Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Αγωγή της κυβέρνησης κατά της απεργίας της ΑΔΕΔΥ.

         Σε αγωγή κατά της ΑΔΕΔΥ προχώρησαν οι υπουργοί Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προκειμένου να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η «απεργία-αποχή διαρκείας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ από κάθε ενέργεια που συνδέεται με τη διαδικασία αξιολόγησης του προσωπικού των δημοσίων υπηρεσιών».
         Η δικάσιμος έχει οριστεί για ΣΗΜΕΡΑ 9 Ιουλίου, ημέρα κατά την οποία η ΑΔΕΔΥ έχει διοργανώσει απεργία και συλλαλητήριο, ζητώντας κατάργηση της διαθεσιμότητας, της αξιολόγησης, των απολύσεων και των μειώσεων μισθών- συντάξεων.
         Συγκεκριμένα, οι δυο υπουργοί αιτούν να αναγνωριστεί ότι η απεργία- αποχή που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ από τις 13 Μαΐου 2014 -και αφορά αποχή διαρκείας των μελών της από κάθε ενέργεια που συνδέεται με τη διαδικασία αξιολόγησης του προσωπικού των δημοσίων υπηρεσιών- είναι παράνομη και καταχρηστική. Ζητούν να διαταχθεί η διακοπή της εν λόγω απεργίας και να απαγορευθεί η συνέχισή της στο μέλλον. Να απαγορευθεί η επανάληψή της στο μέλλον με την ίδια μορφή για την ικανοποίηση των αυτών ή παρόμοιων αιτημάτων και να κηρυχθεί η εκδοθησομένη απόφαση προσωρινώς εκτελεστή.
          Σύμφωνα με το σκεπτικό της αγωγής, η απεργία είναι παράνομη διότι κηρύχθηκε από αναρμόδιο όργανο, την Εκτελεστική Επιτροπή και όχι τη Γενική Συνέλευση, όπως απαιτεί ο νόμος. Επίσης, ζητούν να κηρυχθεί παράνομη διότι δεν υπήρξε έγγραφη γνωστοποίηση των εργασιακών αιτημάτων και διότι δεν τηρήθηκε ο δημόσιος διάλογος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: