Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

ΑΔΕΔΥ: Μηνύματα αλληλεγγύης από Διεθνή Συνδικάτα για τους πληγέντες των πυρκαγιών.

Ιταλική Γενική Συνομοσπονδία Εργασίας Δημόσιας Λειτουργίας (FPCGIL) Αλληλεγγύη προς την Ελλάδα για πυρκαγιές στην Αθήνα
Η FPCGIL στέλνει αλληλεγγύη σε όλους τους Έλληνες πολίτες που υποφέρουν από αυτό το τρομερό γεγονός που προκαλεί θάνατο και καταστροφή.
Αυτές τις ώρες πολλοί δημόσιοι εργαζόμενοι ασχολούνται με τη διάσωση και την ασφάλεια, καταπολεμώντας τις πυρκαγιές και προσπαθώντας να σώσουν ανθρώπινες ζωές.
Στεκόμαστε δίπλα τους, με τους αδελφούς και τις αδερφές μας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., που εκπροσωπεί πυροσβέστες, υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, υπηρεσίες υγείας, διάσωσης, αστυνομία, δασοφύλακες και πολλούς άλλους.
FPCGIL


Γενική Συνομοσπονδία Πορτογάλων Εργαζομένων (CGTP-IN)
Η CGTP-IN ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ
Η CGTP-IN εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων των τραγικών πυρκαγιών στην Ελλάδα, οι οποίες μέχρι στιγμής μετρούν τουλάχιστον 60 θανάτους, και την αλληλεγγύη της στο συνδικαλιστικό κίνημα σε αυτήν την οδυνηρή στιγμή.
Η CGTP-IN χαιρετίζει τις προσπάθειες των πυροσβεστών και των εθελοντών, όλων των ανδρών και γυναικών που, σε εξαιρετικά δυσμενείς κλιματολογικές συνθήκες και με κίνδυνο της ζωής τους, συνεχίζουν να καταπολεμούν τις πυρκαγιές και να προσπαθούν να εξασφαλίσουν την προστασία των ανθρώπων και της περιουσίας τους.
Αυτή η τραγωδία μας θυμίζει τις δεκάδες θύματα στην Πορτογαλία, την καταστροφή που προκάλεσε και τον πόνο που νιώσαμε, ειδικά πέρυσι, που μας κάνουν να μοιραζόμαστε κοινά συναισθήματα με αυτά των εργαζομένων και του ελληνικού λαού σε αυτή τη συγκεκριμένη και δύσκολη στιγμή.
Στην Ελλάδα, όπως και στην Πορτογαλία, οι εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες σε συνδυασμό με τις περικοπές στα κονδύλια πρόληψης, την καταστροφή βασικών δημόσιων υπηρεσιών, την ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών και περιβαλλοντικών λειτουργιών και των στρατηγικών πρωτοβουλιών και την εξαθλίωση των εργαζομένων αποτελούν την αιτία αυτών των τραγωδιών.
Ένας δρόμος που πήρε η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι κυβερνήσεις της για να ευνοήσουν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, να βλάψουν την ποιότητα ζωής των εργαζομένων και των λαών και να οξύνουν τις ανισότητες μεταξύ των χωρών.
Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για το συνδικαλιστικό κίνημα και για όλο τον ελληνικό λαό, η CGTP-IN εκφράζει ιδιαίτερα την αλληλεγγύη της σε όλους εκείνους που πλήττονται από αυτή την τραγωδία.

Λισαβόνα, 24 Ιουλίου 2018
CGTP-IN
Greece_Solidarity_Wildfires


Συνομοσπονδία Συνδικάτων Εργαζομένων στο Δημόσιο (KESK)
Στεκόμαστε δίπλα στους Έλληνες!
Η Συνομοσπονδία Συνδικάτων Εργαζομένων στο Δημόσιο (KESK) εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην Ελλάδα για την πυρκαγιά στην περιοχή της Αθήνας, που εξαπλώθηκε αμέσως  και σκότωσε τουλάχιστον 80 άτομα. Επιπλέον, εκατοντάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν στη φωτιά. Η KESK εύχεται ταχεία ανάκαμψη σε όσους τραυματίστηκαν.
Η KESK αισθάνεται βαθιά θλίψη για τη φωτιά στην Ελλάδα. Η Συνομοσπονδία μας γνωρίζει τις ζημίες, καθώς η χώρα μας αντιμετώπισε παρόμοια περιστατικά στο παρελθόν.
Η KESK θα ήθελε να δηλώσει ότι είμαστε σε πλήρη αλληλεγγύη με την Ελλάδα, μια χώρα που μας βοήθησε για παρόμοιες τραγωδίες στο παρελθόν και έτοιμοι να βοηθήσουμε τους συναδέλφους μας. Μπορούμε να δράσουμε αμέσως αν υπάρχει κλήση από τους συναδέλφους μας. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό γι’ αυτό το θέμα.
Η KESK εκφράζει και πάλι την αλληλεγγύη, τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων και εύχεται ταχεία ανάκαμψη.

Εκτελεστική Επιτροπή της KESK
2018_07_26_Greece_Fires


Ένωση Εργαζομένων Εκπαίδευσης και Επιστήμης (EGITIM SEN)
Αγαπητοί σύντροφοι,
Εμείς, ως EGITIM SEN, λυπούμαστε πολύ από τις τραγικές ειδήσεις για την πυρκαγιά στην Αθήνα.
Στέλνουμε τα βαθύτατα συλλυπητήρια και τις προσευχές μας σε όλη την Ελλάδα.
Με αλληλεγγύη,
EGITIM SEN
Ένωση Εργαζομένων Εκπαίδευσης και Επιστήμης

Δεν υπάρχουν σχόλια: