Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Γιατροί Παθολογικής «Αγ. Ανδρέα»: Δεν κινδυνεύουν οι ασθενείς.

         Η Συνέλευση των Ιατρών Παθολογικής Κλινικής Γ. Ν. Πατρών «Άγιος Ανδρέας» καταγγέλλει με ανακοίνωσή του απορρύθμιση της λειτουργίας της μονάδας από την τρόπο που διοικεί ο διευθυντής της Π. Γκινόπουλος. Ωστόσο διαβεβαιώνει πως παρά την οριακή κατάσταση που βιώνουν οι γιατροί της Κλινικής δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για τους ασθενείς.
Η απόφαση αυτή εστάλη, όπως ενημερώνουν οι γιατροί και ως απάντηση σε σειρά δημοσιευμάτων της εφημερίδας «Πελοπόννησος» και έχει ως εξής:
          «Είναι γνωστό ότι στην Παθολογική Κλινική του ''Αγίου Ανδρέα'', υπάρχει το τελευταίο διάστημα μια προβληματική κατάσταση, ως συνέπεια της τοποθέτησης του κ. Π. Γκινόπουλου στη θέση του Διευθυντή.
         Δεν θα αναφερθούμε στο σύννομο ή παράνομο της απόφασης αυτής του υποδιοικητή του Γ. Ν. Πατρών κ. Καραμπελιά.
         Αυτό, όπως μας ενημέρωσε ο Διοικητής κ. Λέτσιος, κατόπιν διαμαρτυρίας μας, θα είναι αντικείμενο του ελέγχου νομιμότητας που έχει ζητήσει ο ίδιος.
           Θα αναφερθούμε στα καθημερινά προβλήματα που δημιουργούνται από την μέχρι στιγμής στάση και αποφάσεις του κ. Π. Γκινόπουλου, στην τεράστια αναστάτωση στο πρόγραμμα εφημεριών που έχουν δημιουργήσει οι εμμονές του να αποφασίζει και να διατάζει χωρίς να συνεργάζεται με κανέναν, όπως τοποθέτηση σε εφημερία Ιατρών με κανονική άδεια, πρόγραμμα κάλυψης φυλακών...όπου έχουν τοποθετηθεί οι εφημερεύοντες και καλούνται...να εγκαταλείψουν την εφημερία και να μεταβούν στις φυλακές αν χρειαστεί!
        Την στιγμή που το Επιστημονικό Συμβούλιο του επέστρεψε το πρόγραμμα που κατάρτισε, για ορθή επανάληψη.....
         Επιπλέον καθημερινά, η εμμονή του να ασκεί καθήκοντα Διευθυντή, απαιτώντας δίωρη-τρίωρη ενημέρωση -επί χάρτου- με όλους τους γιατρούς παρόντες και...απουσιολόγιο έχει ως συνέπεια, όταν «ενημερώνεται» και αποχωρεί, οι γιατροί να τρέχουν να προλάβουν την επίσκεψη στους ασθενείς και τον προγραμματισμό των απαραίτητων εξετάσεων και θεραπειών, χωρίς αυτός να είναι παρών για δίνει τις απαιτούμενες λύσεις όταν υπάρχουν διαγνωστικά διλήμματα...
         Είναι σαφές ότι ο κ. Γκινόπουλος με τις αποφάσεις του, προκαλεί απορρύθμιση της Παθολογικής κλινικής που είναι γνωστό σε όλους, σε τι οριακές συνθήκες λειτουργεί (έλλειψη προσωπικού, ανεπάρκεια κλινών, έλλειψη αντιδραστηρίων, ένδεια άλλων ειδικοτήτων στο νοσοκομείο, υπέρβαση προβλεπόμενων από το νόμο εφημεριών από τους γιατρούς κλπ).
         Παρόλα αυτά, με την καλή θέληση και υπερπροσπάθεια των γιατρών, η ιατρική παροχή φροντίδας δεν έχει επηρεαστεί.
          Είμαστε υποχρεωμένοι λοιπόν να διαμαρτυρηθούμε για την εικόνα που παρουσιάζουν τα ρεπορτάζ της εφημερίδας σας, ότι «ασθενείς πληρώνουν την διένεξη μεταξύ γιατρών» και «βρίσκονται στην μέση», «κινδυνεύουν» κτλ.
         Σας βεβαιώνουμε ότι οι ασθενείς απολαμβάνουν ΚΑΝΟΝΙΚΑ την περίθαλψη και την προσοχή που πρέπει, όπως ακριβώς γινόταν και πριν.
         Ακόμα και αν αυτό γίνεται, μένοντας εμείς οι γιατροί στο Νοσοκομείο, αρκετές ώρες πέραν από την λήξη του ωραρίου μας, ακόμα και αν γίνεται εις βάρος του προσωπικού μας χρόνου και των οικογενειών μας, ουδέποτε θα ''πλήρωναν'' οι ασθενείς τα προβλήματα που δημιουργεί ένας Διευθυντής, στο βαθμό που αυτό περνάει από το χέρι μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: