Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

Μιχ. Γιαννάκος: ΜΕΛΕΤΗ ΤΣΙΟΔΡΑ ..-ΛΥΤΡΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ.

       Η νέα μελέτη  ΤΣΙΟΔΡΑ- ΛΥΤΡΑ  αναδεικνύει τις διαχρονικές παθογένειες του ΕΣΥ, στη χρηματοδότηση και τη στελέχωση και κυρίως  τις περιφερειακές ανισότητες στη νοσοκομειακή περίθαλψη των πολιτών.  Αναδεικνύει επίσης την διαχρονική έλλειψη  κλινών ΜΕΘ. Διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ υπήρχαν και πριν τέσσερα, πέντε χρόνια, ειδικά τον χειμώνα, την περίοδο της γρίπης, υπήρχαν και την περίοδο του  κορωνοϊού που εκτείνεται η εν λόγω μελέτη. 
         Με βάσει τα νοσοκομειακά κρεβάτια (35.000) και τα διεθνή στάνταρ θα έπρεπε να έχουμε 3.500 κλίνες ΜΕΘ. Η προηγούμενη κυβέρνηση παρέδωσε 550 κλίνες ΜΕΘ στα Νοσοκομεία  και  σήμερα λειτουργούν 950,  εκ των οποίων οι 246  αυτή τη στιγμή διατίθενται για περιστατικά κορωνοϊού με καλυμμένες τις 92 και κενές 154 κλίνες.   Επίσης νοικιάζονται από τον ιδιωτικό τομέα 180 κλίνες ΜΕΘ για γενικά περιστατικά.
   Τον χειμώνα με τη συνάντηση γρίπης και κορωνοϊού θα έχουμε  πάλι διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ. Γι αυτό θα πρέπει να αφήσουμε στη άκρη τις αντιπαραθέσεις, να ληφθεί σοβαρά υπ΄ όψιν η μελέτη ΤΣΙΟΔΡΑ-ΛΥΤΡΑ και να  φροντίσουν  να ενισχύσουν  τα Νοσοκομεία. Και τα περιφερειακά!!!!!!!!
ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ.
   Δεν αντιλαμβανόμαστε το λόγο που υπάρχει  αντιπαράθεση  για  τη χρησιμότητα των  εμβολιασμών. Εν πολλοίς η σημερινή επιδημιολογική κατάσταση που μπορούμε να κυκλοφορούμε πιο  ελεύθεροι  οφείλεται στο μαζικό εμβολιασμό. Το εμβόλιο προστατεύει από τη βαριά νόσηση, δεν προστατεύει από τη νόσηση και τη μετάδοση.
      Εμείς θρηνήσαμε  30 νεκρούς  υγειονομικούς από κορωνοϊό πριν τους εμβολιασμούς και 50 συνάδελφοι  πέρασαν το κατώφλι των ΜΕΘ ως διασωληνωμένοι ασθενείς. Μετά τους εμβολιασμούς κανένας δεν πέθανε παρα μόνο 3 ανεμβολίαστοι και  κανένας δεν πέρασε το κατώφλι των ΜΕΘ ως ασθενής.
       Δεν μπορούμε  να αντιληφθούμε  γιατί  δημιουργείται ανασφάλεια στους γονείς που αποφάσισαν να εμβολιάσουν τα μικρά παιδιά τους. Δεν μπορούμε να αντιληφθούμε γιατί δημιουργούνται αμφιβολίες στους νέους που  αποφάσισαν να εμβολιασθούν.
      Καλούμε την πολιτική ηγεσία να  άρει τις αναστολές εργασίας  των ανεμβολίαστων συναδέλφων. Δεν υπάρχει  κανένα υγειονομικό όφελος.
   Τα αραδιασμένα εικονίσματα στα  παράθυρα του υπουργείου Υγείας από υγειονομικούς που βρίσκονται σε  αναστολή  δεν βοηθάνε. .Δυσφημούν το δίκαιο πέρα για πέρα αίτημα της άρσης των αναστολών εργασίας  που αναμένει, με   σεβασμό στα εμβόλια,   η   συντριπτική πλειονότητα των συναδέλφων  που βρίσκονται   σε αναστολή.
Για να το ξεκαθαρίσουμε.
Άλλο η θρησκεία, άλλο η  επιστήμη.
Μιχ. Γιαννάκος - ΠΟΕΔΗΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: