Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Τραγική η ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ των Νοσοκομείων.

   Τα Νοσοκομεία είναι πλεονασματικά μόνο στο facebook Πολάκη
Οφειλές Νοσοκομείων 31/3/2017, 991.529.190
Ληξιπρόθεσμα Νοσοκομείων 31/3/2017, 594.874.166 
Δείτε αναλυτικά τι οφείλει κάθε Νοσοκομείο.  
        
Πίνακες από την Γενική Διεύθυνση Οικονομικών του Υπουργείου Οικονομικών
Διάλυση εξοπλισμού, υποδομών.
Τριτοκοσμικές καταστάσεις. 
Δείτε φωτογραφίες
      Προσαρμογή των δαπανών των Νοσοκομείων στους κωδικούς των προϋπολογισμών ώστε να μην δημιουργούν νέα ληξιπρόθεσμα
Μεγάλος ο κίνδυνος για τους Ασθενείς
Ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός διαλυμένος
Αναισθησιολογικά μηχανήματα για τα σκουπίδια
Αξονικοί χαλασμένοι για 300 ευρώ
Φαγητό κάμπινγκ για τους Ασθενείς
Εικόνες ντροπής εμφανίζουν τα Νοσοκομεία του διδύμου Μαυρογιαλούρου – Γκρουέζα
Υπάρχει φιλότιμο;;;
Καραμανδάνειο Νοσοκομείο: Οι εργαζόμενοι πήραν το πινέλο και καλλωπίζουν τους θαλάμους Νοσηλείας.
Τα Δημόσια Νοσοκομεία κατέρρευσαν
Η κατάσταση είναι εφιαλτική
      Κινδυνεύει η ζωή των Ασθενών εξαιτίας των πολιτικάντικων τακτικισμών της κυβέρνησης με ενορχηστρωτή τον κο Πολάκη. Με ψευτιές προσπαθούν να κρύψουν την πραγματικότητα. Οι τριτοκοσμικές εικόνες που εμφανίζουν τα Νοσοκομεία τους εκθέτουν καθημερινά. Τι τους νοιάζει; Οι Ασθενείς την πληρώνουν.
Τα Νοσοκομεία στέγνωσαν οικονομικά.
Με μαγικά δεν αντιστρέφεται η εικόνα διάλυσης των Νοσοκομείων.
      Όσο οι Δημόσιες Δαπάνες Υγείας βρίσκονται καθηλωμένες στο 5% του ΑΕΠ (και με ποιο ΑΕΠ;), η κατάσταση στα Νοσοκομεία ημέρα με την ημέρα χειροτερεύει και οι πολίτες θα πληρώνουν από την τσέπη τους όλο και περισσότερα χρήματα για να βρουν την υγειά τους. Οι ιδιωτικές Δαπάνες Υγείας στη χώρα μας είναι κοντά στο 4% του ΑΕΠ και μάλιστα με «αριστερή κυβέρνηση».
     Οι άλλες συντηρητικές χώρες της Ευρώπης που δεν έχουν αριστερό Πρωθυπουργό και Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας εμφανίζουν ιδιωτικές Δαπάνες Υγείας κατά μέσο όρο 1% του ΑΕΠ τους και Δημόσιες Δαπάνες κατά μέσο όρο 7,5% του ΑΕΠ τους. Και σε τί ΑΕΠ; Αναπτυσσόμενα και όχι συρρικνωμένα όπως το δικό μας.
      Το δυστύχημα είναι ότι η κυβέρνηση δεν κάνει τα αυτονόητα για το πολυτιμότερο κοινωνικό αγαθό που είναι η Δημόσια Υγεία. Συμφώνησε με την ΤΡΟΙΚΑ για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα τα οποία θα επιτευχθούν από τη μείωση μισθών και συντάξεων (άρα οι πολίτες δεν θα έχουν χρήματα να πληρώνουν τα φάρμακά τους) και από την καθήλωση των Δημόσιων Δαπανών για την Υγεία. Είναι βέβαια η περαιτέρω υποβάθμιση των υπηρεσιών που θα προσφέρουν τα Νοσοκομεία.     
    Παρότι η κα Βελκουλέσκου παραδέχεται δημόσια ότι τα Νοσοκομεία δεν διαθέτουν καν γάζες η κυβέρνηση ξέχασε να διαπραγματευτεί την σύγκλιση των Δημόσιων Δαπανών Υγείας με το μέσο όρο της Ευρώπης.
      Τι;;; Να κόψει η «αριστερή κυβέρνηση» τα ρουσφέτια για πρόσληψη μετακλητών υπαλλήλων, τον άρτο και τα θεάματα του κου Καμμένου ή να πατάξει την φοροδιαφυγή και την φοροκλοπή;;; Αν είναι ποτέ δυνατόν!!!
Αυτά είναι ψιλά γράμματα για τα μπαλκόνια σε προεκλογική περίοδο.
     Συνεχίζουν να μας κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια μας. Αυξήσανε λένε την κρατική χρηματοδότηση στα Νοσοκομεία. Τα Νοσοκομεία είναι πλεονασματικά λέει ο κος Πολάκης. Από πού προκύπτουν αυτά;
      Είναι χοντροειδέστατα ψέματα. Όμως δεν είναι πλάκα!!! Τα εν λόγω ψέματα στοιχίζουν ζωές Ασθενών.
      Μύθος 1ος: Τα Νοσοκομεία σήμερα παίρνουν περισσότερα χρήματα από τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις. Το έτος 2015 (ψηφισθείς προϋπολογισμός 2014) έλαβαν 1,5δις ευρώ. Συγκεκριμένα ο προϋπολογισμός προέβλεπε 1,117 δις ευρώ και εντός του έτους 2015 αυξήθηκε το όριο δαπανών 350 εκατ. ευρώ (1,5 δις ευρώ). Το έτος 2016 τα Νοσοκομεία έλαβαν κρατική χρηματοδότηση 1,156 δις ευρώ και εφέτος θα λάβουν 1,156 δις ευρώ δηλαδή όσα και πέρυσι. Που είναι η αύξηση της κρατικής επιχορήγησης;
Σας κοινοποιούμε τους προϋπολογισμούς 2015, 2016, 2017.
      Μύθος 2ος: Τα Νοσοκομεία είναι πλεονασματικά είπε ο κος Πολάκης επικαλούμενος στοιχεία της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας.
Σας κοινοποιούμε ενημερωτικό σημείωμα της ίδιας Διεύθυνσης με αναλυτικά στοιχεία υποχρεώσεων έως 31 Μαρτίου 2017 ανά Νοσοκομείο. Δηλαδή τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του καθενός εξ αυτών..
      Τα Νοσοκομεία εμφανίζουν ανεξόφλητες υποχρεώσεις προς τρίτους 991.529.190 εκ. ευρώ εκ των οποίων τα 594.874.166 εκ. ευρώ είναι ληξιπρόθεσμα (οφείλονται προς τρίτους άνω των τριών μηνών).

      Στους αναλυτικούς πίνακες θα δείτε ότι τα Νοσοκομεία στενάζουν οικονομικά π.χ. Αττικό 50.120.146 εκ.ευρώ, Ευαγγελισμός 50.576.412 εκ. ευρώ, Πανεπιστημιακό Λάρισας 32.642.064, Παπανικολάου Θεσσαλονίκης 32.810.942. Οι προϋπολογισμοί των Νοσοκομείων μειώθηκαν 60% τα τελευταία επτά μνημονιακά έτη. Πολλοί κωδικοί των τρεχόντων προϋπολογισμών τους εμφανίζονται μηδενικοί. Κωδικοί όπως η συντήρηση των κτιρίων, οι επισκευές, το σέρβις του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, η βελτίωση των υποδομών και της υλικοτεχνικής υποδομής.
      Άλλοι κωδικοί εμφανίζονται συρρικνωμένοι με αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται η ποιότητα του φαγητού, να εμφανίζουν ελλείψεις φαρμάκων, υγειονομικού υλικού, αναλώσιμου υλικού τα οποία καλούνται να φέρνουν οι Ασθενείς από το σπίτι της. Η φύλαξη είναι πλημμελής λόγω μειωμένων κονδυλίων και μας κατακλέβουν κλεφτρόνια και οργανωμένες σπείρες διαρρηκτών.
     Δεν είναι σε θέση τα Νοσοκομεία να πραγματοποιήσουν απολυμάνσεις και απεντομώσεις γι’ αυτό και εμφανίζονται έντομα, ζωύφια ακόμα και σε θαλάμους νοσηλείας. Θερίζουν οι Νοσοκομειακές λοιμώξεις.
Τα Νοσοκομεία έπαψαν να διενεργούν διαγωνισμούς λόγω αδυναμίας δέσμευσης του αντίστοιχου ποσού. Ως εκ τούτου οι αγορές γίνονται κυριολεκτικά τελευταία στιγμή με ανάθεση. Βάζουν πλάτη οι εργαζόμενοι για να μην κλείσουν τα Νοσοκομεία. Οι συμμετέχοντες υπάλληλοι στις Επιτροπές εξωσυμβατικών αγορών είναι ακάλυπτοι και έκθετοι. Ήδη το Ελεγκτικό Συνέδριο αρνείται να υπογράψει δαπάνες Νοσοκομείων (π.χ. ΑΤΤΙΚΟΝ), επειδή θεωρεί με τις απευθείας αναθέσεις που είναι κανόνας και όχι εξαίρεση, δεν διασφαλίζεται το δημόσιο συμφέρον.
       Δεν είναι δυνατόν να βάζουν το κεφάλι τους στο ντορβά οι υπάλληλοι με τη συμμετοχή τους σε επιτροπές για την αγορά εξωσυμβατικών προμηθειών. Εάν δεν διορθωθεί άμεσα η κατάσταση θα κηρύξουμε Απεργία – Αποχή από την συμμετοχή εργαζόμενων στις επιτροπές για αγορά εξωσυμβατικών προμηθειών. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Κινδυνεύουν τσάμπα οι συνάδελφοι.
      Ο κος Πολάκης μέσω της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών του Υπουργείου Υγείας, πιέζει τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων να μην δημιουργούν νέα ληξιπρόθεσμα. Να προσαρμόζουν τη λειτουργία τους στα υφιστάμενα εγκεκριμένα κονδύλια. Γι’ αυτό εμφανίζονται εικόνες διάλυσης στα Νοσοκομεία. Χαλασμένους αξονικούς, διαλυμένα κτίρια, ανύπαρκτα υλικά, διαλυμένα κρεβάτια και καρότσια κ.λ.π. Η υγεία των Ασθενών στο μύλο των πλεονασμάτων.
Για την οποιαδήποτε συντήρηση ή αγορά οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων στρέφονται σε Δωρεές. Δεν γίνεται όμως έτσι Δημόσια Υγεία.
       Αναφέρουμε συγκεκριμένα παραδείγματα:
Γ.Ν.ΠΑΤΡΩΝ: Η σίτιση των Ασθενών είναι για κλάματα με πλαστικά μπολάκια και μαχαιροπίρουνα (κοινοποιούμε φωτογραφίες)
Γ.Ν. ΚΙΛΚΙΣ: Βίντεο από τα πλυντήρια και άλλα σημεία του Νοσοκομείου. Επειδή η Διοικήτρια σε πρόσφατα βίντεο είπε ότι είναι παλαιά, έχουμε την ταυτοποίηση ότι βιντεοσκοπήθηκαν 3/6/2017. Ποια είναι η συντήρηση που λέει ότι έκανε η Διοικήτρια;
Γ.Ν. ΘΡΙΑΣΙΟ: Πλήρης διάλυση του Αναισθησιολογικού Τομέα. Τα Αναισθησιολογικά μηχανήματα και τα μόνιτορ είναι σαράβαλα. Μια χαλάνε και μια λειτουργούν δείχνοντας λάθος αποτελέσματα, με μεγάλο κίνδυνο για την υγεία των χειρουργημένων Ασθενών. Ειδικά από τον περασμένο Αύγουστο η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου. 4 Αναισθησιολογικά μηχανήματα είναι εκτός λειτουργίας από τα 7 και 6 μόνιτορ είναι χαλασμένα από τα 8. Είναι μηχανήματα 17ετίας χωρίς συντήρηση – σέρβις, ανταλλακτικά. Που να βρεθούν χρήματα για αντικατάσταση. Δείτε φωτογραφίες.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ: Τα αναισθησιολογικά μηχανήματα είναι ασυντήρητα. Οι Ιατροί πήραν απόφαση από σήμερα Δευτέρα 12/6/2017 να σταματήσουν τα χειρουργεία του Νοσοκομείου. Για 4.000 ευρώ!!! Τόσο κοστίζει η συντήρηση των αναισθησιολογικών μηχανημάτων. Τελικά βρέθηκε αυτό το αστρονομικό ποσό!!! και γίνεται σήμερα η συντήρηση των μηχανημάτων, μετά το θόρυβο που ξέσπασε.
Γ.Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ: Διαλυμένος κτιριακός εξοπλισμός. Δείτε βίντεο.
Γ.Ν. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ: Διαλυμένος κτιριακός εξοπλισμός. Δείτε βίντεο.
Γ.Ν. ΝΑΟΥΣΑΣ: Είναι χωρίς Αξονικό Τομογράφο. Το Υπουργείο Υγείας αδυνατεί να διαθέσει 200.000 ευρώ για αγορά αξονικού. Προσπαθούν οι εργαζόμενοι να συγκεντρώσουν τα χρήματα από δωρεές. Νοιάζονται για την υγεία των πολιτών της περιοχής περισσότερο οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου από την κυβέρνηση!!!
ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ: Οι δύο Αξονικοί Τομογράφοι τακτικά είναι εκτός λειτουργίας λόγω έλλειψης κονδυλίων για την συντήρησή τους. Για δύο εφημερίες την περασμένη εβδομάδα το Νοσοκομείο έμεινε χωρίς Αξονικό Τομογράφο. Ο ένας ήταν χαλασμένος για 300 ευρώ και ο άλλος για 30.000 ευρώ. Οι Ασθενείς διακομίζονταν σε άλλα Νοσοκομεία με άμεσο κίνδυνο για τη ζωή τους από την καθυστέρηση. Τώρα υπολειτουργούν. Δεν λειτουργεί Μαγνητικός Τομογράφος σε Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.
Γ.Ν. ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ: Η κατάσταση στο Ασκληπιείο Βούλας έχει φτάσει στο απροχώρητο εξαιτίας της λειτουργίας του χωρίς αξονικό τομογράφο. Εδώ και 20 μέρες είναι χαλασμένος. Έτσι σήμερα το Νοσοκομείο που έχει γενική εφημερία αναγκάζεται να διακομίζει τα επείγοντα περιστατικά που χρήζουν αξονικής τομογραφίας σε άλλα Νοσοκομεία.
Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ: Συχνά χαλασμένος ο Αξονικός, λόγω μη συντήρησης
Γ.Ν. ΑΜΦΙΣΣΑΣ: Συχνά εμφανίζει βλάβες ο Αξονικός λόγω μη συντήρησης
Γ.Ν. ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ: Ο αξονικός τομογράφος είναι κλειστός, δεν λειτούργησε ποτέ. Στο Καρπενήσι εγκαταστάθηκε (μετά από δωρεά από το Ωνάσειο) μεταχειρισμένος. Λόγω του μεγάλου ποσού που χρειάζεται για την συντήρηση, παραμένει κλειστός. Επειδή είναι παλιάς τεχνολογίας δεν δίνει άδεια ο Δημόκριτος.
Γ.Ν. – Κ.Υ. ΣΗΤΕΙΑΣ: Αξονικός τομογράφος χαλασμένος (δύσκολη η επισκευή του λόγω υψηλού κόστους). Είχε αγοραστεί από δωρεές των πολιτών της Σητείας.
ΠΑ.Γ.Ν.Η.: Δεν λειτουργεί εδώ και πολύ καιρό το μηχάνημα βραχυθεραπείας ή ενδοκοιλωτικής θεραπείας. Όσες γυναίκες χρίζουν τη συγκεκριμένη θεραπεία απευθύνονται στην Αθήνα.
Γ.Ν. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Ο Αξονικός Τομογράφος λειτούργησε από αρχές 2015 για έξι μήνες. Έκτοτε δεν λειτουργεί μέχρι σήμερα λόγω βλάβης και έλλειψης προσωπικού.
     Συχνά είναι χαλασμένοι οι Αξονικοί λόγω έλλειψης συντήρησης και στα εξής Νοσοκομεία: Γ.Ν.Καρδίτσας, Γ.Ν.Κέρκυρας, Γ.Ν.Λευκάδας, Γ.Ν.Άρτας, Γ.Ν.Φιλιατών, Γ.Ν.Χαλκίδας, Γ.Ν.Άμφισσας, Γ.Ν.Λαμίας (είναι παλιός λειτουργεί τώρα αλλά πριν λίγο καιρό κινδύνεψαν Ασθενείς), Γ.Ν.Λάρισας.
      Από δωρεές προσπαθούν να προμηθευτούν Αξονικό Τομογράφο αφού από τα ταμεία του Κράτους είναι μείον τα εξής Νοσοκομεία που εφημερεύουν χωρίς να διαθέτουν Αξονικό. Έλενας Βενιζέλου, Αγλαΐα Κυριακού, Άγιος Δημήτριος Θεσσαλονίκης, Γιαννιτσά, Έδεσα, Νάουσα, Γουμένισσα Κιλκίς, Κάρυστος, Κύμη, Μολάοι, Κυπαρισσία, Καλάβρυτα, Αίγιο (εθνική οδό), Κρέστενα, Αμαλιάδα, Ιεράπετρα, Ικαρία, Σαντορίνη.
ΚΑΡΑΜΑΝΔΆΝΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ : Οι εργαζόμενοι πήραν το πινέλο και καλλωπίζουν τους θαλάμους Νοσηλείας. Αξιέπαινη προσπάθεια. Δείτε φωτογραφίες.
Πλεόνασμα θράσους από την κυβέρνηση Τσίπρα – Πολάκη του σύγχρονου διδύμου Μαυρογιαλούρου – Γκρουέζα. Υπάρχει φιλότιμο;
ΟΛΟΝΥΚΤΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
      Έξω από το Υπουργείο Οικονομικών. Ξεκινάμε την Πέμπτη 8μμ 15/6/2017 και θα ολοκληρώσουμε τη διαμαρτυρία το μεσημέρι της Παρασκευής 16/6/2017.
ΑΙΤΗΜΑΤΑ της ολονύκτιας Διαμαρτυρίας:
• ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΕ, των υπαλλήλων του ΕΣΥ, του ΕΚΑΒ και της Πρόνοιας. Όλου του ασφαλιστικού βίου χωρίς επιβάρυνση.
• ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΥΓΕΙΑΣ. Σύγκλιση των δαπανών με το μέσο όρο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επαρκής χρηματοδότηση και στελέχωση του ΕΣΥ, του ΕΚΑΒ και της ΠΡΟΝΟΙΑΣ.
• Μονιμοποίηση επικουρικού προσωπικού
                                                               Από την  Ε.Ε. της   ΠΟΕΔΗΝ
                                                                   .......................................
Διαβάστε σχετικά στούς συνδέσμους των παρακάτω Αρχείων:

Δεν υπάρχουν σχόλια: