Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Η κοροϊδία της κυβέρνησης για την ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ.

     Το καλοκαίρι του 2016, στις 26/7/2016, υπήρξε συνάντηση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΠΟΕΔΗΝ με τον υφυπουργό Εργασίας Τ. Πετρόπουλο. Στη συνάντηση τέθηκαν διάφορα ασφαλιστικά θέματα, αλλά το πιο σημαντικό θέμα που συζητήθηκε ήταν το αίτημα για την ασφαλιστική ένταξη κλάδων επαγγελμάτων υγειονομικών του δημοσίου στα ΒΑΕ σύμφωνα με τους αντίστοιχους κλάδους του ιδ. τομέα που είναι ήδη ενταγμένοι στα ΒΑΕ, με δεδομένη την ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα από 1/1/2017 με τη δημιουργία του ΕΦΚΑ.
     Από την πλευρά των εργαζομένων στα δημόσια Νοσοκομεία έγινε σαφές ότι διεκδικούμε την συνταξιοδοτική ένταξη στα ΒΑΕ των Υγειονομικών και Προνοιακών υπαλλήλων που υπηρετούν στα ΒΑΕ τα οποία προσδιορίζονται στην Υπουργική Απόφαση και είναι αποκλεισμένοι επειδή διαθέτουν ασφαλιστικό φορέα το Δημόσιο.
      Ταυτόχρονα ο χρόνος που έχει διανυθεί στα εν λόγω Επαγγέλματα επιβάλλεται να θεωρείται ως συντάξιμος χρόνος στα ΒΑΕ, χωρίς προϋποθέσεις και επιβαρύνσεις.
Ο υφυπουργός Εργασίας κ. Πετρόπουλος απάντησε ότι γνωρίζει το θέμα, ότι το αίτημα είναι δίκαιο και ότι μέχρι 1/1/2017 θα υπάρξει εγκύκλιος που θα καθορίζει με ποιο ακριβώς τρόπο θα γίνει η ένταξη στα ΒΑΕ.
     Έξι μήνες έχουν περάσει από την 1/1/2017 και ουδεμία εγκύκλιος σχετικά με την ασφαλιστική ένταξη υγειονομικών κλάδων επαγγελμάτων του δημοσίου στα ΒΑΕ δεν έχει εκδοθεί.
     Προφανώς οι λόγοι που δεν έχει προχωρήσει  το θέμα  είναι οικονομικοί (λόγω της δημοσιονομικής πολιτικής των μνημονίων), και αυτός ήταν ο βασικός λόγος που η πρόσφατη κινητοποίηση για το θέμα από τους εργαζόμενους στα δημόσια Νοσοκομεία έγινε έξω από το Υπουργείο Οικονομικών.
     Από την πλευρά της κυβέρνησης έχει υπάρξει μία ολοφάνερη κοροϊδία, απέναντι σε ένα καθόλα δίκαιο αίτημα, αφού η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας αποδέχεται ότι τα υγειονομικά επαγγέλματα θα έπρεπε να είναι ασφαλιστικά ενταγμένα στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.
      Από την πλευρά μας ως εργαζόμενοι θα πρέπει να επιμείνουμε με συνεχείς κινητοποιήσεις στη διεκδίκηση αυτού του αιτήματος, αφού είναι κάτι που δικαιούμαστε και το έχουμε στερηθεί για δεκαετίες, παράλληλα με τους αγώνες για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: