Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά την παρέμβαση της Υφυπουργού Εργασίας κας Δόμνας Μιχαηλίδου για τις απολύσεις Επικουρικών στις Προνοιακές Μονάδες.

ΑΘΗΝΑ 27/09/2022                     ΠΡΟΣ: ΥΦΥΠΟΥΡΓΌ ΕΡΓΑΣΙΑΣ   κα. ΔΟΜΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 426                           
ΚΟΙΝ.: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
ΘΕΜΑ: ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ
Κυρία Υπουργέ,
      Έχουμε τις πρώτες απολύσεις Επικουρικού προσωπικού στις Προνοιακές Μονάδες συναδέλφων που υπηρετούν από το έτος 2014 με συνεχείς ανανεώσεις των συμβάσεων.   Λύση σχέσης Υπαλλήλου με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου 
     Παρ’ ότι συμμετείχαν στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ με αυξημένη μοριοδότηση βρίσκονται στους αποτυχόντες στους οριστικούς πίνακες.
     Όπως προβλέπει ο νόμος με την ανάληψη των καθηκόντων των επιτυχόντων στο διαγωνισμό απολύονται. Αντιθέτως οι αντίστοιχοι Επικουρικοί υπάλληλοι του Υπουργείου Υγείας συνεχίζουν να υπηρετούν με συνεχείς ανανεώσεις των συμβάσεων.
    Μάλιστα υπάρχει δέσμευση του Υπουργού Υγείας ότι θα εργάζονται με συνεχείς ανανεώσεις των συμβάσεων έως ότου απορροφηθούν σε μόνιμες θέσεις σε μελλοντικές προκηρύξεις.
     Οι Επικουρικοί συνάδελφοι που εργάζονται στις Προνοιακές Μονάδες την περίοδο της πανδημίας να κρατήσουν έξω από τις πόρτες των Προνοιακών Μονάδων τον κορωνοϊό σε αντίξοες συνθήκες, με σημαντικές ελλείψεις προσωπικού και τα κατάφεραν.
     Γιατί λοιπόν η Πολιτεία δεν αναγνωρίζει αυτή την προσπάθεια και να ανανεώσει τις συμβάσεις όπως πράττει το Υπουργείο Υγείας. Ψηφίζεται στη Βουλή Νομοσχέδιο με παράταση των συμβάσεων Επικουρικού προσωπικού στις Προνοιακές Μονάδες που υπηρετούν για τις ανάγκες καταπολέμησης της πανδημίας.
Σας καλούμε να συμπεριλάβετε και τους εν λόγω Επικουρικούς που είναι υπό απόλυση.
Από την  ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ της  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: