Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

ΠΟΕΔΗΝ: Το Καραβάνι της Υγείας στην Αμαλιάδα 28.6.2017

      Την Τετάρτη 28/6/2017 το Καραβάνι της Υγείας φτάνει στην Αμαλιάδα.
      Η Πορεία Σωτηρίας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, καθώς επίσης και των άλλων Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας, των Προνοιακών Μονάδων και του ΕΚΑΒ θα εκκινήσει 8πμ από το Νοσοκομείο Αμαλιάδας, θα διέλθει στο κέντρο της πόλης και θα καταλήξει στην Νέα Εθνική Οδό Πατρών - Πύργου όπου θα υπάρξει πολύωρος αποκλεισμός της.
       Στην Πορεία Σωτηρίας θα συμμετάσχουν οι Εργαζόμενοι των Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας της περιοχής και όλοι οι φορείς της Αμαλιάδας. Εκτιμάται ότι στην πορεία θα συμμετάσχουν πάνω από 5.000 εργαζόμενοι και πολίτες.
       Η κυβέρνηση προκειμένου να κρατήσει καθηλωμένες τις Δημόσιες Δαπάνες Υγείας, στο τριτοκοσμικό ύψος 5% του ΑΕΠ προωθεί την κατάργηση – ενοποίηση Νοσοκομείων, κλινικών μέσα από τον Ανασχεδιασμό του Υγειονομικού Χάρτη. Αντί αύξησης της χρηματοδότησης των Νοσοκομείων και επαρκούς στελέχωσής τους, προωθεί την συρρίκνωση του Δημόσιου Τομέα Υγείας.
       Δεν θα το επιτρέψουμε. Η κυβέρνηση θα νοιώθει συνεχώς τις δυναμικές κινητοποιήσεις της ΠΟΕΔΗΝ και των Εργαζομένων στην Υγεία και την Πρόνοια.
      Καλούμε τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να δώσουν το παρόν σε ένα ιστορικό γεγονός, στο πολυπληθέστερο σε συμμετοχή Καραβάνι από όσα μέχρι σήμερα οργανώθηκαν.
      Όλοι μαζί θα καταφέρουμε να σώσουμε το ΕΣΥ, την μεγαλύτερη κοινωνική κατάκτηση της μεταπολίτευσης που οι πολίτες έχουν ανάγκη περισσότερο από ποτέ. Οι μνημονιακές πολιτικές που ασκήθηκαν και ασκούνται τσάκισαν μισθούς και συντάξεις και δεν υπάρχει δυνατότητα αναζήτησης υπηρεσιών υγείας στον ιδιωτικό τομέα. Γι’ αυτό και η ζήτηση στα Δημόσια Νοσοκομεία αυξήθηκε 30% τα τελευταία 4 έτη.

      Οι υπηρεσίες ημέρα με την ημέρα υποβαθμίζονται όλο και πιο πολύ λόγω της συνεχούς μείωσης του προσωπικού, της χρηματοδότησης και της αυξημένης ζήτησης. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας με τις πολιτικές που ασκούνται μετατρέπεται σε υγειονομική βόμβα η οποία θα σκάσει σε ένα - δύο χρόνια ανεξαρτήτως από το ποιος θα κυβερνά τον τόπο.
Είναι βέβαιον ότι σε ένα – δύο χρόνια το 70% του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού των Νοσοκομείων θα είναι εκτός λειτουργίας λόγω έλλειψης συντήρησης και ανανέωσής του.
Από την  Ε.Ε. της  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: