Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

Το Σωματείο μας σχετικά με την λειτουργία στις Κυστεοσκοπήσεις.

Αριθμ. Πρωτ:……......103.                                 ΠΡΟΣ: Διοίκηση Γ.Ν. Πατρών.
Πάτρα………........26.9.22.                                  ΚΟΙΝ: Νοσηλευτική   Διεύθυνση.               
Με έκπληξη και με την γνωστή τακτική των mail βλέπουμε να επαναπροσδιορίζεται η λειτουργία του Νοσοκομείου, χωρίς τις ενδεδειγμένες και απαραίτητες διαδικασίες.
Αναφερόμαστε με αφορμή, το γεγονός της μεταφοράς χειρουργικών επεμβάσεων, που μέχρι τώρα γίνονταν στο φυσικό τους χώρο απ΄ το χειρουργείο, στις ΚΥΣΤΕΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ, ένας χώρος που η αποστολή του είναι η διενέργεια των κυστεοσκοπήσεων και των παρεμφερή ουρολογικών περιστατικών.
Είναι αδιανόητο να συμβαίνουν τέτοια γεγονότα, που θα μπορούσαν να αντιμετωπισθούν με το άνοιγμα μίας επιπλέον χειρουργικής αίθουσας που θα συμβάλλει στην αποσυμφόρηση της πληθώρας των εκκρεμών επεμβάσεων.
Μια διαδικασία που θα συμβάλλει, στην ομαλοποίηση της λειτουργίας των χειρουργείων, που έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις, καταστρατηγώντας κανόνες λειτουργίας και πρωτόκολλα που μπορεί να αποβούν δυσάρεστα προς τους ασθενείς.
Να τονίσουμε ότι για αυτή την αλλαγή δεν ερωτήθη ούτε καν η καθ’ ύλην αρμόδια Επιτροπή Χειρουργείου.
Αλλαγές που απαιτείται επιπλέον προσωπικό, χωρίς να πληρούν τους όρους και προϋποθέσεις ασφαλείας για τους ασθενείς και τους εργαζόμενους.
Παρακαλούμε ΑΜΕΣΑ για τη διευθέτηση αυτού του προβλήματος.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: