Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

ΚΑΛΕΣΜΑ από τo N.T AΔΕΔΥ ΑΧΑΪΑΣ για την ΑΥΡΙΑΝΗ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ.

Σε απεργία προχωρά η ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 9 Ιουλίου και το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Αχαΐας προχωρά σε συγκέντρωση στις 09:30 το πρωϊ έξω από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται:
         Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
       Η ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης και της τρόικα εναντίον των εργαζομένων, των συνταξιούχων και της κοινωνίας γενικότερα συνεχίζεται και εντείνεται παρά το περίφημο … success story. Η κυβέρνηση με συνεργάτη της την Τρόικα (Ε.Ε.-ΔΝΤ και ΕΚΤ) συνεχίζει την πολιτική της αναδιανομής του πλούτου και της διάλυσης των τελευταίων αναχωμάτων στα εργασιακά δικαιώματα και την κοινωνική προστασία.
        Συνεχίζει την πολιτική της απομείωσης των παρεχόμενων κοινωνικών αγαθών μέσω της κατάργησης δομών και υπηρεσιών. Εκχωρεί νευραλγικής σημασίας τομείς του κοινωνικού κράτους και της δημόσιας περιουσίας (υγεία, παιδεία, δομές αυτοδιοίκησης,ενέργεια, νερό, λιμάνια, παραλίες κλπ) στο ιδιωτικό κερδοσκοπικό κεφάλαιο.
       Ταυτόχρονα, μέσω των διαθεσιμοτήτων, των απολύσεων, της απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων και της κατάργησης κάθε έννοιας εργατικού δικαίου επιδιώκεται η μετατροπή των εργαζόμενων σε «απασχολούμενους» με μισθούς πείνας και φυσικά χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Οι απολύσεις και οι συνταξιοδοτήσεις από το δημόσιο δεν έχουν τέλος.
        Πάνω από 290.000 χιλιάδες έχουν συνταξιοδοτηθεί ή απολυθεί από το 2010, αλλά η κυβέρνηση και η τρόικα συνεχίζουν την βάρβαρη πολιτική.
      Η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα προχωρεί στον επανέλεγχο της διαδικασίας μονιμοποίησης 38.000 υπαλλήλων, επιδιώκοντας να δημιουργήσει νέες λίστες εργαζομένων προς απόλυση.
       Παράλληλα, η κυβέρνηση επικαλούμενη τη μείωση του κατώτερου μισθού στον ιδιωτικό τομέα  ετοιμάζεται να προωθήσει για ψήφιση ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ για το Δημόσιο, που θα μειώνει ακόμα περισσότερο τις αποδοχές της πλειονότητας των δημόσιων υπαλλήλων και θα συνδέει τον μισθό με την αξιολόγηση με σκοπό το βόλεμα «ημετέρων». Οι ΜΕΙΩΣΕΙΣ των αποδοχών θα αφορούν ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ και ΚΛΑΔΟΥΣ, αφού θα μειωθεί ο κατώτερος βασικός μισθός που αποτελεί την βάση κάθε μισθολογίου. Η κυβερνητική προπαγάνδα, που όπως και το 2010 επαναλαμβάνεται και σήμερα για την βελτίωση δήθεν των αποδοχών κάποιων κλάδων, δεν μπορεί να αποπροσανατολίσει κανέναν.
        Με το Νομοσχέδιο Επιλογής Προϊσταμένων στο Δημόσιο, η κυβέρνηση προετοιμάζει νέα έφοδο στις θέσεις ευθύνης προσπαθώντας να ελέγξει πλήρως τη διοικητική ιεραρχία και να επιβάλει πλήρη συμμόρφωση στους μνημονιακούς σχεδιασμούς για το χώρο του δημοσίου, συνεχίζοντας και διευρύνοντας τον ασφυκτικό κομματικό έλεγχο και τις πελατειακές σχέσεις.
       Η κυβέρνηση και η τρόικα προετοιμάζουν νέα επίθεση στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα με νέες μειώσεις των επικουρικών και των κύριων συντάξεων, δραματικές μειώσεις στο εφάπαξ και νέες αυξήσεις στα όρια ηλικίας. Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε να καλεί τις πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες οργανώσεις να εντείνουν τις προσπάθειές τους ενάντια στην εφαρμογή του νόμου για την «αξιολόγηση». Με αφορμή την έναρξη της διανομής των φύλλων αξιολόγησης:
        Καλούμε τους συναδέλφους να ΜΗΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ στη διαδικασία της αξιολόγησης.
Να ΜΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΝ και να ΜΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ τα ατομικά φύλλα αξιολόγησης.
       Καλούμε τα πρωτοβάθμια ΣΩΜΑΤΕΙΑ και τις ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ να μεριμνήσουν για την
επιτυχία των κινητοποιήσεων και ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΟΥΝ τα φύλλα αξιολόγησης.
      Υπενθυμίζουμε τέλος την από 28.4.14 απόφαση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. (η οποία έχει κοινοποιηθεί με
εξώδικο σε όλα τα υπουργεία και τις υπηρεσίες) με την οποία έχει προκηρυχθεί απεργία – ΑΠΟΧΗ από όλες τις φάσεις τις αξιολόγησης και ισχύει για το σύνολο των εργαζομένων στον Δημόσιο Τομέα.
    Συνεχίζουμε με 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στο Δημόσιο την Τετάρτη, 9 Ιουλίου 2014, με
συγκέντρωση μπροστά στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ, ώρα 9:30π.μ.
                Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
       Η διάλυση και το ξεπούλημα της ΔΕΗ, αποτελεί έγκλημα διαρκείας, αφού παραδίδει το στρατηγικό κλάδο της ηλεκτρικής ενέργειας σε ιδιώτες, εκποιεί μισοτιμής το δημόσιο πλούτο στο διεθνές κεφάλαιο και καταδικάζει μια μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού να στερείται ενός
βασικού κοινωνικού αγαθού, του ηλεκτρικού ρεύματος! Η υπεράσπιση του δημόσιου, ενιαίου και κοινωνικού χαρακτήρα της ΔΕΗ δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους σ’ αυτή, αλλά αποτελεί
καθήκον ολόκληρου του συνδικαλιστικού κινήματος γι’ αυτό και η πάλη για τη μη ψήφιση του
σχεδίου νόμου, αποτελεί πρώτιστο καθήκον αυτή την περίοδο για το σύνολο των εργαζομένων.
        Εντύπωση προκαλούν στην κοινωνία οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης όταν ξανααπολύει τις
απολυμένες καθαρίστριες, όταν βγάζει παράνομες και καταχρηστικές τις κινητοποιήσεις της
κοινωνίας και ανοίγει το δρόμο στην κυβέρνηση για επιστράτευση μια σειρά κλάδων, όπως των
εργαζομένων στη ΔΕΗ σήμερα, όπως παλιότερα των ναυτεργατών, των εργαζόμενων στο ΜΕΤΡΟ, των καθηγητών.
            Συνένοχους στο έγκλημα δεν θα μας έχουν. Με τον αγώνα μας απαιτούμε:
 ΟΧΙ στην αξιολόγηση –λαιμητόμο.
 ΟΧΙ στις διαθεσιμότητες – απολύσεις.
 ΟΧΙ στις νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων.
 ΟΧΙ στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης.
 Δημόσια και κοινωνικά αγαθά για όλους τους πολίτες.
 Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.
 Να επιστραφούν τα κλεμμένα αποθεματικά των Ταμείων.
ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, της ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ, των λιμανιών, των
αιγιαλών και γενικότερα της δημόσιας περιουσίας.
ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΡΕΥΜΑ – ΝΕΡΟ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: