Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

ΠΟΕΔΗΝ:Νοσοκομείο Ζακύνθου πάνω από την υγεία των ασθενών οι πολιτικές σκοπιμότητες

      Ο κος Πολάκης για να δείξει τη μαγκιά του έβαλε την Διοικήτρια του Νοσοκομείου Ζακύνθου να υποβάλει μήνυση στον Πρόεδρο και τον Γεν. Γραμματέα της ΠΟΕΔΗΝ για διασπορά ψευδών ειδήσεων περί των χειρουργείων του Νοσοκομείου Ζακύνθου. Η μήνυση βρίσκεται στο στάδιο της ανάκρισης
      Είναι οι Υπουργοί Υγείας που έλεγαν ότι δεν θα πέσουν στο επίπεδο της ΠΟΕΔΗΝ να ποινοκοποιήσουν την συνδικαλιστική δράση.
Κοιτάξετε ποιοι μιλάνε για διασπορά ψευδών ειδήσεων!!!
• Τα χειρουργεία του Νοσοκομείου παρέμεναν κλειστά για πέντε μήνες (2/12/2016 έως 2/5/2017)
Ο κος Πολάκης πανηγυρίζει την επαναλειτουργία των χειρουργείων. Ανακοίνωσαν μάλιστα τις χειρουργικές επεμβάσεις που έγιναν Μάιο και Ιούνιο 2017.
ΨΕΜΑΤΑ. ΨΕΜΑΤΑ .......
Είπαν ότι τον Μάιο έγιναν 42 χειρουργικές επεμβάσεις και 15 γυναικολογικές. Αντίστοιχα τον Ιούνιο 32 χειρυργικές επεμβάσεις και 16 γυναικολογικές.
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ:
     Τον Μάιο έγιναν 13 χειρουργικές επεμβάσεις στην πλειονότητά τους έκτακτα περιστατικά (δεν είχαν άλλη επιλογή οι ασθενείς) και 15 γυναικολογικές στη πλειονότητά τους μικροεπεμβάσεις.
Τον Ιούνιο έγιναν 22 χειρουργικές επεμβάσεις στην πλειονότητα τους έκτακτα περιστατικά και 16 γυναικολογικές στη πλειονότητά τους μικροεπεμβάσεις.
      Πέρυσι το ίδιο χρονικό διάστημα έγιναν: Μάιος 2016 54 χειρουργικές επεμβάσεις οι περισσότερες προγραμματισμένες και τον Ιούνιο 2016 45 χειρουργικές επεμβάσεις οι περισσότερες προγραμματισμένες.
ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΤΗΣ ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΑΔΕΙΑ
     Η Διοικήτρια του Νοσοκομείου μετά την μήνυση της ΠΟΕΔΗΝ ικανοποιημένη ότι επιτέλεσε το κομματικό της καθήκον με τον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας που την αναπληρώνει σε περίπτωση εκ της απουσίας της λείπουν αυτές τις ημέρες ταυτόχρονα και οι δύο σε κανονική άδεια. Αν υπάρξει πρόβλημα στο Νοσοκομείο σε μία περίοδο μεταβατική ποιος θα το χειριστεί;
ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑΣ
      Σύμφωνα με την επιστημονική κοινότητα του Νοσοκομείου και το Σωματείο των Εργαζομένων ο τρόπος χορήγησης της αναισθησίας σήμερα στα χειρουργεία δεν είναι ίδιος με πριν 2/12/2016.
Μετά την επαναλειτουργία των χειρουργείων χορηγείται κυρίως ενδοφλέβια αναισθησία και όχι εισπνεόμενη. Γιατί;
ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΕ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ
• Μία ασθενής έχασε τη ζωή της από μετεγχειρητικές επιπλοκές.
• 4 ασθενείς σώθηκαν παρά τρίχα εξαιτίας μετεγχειρητικών επιπλοκών.
ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΕΡΙΚΗ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΩΝ
• Γυναίκα που γέννησε με καισαρική τομή εμφάνισε μετεγχειρητικές επιπλοκές η ίδια και το νεογέννητο. Η μητέρα διεκομίσθει και νοσηλεύτηκε πολλές ημέρες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου.
• Το νεογνό διεκομίσθηκε και νοσηλεύτηκε πολλές ήμερες στη Μονάδα του ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟΥ Παιδιατρικού Νοσοκομείου Πατρών μετά από φυσιολογικό τοκετό.
• Οι τρείς ασθενείς που χειρούργησε ο Πολάκης με την περιφερόμενη ομάδα Ιατρών από την Κυπαρισσία στις 3/5/2017 απαξιώνοντας πλήρως τους Ιατρούς του χειρουργικού τομέα του Νοσοκομείου, εμφάνισαν ευρήματα επιπλοκών. Στον εισαγγελέα καταθέσαμε στοιχεία για τους ασθενείς.
ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
      Δευτέρα 12/6 Ασθενής κατά τη διάρκεια του χειρουργείου εμφάνισε χειρουργικές δυσλειτουργίες. Εκλήθη ο ευρισκόμενος Συντονιστής Διευθυντής του Χειρουργικού Τομέα σε παράνομη υποχρεωτική κανονική άδεια από τη Διοίκηση να αντιμετωπίσει τις διεγχειρητικές δυσλειτουργίες του εν λόγω ασθενούς. Ο ιατρός ανταποκρίθηκε και το περιστατικό ευτυχώς είναι καλά στην υγεία του.
      Την Τρίτη 21/6/2017 κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης το αναισθησιολογικό μηχάνημα παρουσίασε σοβαρές δυσλειτουργίες λόγω βλάβης. Παρατάθηκε εξ’ αυτού ο χρόνος της χειρουργικής επέμβασης Ασθενούς.
      Το αναισθησιολογικό μηχάνημα που παρουσίασε βλάβη είναι ένα εκ των δύο μεταχειρισμένων μηχανημάτων που παραχωρήθηκαν από το Νοσοκομείο Αιγίου αρχές του χρόνου. Γιατί αφού το Νοσοκομείο διαθέτει τρία;
       Τα τρία αναισθησιολογικά μηχανήματα του Νοσοκομείου τα οποία λειτουργούσαν όταν συνέβησαν τα τραγικά γεγονότα με τις μετεγχειρητικές επιπλοκές, είναι παροπλισμένα. Γιατί δεν λειτουργούν αφού είναι όλα καλώς καμωμένα;
      Γιατί δεν στέλνονται για προσομοίωση στο Πανεπιστήμιο Αθηνών για να βρεθεί πιθανή τοξικότητα, όπως ζητάει η Πενταμελής Επιτροπή που όρισε ο Υπουργός Υγείας με επικεφαλής τον κο Πέτρου που συνεχίζει να ερευνάει, τυχόν τοξικότητα στη κεντρική παροχή ιατρικών αερίων κατά την περίοδο που συνέβησαν οι μετεγχειρητικές επιπλοκές;
      Γιατί όλοι οι φορείς της πόλης, το Σωματείο Εργαζομένων, ο Ιατρικός Σύλλογος, τα Επιστημονικά όργανα του Νοσοκομείου, σύσσωμοι οι εργαζόμενοι αναδεικνύουν ότι οι χειρισμοί της Διοίκησης και του Υπουργείου Υγείας είναι επικίνδυνοι και υποκρύπτουν πολιτικές σκοπιμότητες;
      Γιατί οι πολίτες της Ζακύνθου δεν εμπιστεύονται το Νοσοκομείο;
Ο χειρουργικός τομέας του Νοσοκομείου αποδεκατίστηκε. Δύο χειρουργοί Ιατροί έλαβαν μακροχρόνια άδεια που δικαιούνται. Εάν η κατάσταση ήταν καλύτερη μπορεί να μην έκαναν χρήση της αδείας. Ο Διευθυντής Συντονιστής Ιατρός είναι σε υποχρεωτική άδεια και η Διευθύντρια Αναισθησιολογικού είναι μετακινημένη σε άλλο Νοσοκομείο!!!
      Η Επιτροπή που ερευνάει πιθανή τοξικότητα των ιατρικών αερίων ακόμη δεν ολοκλήρωσε το έργο της, όπως επανειλημμένως δηλώνει ο Επικεφαλής της Επιτροπής κος Πέτρου.
Η Διοικήτρια και ο Αναπληρωτής της Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας βρήκαν ημέρες να λείπουν με άδεια κανονική και οι δύο ταυτόχρονα!!! Κάτι που δεν επιτρέπεται ούτε σε νορμάλ περίοδο.
Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψει κανείς τις ενέργειες του Αν. Υπουργού Υγείας και της Διοίκησης του Νοσοκομείου Ζακύνθου.
ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ!!!
                                                     Από την Ε.Ε. της  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: