Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΝΟΣΗΛΕΥΟΝΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΜΕΘ. ΧΘΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΔΙΑΚΟΜΙΣΟΥΝ ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΑΠΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΥΡΓΟΥ. ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΑΠΟ ΤΗ ΔΡΑΜΑ ΣΕ ΘΑΛΑΜΟ ΜΕ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΗΡΑ. ΔΙΑΣΩΛΗΝΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΔΙΕΚΟΜΙΣΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΡΙΟ ΑΠΟ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ ΛΑΜΙΑ

   Οι ΜΕΘ είναι ελάχιστες στο σύστημα διαχρονικά. Λίστες αναμονής που στοιχίζουν ζωές διασωληνωμένων ασθενών υπήρχαν πάντα και διαχρονικά τις  καταγγέλουμε. Υπήρχε  χρονικό περιθώριο από το πρώτο  κύμα της πανδημίας  να θωρακισθεί το σύστημα  με το κατάλληλο αριθμό ΜΕΘ. Κανονικά θα έπρεπε να λειτουργούν 3500 κλίνες ΜΕΘ. Σταμάτησαν χειρουργεία, μεταφέρθηκαν γενικά διασωληνωμένα περιστατικά σε  ΜΕΘ του ιδωτικού τομέα και τώρα  γονάτισε το σύστημα με 600 ασθενείς που χρίζουν νοσηλεία σε ΜΕΘ. 
     Μετατράπηκαν σε ΜΕΘ χειρουργικές αίθουσες, καρδιολογικές μονάδες, ακόμη και απλοί θάλαμοι με υποτυπώδη εξοπλισμό, χωρίς εξειδικευμένο προσωπικό και γέμισαν. Τώρα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι  ασθενείς σε κοινούς θαλάμους με έναν αναπνευστήρα γιατί δεν υπάρχουν κενές ΜΕΘ.
ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ 
ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ. 3 διασωληνωμένοι βρίσκονται σε θαλάμους.
ΚΑΤΕΡΙΝΗ. 2 διασωληνωμένοι βρίσκονται σε θαλάμους.
ΕΔΕΣΣΑ. 2 διασωληνωμένοι βρίσκονται σε θαλάμους.
ΣΕΡΡΕΣ 1 διασωληνωμένος βρίσκεται σε θαλάμο και 4 στο σηπτικό με αναπνευστήρα.
   Είπαν ότι η χώρα είναι μία υγειονομική περιφέρεια και μπορούν να γίνονται διακομιδές διασωληνωμένων.
    Χθές ετοιμάστηκε διακομιδή διασωληνωμένου από το νοσοκομείο των Τρικάλων   στο Νοσοκομείο του Πύργου !!!!!
   Δηλαδή δεν υπήρχε κλίνη ΜΕΘ για τον  συγκεκριμένο ασθενή στη Θεσσαλία, Στεραια Ελλάδα, Αττική και έπρεπε να νοσηλευθεί στο Νοσοκομείο Πύργου.  Τελικά ακυρώθηκε η διακομιδή και  νοσηλεύεται στη  ΜΕΘ των Τρικάλων. Αναγκάστηκαν να λειτουργήσουν  για θετικά κρούσματα  ΜΕΘ 3 κλινών στο 4ο οροφο.  Τους ασθενείς τους παρακολουθεί το  ίδιο προσωπικό που λειτουργεί τη ΜΕΘ 12 κλινών στο 1ο οροφο. Έτσι ακυρώθηκε η διακομιδή.
   Στο νοσοκομείο Σερρών νοσηλεύεται διασωληνωμένος, που διεκομίσθει από τη Δράμα, σε κοινό θάλαμο με αναπνευστήρα.
    Στην ΑΤΤΙΚΗ  μειώνονται οι κενές κλίνες ΜΕΘ. Στο ΣΩΤΗΡΙΑ έφθασε σήμερα να νοσηλεύονται 71 ασθενείς στις 79 κλίνες ΜΕΘ  που διαθέτει. Οι κενές κλίνες είναι 8.
    Στον ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ νοσηλεύονται 28 ασθενείς στη ΜΕΘ στις 32 κλίνες. Υπάρχει και ΜΑΦ 12 κλινών που νοσηλεύεται μόνο ο Αρχιεπίσκοπος. 
Οι άλλες κλίνες ΜΕΘ που λειτουργούν  στην Αττική είναι γεμάτες. Στο Αττικό  είναι γεμάτη η ΜΕΘ 23 κλινών   και  ετοιμάζουν να μετατρέψουν σε ΜΕΘ  κορωνοϊού νέα καρδιοχειρουργική μονάδα  8 κλινών που νοσηλεύει γενικά περιστατικά ΜΕΘ.
     Στη Κεντρική Μακεδονία    γεμάτες πλην του ΑΧΕΠΑ που έχει 6 κενά. Στη Θεσσαλία το ίδιο γεμάτες.
      ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. είναι γεμάτες, πλην 4 κλινών στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και αυτές επειδή προστέθηκε ως ΜΕΘ η ανάνηψη. Νοσηλεύουν 17 διασωληνωμένα περιστατικά στις 21 κλίνες.
    Στο ΡΙΟ γέμισε η ΜΕΘ 6 κλινών. Είχε 4  διασωληνωμένα περιστατικά μεταφέρθηκαν και 2 απο Αττική και Λαμία.
Μιχ. Γιαννάκος πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: