Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

H AΔΕΔΥ σχετικά με την Συνάντηση της με την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη

     Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. συναντήθηκε με την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη και συζήτησε μαζί της για τα προβλήματα τα οποία απασχολούν τους εργαζομένους του Δημοσίου Τομέα, τη λειτουργεία του Δημοσίου και έχουν γενικότερο αντίκτυπο σε όλη την Ελληνική κοινωνία.
      Έθεσε το μεγάλο ζήτημα της έλλειψης προσωπικού στα Νοσοκομεία, στην Εκπαίδευση, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και γενικότερα στο Δημόσιο με αποτέλεσμα να κινδυνεύει άμεσα η υγεία των πολιτών, τα σχολεία να αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα και να μην μπορούν οι πολίτες να εξυπηρετηθούν από τις Δημόσιες Υπηρεσίες.
      Στο θέμα αυτό, η Υπουργός απάντησε ότι έγιναν 8.000 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού το 2016. Βέβαια, στην Ετήσια Έκθεση του ΑΣΕΠ του 2016 αναφέρεται ότι το 2016 προκηρύχθηκαν από το ΑΣΕΠ μόλις 5.584 θέσεις μονίμων υπαλλήλων. Για το 2017 η Υπουργός ξεκαθάρισε ότι θα εφαρμοστεί ο κανόνας: 1 πρόσληψη προς 4 συνταξιοδοτήσεις. Συνεπώς, θα γίνουν μόλις 2.500 προσλήψεις σε όλο το Δημόσιο.
       Σε ότι αφορά τους διορισμούς στο χώρο της Παιδείας διευκρίνισε ότι αναμένει το σχεδιασμό του Υπουργού Παιδείας, χωρίς όμως να δίνει κάποια απάντηση στην εύλογη επισήμανση μας ότι ο Υπουργός Παιδείας δήλωσε πρόσφατα ότι δεν μπορεί να κάνει κανένα σχεδιασμό και επίσης ότι στην Εισηγητική Έκθεση της νομοθετικής ρύθμισης για την Ειδική Αγωγή αναφέρεται ότι δεν πρόκειται να γίνουν καθόλου διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών το 2018 και 2019.
Τέθηκε το ζήτημα των συμβασιούχων και ζητήθηκε εντόνως από την Υπουργό να ξεκαθαρίσει επιτέλους ποια είναι η θέση της Κυβέρνησης για το συγκεκριμένο ζήτημα διότι οι παλινωδίες και οι τακτικισμοί δεν έχουν όρια. Στο θέμα αυτό δεν υπήρξε καμία δέσμευση, ούτε καν εκφράστηκε άποψη διότι μονίμως επέμενε ότι δε γνωρίζει (!!!!) την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και θα τοποθετηθεί αφού πρώτα της γνωστοποιηθεί. Είναι σαφές, πλέον, ότι οι κυβερνητικές υποσχέσεις και δεσμεύσεις όλο το προηγούμενο διάστημα, οι οποίες δημιούργησαν προσδοκίες στους εργαζομένους για μετατροπή των συμβάσεων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε αορίστου χρόνου, εγκαταλείφθηκαν «άτακτα» και κάτω από τις εντολές της τρόικα και την ψήφιση του 4ου μνημονίου που προβλέπει μηδενικές προσλήψεις μέχρι το 2020 και παραπέμπονται οριστικά στις «καλένδες».
       Η αξιολόγηση ήταν ένα από τα θέματα της συνάντησης. Επισημάναμε στην Υπουργό ότι η θέση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. είναι ότι δεν μπορεί να γίνεται αξιολόγηση χωρίς να υπάρχουν οργανισμοί εσωτερικής Υπηρεσίας των διαφόρων φορέων, η διοικητική ιεραρχία να είναι διορισμένη, να μην υπάρχει αξιολόγηση δομών και οι διορισμένες  διοικήσεις να προχωρούν σε αξιολόγηση για να ικανοποιήσουν τις επιταγές της τρόικας που πειθήνια ακολουθεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
..............................................................................................................................................................
    Διαβάστε ολόκληρη την σχετική ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ στον σύνδεσμο που ακολουθεί:

Δεν υπάρχουν σχόλια: