Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Υπουργική αδράνεια για τη διοίκηση του "Αγ.Ανδρέα"- Χωρίς ΔΣ από τις 26 Απριλίου!

       Δεκαπέντε ημέρες μετά το λανθασμένο ηλεκτρονικό μήνυμα απόλυσης της αναπληρώτριας διοικήτριας του «Αγίου Ανδρέα», Μαρίας Ζαφειροπούλου, ως αποδοχή παραίτησης την οποία δεν είχε υποβάλλει ποτέ, και το υπουργείο Υγείας δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα τις προθέσεις του. Εχει επιτρέψει να λιμνάζει μία επιβαρυντική κατάσταση για το νοσοκομείο το οποίο έχει αφήσει χωρίς ΔΣ από τις 26 Απριλίου οπότε και δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ ο νέος κανονισμός του.
        Υπουργική αδράνεια καταγράφεται στο πρωτοφανές γεγονός που χαρακτηρίζει τη διοικητική δομή του «Αγίου Ανδρέα». Οπως είχε αναδείξει η «Π», στις αρχές Ιουλίου είχε αναστατωθεί όλο το νοσοκομείο από το αιφνίδιο μήνυμα απόλυσης της κ. Ζαφειροπούλου ενώ θεωρείτο αναμενόμενη η λήψη μέτρων στο μέτωπο άλλου στελέχους.
      Την επομένη το υπουργείο έδωσε προφορική εντολή στον διοικητή Θεόδωρο Σερεμέτη να παγώσει τη διαδικασία αλλά δεκαπέντε μέρες μετά δείχνει να έχει βάλει την υπόθεση στο συρτάρι.
        Δύσκολα όμως μπορεί να μείνει εκεί. Από 26 Απριλίου που δημοσιεύτηκε ο νέος οργανισμός του νοσοκομείου, όπως μας ανέφερε ο διοικητής τους Θεόδωρος Σερεμέτης, με τον οποίο καταργείται το Νοσημάτων Θώρακος και ο παλιός «Αγιος Ανδρέας» καταργήθηκαν και οι θέσεις της αναπληρώτριας διοικήτριας του Νοσημάτων Θώρακος Χαράς Μαρτσούκα και της αναπληρώτριας διοικήτριας του «Αγίου Ανδρέα» Μαρίας Ζαφειροπούλου όπως και άλλων διορισμένων μελών στο ΔΣ. Ωστόσο ότι ο νέος οργανισμός προβλέπει θέση αναπληρωτή διοικητή στον «Αγιο Ανδρέα» που σημαίνει ότι το υπουργείο Υγείας είτε θα διατηρήσει την κ. Ζαφειροπούλου στη θέση της ή θα διορίσει νέο πρόσωπο.
      Από τις 26 Απριλίου το υπουργείο Υγείας διατηρεί και πληρώνει δύο διοικητικά στελέχη τις θέσεις των οποίων έχει καταργήσει το ίδιο.
      Το δε Νοσημάτων Θώρακος υπενθυμίζουμε ότι έχει μετακινηθεί σον «Αγιο Ανδρέα» από τον Απρίλιο του 2017. Επίσης από 26 Απριλίου έχει σταματήσει να λειτουργεί το ΔΣ του νοσοκομείου καθώς έχουν απομένει, μετά το νέο οργανισμό, 4 μέλη ενώ θα έπρεπε να είναι 9.
      «Είμαστε σε αναμονή. Δεν μπορούμε να πάρουμε αποφάσεις ως συμβούλιο καθώς είμαστε η μειοψηφία» μας είπε ο κ. Σερεμέτης ο οποίος ασκεί συνεχείς πιέσεις να λήξει το διοικητικό «εμπάργκο» του νοσοκομείου.
Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ
       Ανακοίνωση για τη μη εφαρμογή του νέου οργανισμού, εξέδωσε χθες και το Σωματείο «Ιπποκράτης» στην οποία αναφέρει: «Είμαστε χωρίς ΔΣ με ένα τεράστιο αλαλούμ σε ό,τι αφορά τις υποδιοικήτριες. Με λίγα λόγια βρισκόμαστε στον αέρα και δυστυχώς δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται κανένας γι' αυτό».
Πιέσεις να λήξει το θέμα του «Αγίου Ανδρέα» ασκεί και η διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας και κυρίως στο σκέλος που αφορά τις καταγγελίες που είχαν πάρει πανελλήνια διάσταση για στέλεχος που αναδείχτηκε και διατηρείται σε διοικητική θέση παρότι φέρονταν να έχει λειτουργήσει εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος. 

ΜΑΡΙΝΑ ΡΙΖΟΓΙΑΝΝΗ-Εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: