Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2013

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΦΟΡΕΩΝ

          Mε την παρουσία των Βουλευτών και Φορέων του Νομού μας, της Διοίκησης του Νοσοκομείου και της 6ης ΥΠΕ, πραγματοποιήθηκε χθες ΔΕΥΤΕΡΑ 28/1/13, η ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ που συγκάλεσε το Σωματείο μας, για τα μεγάλα και τα πιό σοβαρά προβλήματα του Νοσοκομείου ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ, όπως είναι:
Ø  Τα κτιριακά και η συνεχιζόμενη σεισμόπληκτη κατάσταση.
Ø   Ο Επαναπροσδιορισμός του Οργανισμού του Νοσοκομείου.
Ø   Οι μεγάλες Ελλείψεις σε Προσωπικό και Ιατρούς.
Ø    Η υποχρηματοδότηση και η αναγκαιότητα επιστροφής του άκρως απαραίτητου            ποσού  των 3 εκ Ευρώ που έν μία νυκτί μας αφαιρέθηκαν από τα ταμεία μας, την χρονιά πού πέρασε και
Ø    Η Εγκατάληψη των Κέντρων Υγείας ευθύνης μας ( Κ.Αχαϊα, Ερυμάνθεια και Χαλανδρίτσα) και γενικότερα του Νοσοκομείου.
      Στη πολύωρη αυτή Σύσκεψη,  όπου μας απασχόλησαν όλους και μάλιστα εντονότατα, τα Προβλήματα του Νοσοκομείου Αγ. Ανδρέας, αλλά και οι  πολιτικές που εφαρμόζονται στον χώρο της Υγείας, πολιτικές πού δημιουργούν και συντηρούν αυτές τις καταστάσεις πού όλοι βιώνουμε στο χώρο των Δημόσιων Νοσοκομείων και αφού εκφράστηκε απ΄ όλους η ανάγκη στήριξης των Δημόσιων Νοσοκομείων, ειδικά αυτήν την περίοδο, την περίοδο της κρίσης, όπου ολοένα και πιο πολλοί πολίτες προτιμούν τα Δημόσια Νοσοκομεία
                     οι παριστάμενοι φορείς αφου Δεσμεύτηκαν
να μεταφέρουν και να συζητήσουν στα όργανα όπου συμμετέχουν, τα προβλήματα του Νοσοκομείου ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ, όπως αυτά συζητήθηκαν και αναλύθηκαν στην ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ,  αλλά και στην Βουλή από τούς Βουλευτές του Νομού μας.
                                           Α π ο φ ά σ ι σ α ν   
Να ζητηθεί ΑΜΕΣΑ από τον Υπουργό Υγείας, ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ - ΣΥΣΚΕΨΗ στην Πάτρα ή στην Αθήνα, αποκλειστικά και μόνον για τα προβλήματα του ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ, μέσα από σχετική πρωτοβουλία πού προσδιορίστηκε να πάρουν οι Κυβερνητικοί Βουλευτές, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο Δήμαρχος Πατρέων, όπου με αιχμή την άμεση επαναλειτουργία του άκρως απαραίτητου διωρόφου κτιρίου, να συζητηθούν τα  προβλήματα που έχουν να κάνουν με την:
Ø ΑΜΕΣΗ παράδοση του διωρόφου κτιρίου και την χρηματοδότηση του Νοσοκομείου με το ποσό των 400.000 Ευρώ, που απαιτείται για την επαναλειτουργία του.
Ø  ΑΜΕΣΗ εγκατάσταση του Εργολάβου στο 7όροφο και συντόμευση του χρόνου παράδοσής του, όσο αυτό είναι εφικτό, λόγω της άκρως απαραίτητης και αναγκαίας για την περιοχή μας, πλήρους λειτουργίας του Νοσοκομείου.
Ø  Επανεκκίνηση ΑΜΕΣΑ των παγωμένων διαδικασιών για το νέο κτίριο στέγασης των δομών ψυχικής υγείας, όπως είχε ξεκινήσει και προβλέπεται στο χώρο του Νοσοκομείου.
Ø  Επιστροφή ΑΜΕΣΑ του ποσού των 3 εκ ευρώ πού έν μία νυκτί μας αφαίρεσαν από τα αποθεματικά μας και βέβαια γενναία χρηματοδότηση του Νοσοκομείου, για την κάλυψη των λειτουργικών του αναγκών και την πληρωμή των Εργαζόμενων για τις αργίες και τα νυκτερινά τους πού υποχρεωτικά κάνουν.
Ø  Την αναγκαιότητα ύπαρξης Νέου Οργανισμού με επιπλέον κλίνες, με την προσθήκη του τμήματος της ψυχικής Υγείας και βεβαίως με τα 7 ξεχασμένα τμήματα. Νέο Οργανισμό που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της περιοχής μας και στο ρόλο του Αγ. Ανδρέα πού εφημερεύει εναλλάξ, μέρα παρά μέρα με το Πανεπιστημιακό και δυστυχώς με άνισους όρους.
Ø   ΑΜΕΣΗ ενίσχυση, πλήρη λειτουργία των Κέντρων Υγείας του χώρου ευθύνης μας.
Ø   ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΑΜΕΣΑ του αναγκαίου και απαραίτητου Προσωπικού, απέναντι στην οριακή λειτουργία μας.
                 ...............................................................
Αυτή η προαναφερόμενη απόφαση εστάλη ήδη στον Υπουργό Υγείας, στούς Βουλευτές του Νομού μας και στούς συμμετέχοντες φορείς, απ΄ όπου περιμένουμε τις αμέσως επόμενες κινήσεις, οι οποίες άν δεν υπάρξουν, θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις που με  αποφάσεις του Δ.Σ του Σωματείου μας έχουμε δρομολογήσει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: