Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2013

Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ της 28ης Ιανουαρίου 2013 από το Σωματείο μας.

         Mε την παρουσία των Βουλευτών Αχαϊας, Χατζηλάμπρου Βασίλη  (ΣΥΡΙΖΑ), Καραθανασόπουλου Νίκου (ΚΚΕ), Εκπροσώπων της Κας Κανελλοπούλου  και Νικολόπουλου, του Αντιπεριφερειάρχη Αχαϊας Αλεξόπουλου Γρηγόρη, του Δημάρχου Ερυμάνθου Θάνου Καρπή, του Αντιδημάρχου Πατρέων Κου Στανίτσα ως Εκπροσώπου  του Δημάρχου Πατρέων, του Αντιπροέδρου του Εργατικού Κέντρου Πάτρας Καραγεωργόπουλυ Δημήτρη, 4μελούς Αντιπροσωπείας του Ν.Τ ΑΔΕΔΥ ΑΧΑΪΑΣ, εκπροσώπων της ΠΟΕΔΗΝ, του Προέδρου των Εργαζόμενων του ΠΠΝΡΙΟΥ Αθανασόπουλου Αποστόλη, του Επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτ. Ελλάδας Κου Παπαναστασίου, των Επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας του Κου Πελετίδη (Λαϊκή Συσπείρωση) και Κου Πατούχα (Ανυπότακτη Πολιτεία), της Κας Παπαϊωάννου  εκ μέρους του Περιφερειακού Συμβουλίου του Συλλόγου γονέων παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια ¨ΦΛΟΓΑ¨, Της Κας Καραγιώργου από την Ελληνική Ενωση της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας Δυτ. Ελλάδας, της Κας Παπαχρυσανθάκη από τον Σύλλογο ¨Αγκαλιάζω¨, του Κου Αντύπα από το Σύλλογο Νεφροπαθών και φυσικά του Διοικητή του Νοσοκομείου ¨Αγ.  Ανδρέας¨ και του Υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ του κου Αντωνακόπουλου, πραγματοποιήθηκε χθές ΔΕΥΤΕΡΑ 28/1/13, η ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ που συγκάλεσε το Σωματείο μας, για τα μεγάλα προβλήματα του Νοσοκομείου ΑΓ.  ΑΝΔΡΕΑΣ, όπως είναι:
- Τα κτιριακά και η συνεχιζόμενη σεισμόπληκτη κατάσταση. 
-  Ο Επαναπροσδιορισμός του Οργανισμού του Νοσοκομείου. 
-  Οι μεγάλες Ελλείψεις σε Προσωπικό και Ιατρούς.   
-  Η υποχρηματοδότηση και η επιστροφή του ποσού
    των 3 εκ Ευρώ που έν μία νυκτί μας  αφαίρεσαν 
    από τα ταμεία μας. 
-   Η Εγκατάληψη των Κέντρων Υγείας ευθύνης μας 
     και γενικότερα του Νοσοκομείου.
   Στη 3ωρη αυτή Σύσκεψη  Φορέων  που ξεκίνησε με την εισήγηση του Προέδρου του Σωματείου, (εισήγηση πού μπορείτε να διαβάσετε κάνοντας κλίκ στον σύνδεσμο πού ακολουθεί  https://workspaces.acrobat.com/?d=07cPrMtk6ZCBSCuei1gifg) και πού συνεχίστηκε με τις τοποθετήσεις των  προαναφερόμενων Εκπροσώπων. Τοποθετήσεις πάνω στα Προβλήματα του Νοσοκομείου Αγ.  Ανδρέας αλλά και στις πολιτικές που εφαρμόζονται στον χώρο της Υγείας, πολιτικές πού δημιουργούν και συντηρούν αυτές τις καταστάσεις πού όλοι βιώνουμε στο χώρο των Δημόσιων Νοσοκομείων. Και αφού εκφράστηκε απ΄ όλους η ανάγκη στήριξης των Δημόσιων  Νοσοκομείων, ειδικά αυτήν την περίοδο, την περίοδο της κρίσης, όπου ολοένα και πιο πολλοί πολίτες προτιμούν τα Δημόσια Νοσοκομεία
                                             Αποφασίστηκε
I.   Τα προβλήματα του  Νοσοκομείου ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ, όπως αυτά συζητήθηκαν και αναλύθηκαν στην ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ, να μεταφερθούν και να συζητηθούν, από τούς προαναφερόμενους εκπροσώπους, στα όργανα όπου συμμετέχουν, αλλά και στην Βουλή από τούς Βουλευτές του Νομού μας.
 II.  Να αναληφθεί πρωτοβουλία από τούς Κυβερνητικούς Βουλευτές, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Δήμαρχο Πατρέων,να ζητήσουν ΑΜΕΣΑ από τον Υπουργό Υγείας ευρεία ΣΥΣΚΕΨΗ στην Πάτρα ή στην Αθήνα, αποκλειστικά και μόνον για τα παρακατω προβλήματα του ΑΓ.  ΑΝΔΡΕΑ, προβλήματα που έχουν να κάνουν με την:
Ø ΑΜΕΣΗ παράδοση του διωρόφου κτιρίου και την χρηματοδότηση του Νοσοκομείου με το ποσό των 400.000 Ευρώ, για την επαναλειτουργία του.
Ø  ΑΜΕΣΗ εγκατάσταση του Εργολάβου στο 7όροφο και συντόμευση του χρόνου παράδοσής του, όσο αυτό είναι εφικτό, λόγω της άκρως απαραίτητης πλήρους λειτουργίας του Νοσοκομείου.
Ø   Επανεκκίνηση ΑΜΕΣΑ των παγωμένων διαδικασιών για το νέο κτίριο στέγασης των δομών ψυχικής υγείας, όπως προβλέπεται στο χώρο του Νοσοκομείου.
Ø   Επιστροφή ΑΜΕΣΑ του ποσού των 3 εκ ευρώ πού έν μία νυκτί μας αφαίρεσαν από τα αποθεματικά μας και βέβαια γενναία χρηματοδότηση του Νοσοκομείου, για την κάλυψη των λειτουργικών του αναγκών και την πληρωμή των Εργαζόμενων για τις αργίες και τα νυκτερινά τους πού υποχρεωτικά κάνουν.
Ø Την αναγκαιότητα ύπαρξης  Νέου Οργανισμού με επιπλέον κλίνες, με ενσωματωμένο το τμήμα της ψυχικής Υγείας και βεβαίως με τα 7 ξεχασμένα τμήματα. Νέο Οργανισμό που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της περιοχής μας και στο ρόλο του Αγ. Ανδρέα πού εφημερεύει εναλλάξ, μέρα παρά μέρα με το Πανεπιστημιακό και δυστυχώς με άνισους όρους.
Ø  ΑΜΕΣΗ ενίσχυση, πλήρη λειτουργία των Κέντρων Υγείας του χώρου ευθύνης μας.
Ø   ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΑΜΕΣΑ του αναγκαίου και απαραίτητου Προσωπικού.
................................................................Δείτε σχετικό ΒΙΝΤΕΟ, κάνοντας κλίκ στον παρακάτω σύνδεσμο:
http://achaianews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=38517:2013-01-28-12-58-39&catid=55:politics&Itemid=191

Δεν υπάρχουν σχόλια: