Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2013

Απόφαση της 1ης/10.1.13 Συνεδρίασης του Δ.Σ του Σωματείου μας.

Την  ΠEMΠTΗ 10/1/2013, συνεδρίασε  το Δ.Σ του Σωματείου μας, με τα παρακάτω  θέματα:
1.   Συνέχεια Κινητοποιήσεων για Αργίες-Νυκτερινά και Λειτουργικά -Κτιριακά προβλήματα Νοσοκομείου.
2.   Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας Σωματείου.
3.   Κάρτες Μέλους Σωματείου.
4.   Προβλήματα Ηλεκτρολόγων.
5.   Προβλήματα Ογκολογικού Τμήματος.
6.   Διάφορα τρέχοντα ζητήματα.
         Σ΄  αυτήν  την Συνεδρίαση, από την οποία απουσίαζε μόνον ο Πανούτσος, μετά από τις σχετικές εισηγήσεις του Προέδρου του Σωματείου μας και τις τοποθετήσεις των μελών του Δ.Σ  και φυσικά της σχετικής  διαλογικής συζήτησης και βεβαίως με τις ευχές όλων για μια καλή και δημιουργική χρονιά, για καλούς και αποτελεσματικούς αγώνες, είχαμε:
   1. Αφού έγινε αναφορά στην  δράση που ανέπτυξε το Σωματείο μας στο διάστημα πού μεσολάβησε από την προηγούμενη συνεδρίασή μας μέχρι σήμερα, όπου υλοποιώντας  τις αποφάσεις του Δ.Σ, είχαμε:
Ø  Tην πραγματοποίηση της προγραμματισμένης για την Πέμπτη 13/12/12 Γενικής μας Συνέλευσης, με την παρουσία κλιμακίου της ΠΟΕΔΗΝ.
Ø   Την συμμετοχή μας την Παρασκευή 14/12/12, στην 4ωρη Στάση Εργασίας και το Συλλαλητήριο του Ν.Τ ΑΔΕΔΥ ΑΧΑΪΑΣ.
Ø  Την συμμετοχή μας την Τετάρτη 19/12/12, στην 24ωρηη Απεργία της ΑΔΕΔΥ και στο σχετικό Συλλαλητήριο του Ν.Τ ΑΔΕΔΥ
Ø  Την πετυχημένη διοργάνωση τής Χριστουγεννιάτικης γιορτής μας το Σάββατο 22/12/12.
Ø   Την επιτυχή παρέμβασή μας στην τροποποίηση των πιστώσεων του 2013 για τις Αργίες και τα Νυκτερινά.
Ø  Την διανομή σ’ όλα τα τμήματα του νέου Συνταξιοδοτικού οδηγού της ΠΟΕΔΗΝ.
Ø  Την επιτυχή παρέμβασή μας για την εγκατάσταση του σχετικού ξενοδοχειακού εξοπλισμού στον χώρο της γ΄ CAMERA, στο διώροφο κτίριο.
Ø  Επαφές – παρεμβάσεις αλλά και πάρα πολλές δημοσιοποιήσεις για τα κτιριακά μας προβλήματα, την μη καταβολή των Αργιών – Νυκτερινών και την εγκατάλειψη του Νοσοκομείου.
Ø  Επαφές και Συναντήσεις για την πορεία και την τύχη της εκδίκασης του επιδόματος των 176 Ευρώ.
Και αφού έγινε η σχετική ενημέρωση των μελών του Δ.Σ για:
Ø  Τις εξελίξεις στα κτιριακά μας, το ξεμπλοκάρισμα του 7ορόφου από τις ενστάσεις και την μη παράδοση ακόμη μια φορά του διωρόφου.
Ø  Την εγκατάσταση και λειτουργία του Νέου Αξονικού Τομογράφου.
Ø  Την εγκατάσταση και λειτουργία του πολυαναμενόμενου σύγχρονου εξοπλισμού στην Κεντρική Αποστείρωση του Νοσοκομείου και όχι μόνον.
Ø  Την λειτουργία των ΤΕΠ.
Και αφού αναφερθήκαμε –  συζητήσαμε  εκτενώς, τα προβλήματα με τα οποία ξεκινάει η νέα χρονιά, όπως:
Ø  Η Υποχρηματοδότηση του Νοσοκομείου και γενικότερα του συστήματος Υγείας.
Ø  Η Ανυπαρξία από την 2/10/12 Διοικητικού Συμβουλίου στο Νοσοκομείο, γεγονός πού έχει σοβαρές επιπτώσεις στη λειτουργία του Νοσοκομείου.
Ø   Οι ελλιπείς πιστώσεις για τις Αργίες και τα Νυκτερινά του 2013, πιστώσεις πού δεν εγγυώνται την ομαλή - σωστή και πλήρη λειτουργία του Νοσοκομείου, αλλά και την πλήρη πληρωμή των Συναδέλφων μας για τις όποιες Αργίες και Νυκτερινά πού υποχρεωτικά θα τους επιβληθούν να εργαστούν.
Ø   Η αδιαφορία της πολιτείας, οι παλινωδίες  και τα παιχνίδια με τις πιστώσεις για τις Αργίες και τα Νυκτερινά, των προηγούμενων μηνών πού παραμένουν απλήρωτες.
Ø   Οι εκκρεμότητες στον νέο Οργανισμό και η λειτουργία του νέου ενιαίου ΝΠΔΔ, πού διαμορφώνεται με την συνύπαρξη πλέον των οργανισμών του Νοσοκομείου Αγ. Ανδρέας και ΝΝΘώρακος, υπό τον τίτλο ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ.
Ø   Οι τεράστιες ελλείψεις σε Προσωπικό και Ιατρούς, ελλείψεις πού δυστυχώς έχουν αυξητική και επικίνδυνη τάση, ελλείψεις που δυσλειτουργούν και βουλιάζουν το Νοσοκομείο.
Ø  Η υλοποίηση των μέτρων του μνημονίου Νο 3, όπου πέρα από τις γνωστές περικοπές κλπ επιβαρύνσεις  πού θα έχουν τρομερές επιπτώσεις στα εισοδήματά μας μέσα το 2013, θα έχουμε αξιολογήσεις  Εργαζόμενων και Υπηρεσιών με απώτερο σκοπό τις συγχωνεύσεις - καταργήσεις τμημάτων και υπηρεσιών και βεβαίως απολύσεις Μονίμων Υπαλλήλων, απ΄ όλες τις ειδικότητες.
Προβλήματα πού εστάλησαν με συγκεκριμένη επιστολή, τόσο στον Υπουργό Υγείας και στους Διοικητές του Νοσοκομείου και της 6ης ΥΠΕ, όσο και στην ΠΟΕΔΗΝ, αλλά  και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, με την  έναρξη της νέας χρονιάς,  Αποφασίσαμε:
Ø  Να επιδιώξουμε την πραγματοποίηση, τις αμέσως επόμενες ημέρες, ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ  των μελών μας, όπου θα πρέπει όλοι να παραβρεθούν, για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε τις κινητοποιήσεις πού επιβάλλεται και πρέπει να κάνουμε, για όλα τα προαναφερόμενα πού δεν είναι και τα μοναδικά προβλήματα που βιώνουμε εμείς οι Εργαζόμενοι στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας.
Ø   Να επιδιώξουμε νέες Συναντήσεις, τόσο με την Διοίκηση του Νοσοκομείου, όσο και με τον Διοικητή της ΥΠΕ, αλλά και με τον Υπουργό Υγείας για όλα τα προαναφερόμενα ζητήματα.
Ø   Την Συμμετοχή μας, τόσο στην νέα 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ της ΠΟΕΔΗΝ πού θα γίνει την 31/1/13, όσο και στο σχετικό συλλαλητήριο πού θα γίνει στην Αθήνα την ημέρα της προαναφερόμενης Απεργίας.
Ø   Την συνέχεια των κινητοποιήσεων πού ήδη έχουμε αποφασίσει ως Δ.Σ για τα επιμέρους δικά μας ειδικά προβλήματα και όχι μόνον, με:
·    Παραστάσεις και καταλήψεις της 6ης Υ.ΠΕ.
·    Καταλήψεις  των  Διοικητικών Υπηρεσιών.
·    Κλείσιμο των Ταμείων του Γρ. Κινήσεως.
·   Κλείσιμο ακόμη και της εισόδου του Νοσοκομείου, για να ακουστεί επιτέλους η φωνή μας, τα προβλήματά μας εκεί πού πρέπει, στους αρμοδίους των Αθηνών.
  2. Πέρα από τα προαναφερόμενα, αποφασίσαμε:
Ø Την ΑΜΕΣΗ ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ της Μονάδας 
    Χημειοθεραπείας και την διεκδίκηση της 
    αντιμετώπισης των προβλημάτων του τμήματος
    και των Εργαζόμενων σ’ αυτήν, όπως αυτά
    κατατέθηκαν εισηγητικά.
Ø Την έκδοση ΚΑΡΤΑΣ ΜΕΛΟΥΣ για όλα τα μέλη του 
    Σωματείου μας, με σκοπό και στόχο την
    δημιουργία Καταναλωτικού Συνεταιρισμού για 
    όλους τους Εργαζόμενους του Νοσοκομείου μας.
Ø Την διοργάνωση και φέτος της γνωστής Κοπής της 
    Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Σωματείου μας, το 
    αργότερο μέχρι την 25/1/13.

Δεν υπάρχουν σχόλια: