Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Η ΠΟΕΔΗΝ βλέπει νοσοκομεία "ανοιχτά" σε κλοπές-"ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ" ΛΕΕΙ Ο Κ.ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ (ΗΧΗΤΙΚΟ).

     Έντονο είναι το πρόβλημα της ελλιπούς φύλαξης ακόμα και στα μεγάλα νοσοκομεία της Πάτρας (ΓΝΠ Άγιος Ανδρέα και ΠΓΝΠ) με το τελευταίο περιστατικό της ληστεία στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου να προκαλεί αίσθηση, αφού 33χρονος αφαίρεσε την τσάντα συνοδού ασθενούς,  την ώρα που κοιμόταν , η οποία περιείχε 11.000 ευρώ. Η γυναίκα αντιλήφθηκε τον δράστη αλλά της άσκησε βία και κατάφερε να φύγει μαζί με την τσάντα.
       Την ίδια ώρα αρκετά περιστατικά επιθέσεων σε γιατρούς και προσωπικό έχουν καταγραφεί στα ΤΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών  Άγιος Ανδρέας. Πρόσφατες είναι άλλωστε και οι κλοπές μηχανημάτων σε νοσοκομεία.Σε πρόσφατη έρευνά της η ΠΟΕΔΗΝ κατέγραψε την κατάσταση σε νοσοκομεία της χώρας , επισημαίνοντας ότι πολλά νοσηλευτικά ιδρύματα και όλα τα Κέντρα Υγείας δεν έχουν φύλαξη.
Όπως ανακοίνωσε:
Τα Νοσοκομεία φυλάσσονται από τέσσερις κατηγορίες υπαλλήλων.
1. Ειδικό Προσωπικό Ασφαλείας του Ν.1339/83 που προσλαμβάνεται από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και διατίθονται στα Νοσοκομεία σε οργανικές θέσεις.
2. ΔΕ Προσωπικό Ασφαλείας που παρακολούθησαν σεμινάρια στην Ελληνική Αστυνομία
Οι δύο κατηγορίες του προσωπικού αυτού είναι ελάχιστοι στα Νοσοκομεία (περίπου 400)
3. Προσωπικό φύλαξης μέσω ιδιωτικών εταιρειών (εργολάβοι) που δεν τηρούν τις συμβατικές υποχρεώσεις. Φέρνουν λιγότερους security από ότι προβλέπουν οι συμβάσεις που υπογράφουν με τα Νοσοκομεία
4. Προσωπικό φύλαξης που βρίσκεται σε διαδικασία πρόσληψης από τα Νοσοκομεία, με συμβάσεις εργασίας.
Η φύλαξη στα Νοσοκομεία είναι πλημμελής, επειδή μειώθηκαν οι κωδικοί των προϋπολογισμών τους, κατά 50% τα τελευταία 7 χρόνια. Πολλά Νοσοκομεία δεν έχουν καθόλου φύλαξη. Σε όλα τα Κέντρα Υγείας δεν υπάρχει καμία φύλαξη.
Τα περισσότερα μάλιστα βρίσκονται έξω από τα χωριά ή τις πόλεις και είναι εύκολο να κλαπούν.
         Οι καταγραφές συμβάντων από επικίνδυνα στοιχεία ή κλέφτες είναι καθημερινές.
                                                           ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
      ΑΚΟΥΣΤΕ στον σύνδεσμο που ακολουθεί, και μάλιστα στο κάτω μέρος του κειμένου μετά την ένδειξη ΠΟΛΥΜΕΣΑ, ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ Πάτρας 89,4 ο πρόεδρος  του Σωματείου μας Κώστας Πετρόπουλος    http://skaipatras.gr/skai-local/item/204717-a.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: