Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

Ηλεία: Aνοιξε o ασκός του Αιόλου για το Νοσοκομείο Πύργου

     «Λευκός καπνός» από τη συζήτηση στη Βουλή δεν βγήκε με τον δήμαρχο του Πύργου να συγκαλεί άμεσα ευρεία σύσκεψη φορέων του Δήμου, στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου. 
      Την ένταση και τον αναβρασμό «πυροδότησε» η αρνητική απάντηση που έδωσε μέσα στη Βουλή η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, περί ένταξης της Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου στην «Άγονη Ζώνη Α» των υπηρεσιών υγείας στη χώρα. Στην ανοιχτή πρόσκληση που εκδόθηκε από τη Δημοτική Αρχή, τονίζεται ότι «…στη συνάντηση αυτή θα εξεταστούν τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται μετά την πολύ αρνητική για τη λειτουργία του Νοσοκομείου και την παροχή των υπηρεσιών υγείας, εξέλιξη. Θα εξεταστούν επίσης τα θέματα για περαιτέρω εξειδίκευση και οργάνωση της διεκδίκησης».
     Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα απαντώντας-το βράδυ της Δευτέρας- σε επίκαιρη ερώτηση που είχε καταθέσει ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης, και σε ερώτηση του βουλευτή Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύση Καλαματιανού, τόνισε ότι δεν πρόκειται να ενταχθεί η Ηλεία σε άγονη και προβληματική περιοχή της Α΄ ζώνης.
     Οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του νομού ζήτησαν  τόσο την άμεση στελέχωση με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, όσο και την ένταξη του νομού στο ειδικό αυτό καθεστώς για την προσέλκυση γιατρών, όπως έγινε σε Κέρκυρα, Ρόδο και Κυπαρισσία.
Αναδημοσίευση από το https://achaianews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: