στα πλάνα τους.
     Τα ίδια βέβαια συνέβησαν και πάλι σε κλινικές του νοσοκομείου μας, όπου είχαμε κρούσματα σε ασθενείς, για τους οποίους δεν τηρήθηκαν τα σχετικά πρωτόκολλα και πέρα απ'  αυτό, καταγράφηκαν απλά οι όποιες επαφές τους με τους εργαζόμενους και μέχρι εκεί. Καμία καραντίνα και σε κανέναν.  
  Για όλα αυτά δεν μιλάει κανένας, επτασφράγιστο μυστικό. Δεν ασχολείται κανένας, εν αντιθέσει με τους ελεγχους, τις αρκετά συχνά πλέον εφόδους  για το κάπνισμα και την μάσκα και μάλιστα από εξωγενείς παράγοντες, που σαφώς μας εξοργίζουν, λες και εμείς δεν έχουμε υπηρεσίες και Διοίκηση  να  ελέγξουν την εφαρμογή των σχετικών μέτρων. Μας εξοργίζουν γιατί βλέπουν το εισπρακτικό μέρος και όχι την ουσία, δεδομένου ότι δεν βλέπουν και δεν κάνουν τίποτε για τις παραβάσεις όπου οι συνάδελφοι μας είναι στριμωγμένοι, τόσο στις Διοικητικές υπηρεσίες (Γρ. Κινήσεως, Γρ. Προμηθειών, κλπ), αλλά και στη Νοσηλευτική στις στάσεις αδελφών όλων των τμημάτων απροστάτευτοι παράλληλα από τον οποιονδήποτε επισκέπτη.
      Όλα αυτά στο νοσοκομείο μας, που μετά και το νέο χθεσινό περιστατικό, τα κρούσματα στο δυναμικό μας έφθασαν τα 19, που αν και  δεν είναι Νοσοκομείο αναφοράς, παρ' όλα αυτά καταγράφει περισσότερα περιστατικά και απ' αυτά του νοσοκομείου αναφοράς και των στηριχτικών προς αυτό, δεδομένου ότι  έχουμε περιστατικά  και  από το Άργος,  την Τρίπολη ακόμη και την Λαμία και στα οποία το δυναμικό μας ανταποκρίνεται πλήρως  και αποτελεσματικά και μπράβο τους για αυτό.
 Δοθείσης της ευκαιρίας, να επισημάνουμε την αναγκαιότητα της τήρησης των μετρων εφιστώντας την  προσοχή και πάλι προσοχή σε όλους, αλλά και την αναγκαιότητα της ενημέρωσης μας για όλα τα συμβαίνοντα με σκοπό και στόχο την όσο το δυνατόν καλύτερη προφύλαξη μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: