Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ.

        Το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας οδηγείται σε αφανισμό στα πλαίσια του ανασχεδιασμού του Υγειονομικού Χάρτη.
            Η κυβέρνηση προσαρμόζει τη λειτουργία των Νοσοκομείων στο τριτοκοσμικό επίπεδο του 5% του ΑΕΠ Δημοσίων Δαπανών Υγείας, για την επίτευξη των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων για τα επόμενα 100 χρόνια.
            Το Νοσοκομείο Αμαλιάδας που παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους κατοίκους της περιοχής, βάλθηκαν να το μετατρέψουν σε Κέντρο Υγείας, αφού το αδειάζουν από ιατρούς και νοσηλευτές μετακινώντας τους σε άλλα Νοσοκομεία της περιοχής.
            Το οδηγούν σε σταδιακό αφανισμό.
            Εξ αυτών των μετακινήσεων απουσιάζουν βασικές ειδικότητες ιατρών και το Νοσηλευτικό προσωπικό εργάζεται σε συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης.
            Το Νοσοκομείο δεν έχει χρήματα να συντηρήσει και να ανανεώσει τον εξοπλισμό και τις υποδομές του.
            Στο Νοσοκομείο ξεκίνησε να φτιάχνεται νέα πτέρυγα εδώ και 13 χρόνια. Ακόμη δεν αποπερατώθηκε. Γεφύρι της Άρτας.
 Έργο που θα αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας και θα εδραιώσει τη θέση του Νοσοκομείου Αμαλιάδας στον υγειονομικό χάρτη.
            Δεν αποπερατώνονται γιατί ο σχεδιασμός είναι να σβήσει από τον Υγειονομικό Χάρτη το Νοσοκομείο.
Δεν υπάρχει καθόλου αξονικός τομογράφος σε Νοσοκομείο που εφημερεύει 24 ώρες το 24ωρο κάθε ημέρα με αποτέλεσμα οι ασθενείς να διακομίζονται σε ιδιωτικά κέντρα ή σε άλλα Νοσοκομεία με μεγάλη καθυστέρηση.
            Ο Αξονικός του Νοσοκομείου Πύργου είναι για τα σκουπίδια. Συχνά βρίσκεται εκτός λειτουργίας. Έχουμε δεκάδες περιστατικά που κινδύνεψε τη ζωή τους από το ταξίδι που κάνουν σε Νοσοκομεία της Πάτρας για να κάνουν Αξονική, αφού ο Αξονικός του Πύργου μία ημέρα λειτουργεί και δέκα ημέρες είναι χαλασμένος.
            Ο εξοπλισμός είναι παμπάλαιος και χρειάζεται άμεση αντικατάσταση. Τα ιατρικά μηχανήματα στις περισσότερες περιπτώσεις έχουν υπερβεί κατά πολύ το όριο ζωής.
Πεπαλαιωμένος εξοπλισμός που χρήζει άμεσης αντικατάστασης αφού είναι επικίνδυνος στη λειτουργία του.
Παμπάλαια και πολλές φορές χαλασμένα είναι τα εξής μηχανήματα:
Α) Ακτινολογικό μηχάνημα-συνεχείς βλάβες
Β) Αναισθησιολογικό μηχάνημα
Γ) Υπερηχογράφος
Δ) Απινιδωτές
Ε) Κλίβανος αποστείρωσης χειρουργείων
ΣΤ) Γεννήτρια ηλεκτρικού ρεύματος
 Ζ)  Εξοπλισμός χειρουργείων και ξενοδοχειακός εξοπλισμός
 Η) Δίκτυα οξυγόνου και λοιπών αερίων
 Θ) Δίκτυα ηλεκτρικών εγκαταστάσεων
  Ι)  Εξοπλισμός πλυντηρίων και μαγειρείων
ΕΠΕΡΧΕΤΑΙ ΔΙΑΛΥΣΗ
ΕΩΣ ΕΔΩ
      Δεν θα σας αφήσουμε να παίζεται με την υγεία των πολιτών για την καρέκλα της εξουσίας. Πάνω από την κυβέρνηση και τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, η  ΠΟΕΔΗΝ και το Σωματείο Αμαλιάδας βάζουν την υγεία των πολιτών της περιοχής.
Την Τετάρτη 28/6/2017 το Καραβάνι της Υγείας φτάνει στην Αμαλιάδα.
Η Πορεία Σωτηρίας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, καθώς επίσης και των άλλων Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας, των Προνοιακών Μονάδων και του ΕΚΑΒ θα εκκινήσει 8πμ από το Νοσοκομείο Αμαλιάδας, θα διέλθει στο κέντρο της πόλης και θα καταλήξει στην Νέα Εθνική Οδό Πατρών - Πύργου όπου θα υπάρξει πολύωρος αποκλεισμός της.
            Στην Πορεία Σωτηρίας θα συμμετάσχουν οι Εργαζόμενοι των Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας της περιοχής και όλοι οι φορείς της Αμαλιάδας. Εκτιμάται ότι στην πορεία θα συμμετάσχουν πάνω από 5.000 εργαζόμενοι και πολίτες.
Από την  Ε.Ε. της  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: