Κυριακή, 22 Ιουλίου 2018

Καταγγελίες για γιατρό νοσοκομείου της περιοχής - Μονοπώλιο τα ορθοπεδικά προϊόντα;

       Σάλος με γνωστό γιατρό της Πάτρας ο οποίος εκτός από την ιατρική του δραστηριότητα, σύμφωνα με καταγγελίες που έχουν φθάσει και στην Διοίκηση  του Νοσηλευτικού Ιδρύματος είναι «κρυφός μέτοχος» (προφανώς με ιδιωτικά αφανή συμφωνητικά) σε εταιρεία πώλησης ορθοπεδικών ειδών.
       «Η είσοδος ορθοπεδικών ειδών στο συγκεκριμένο Νοσοκομείο είναι μονοπώλιο» μας είπε εκπρόσωπος άλλης εταιρείας.
      Σύμφωνα με καταγγελία, η συγκεκριμένη εταιρεία δεν έχει καν άδεια κατασκευών για ορθοπεδικά είδη, γι αυτό και δεν έχει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ. Το «κόλπο» λοιπόν που χρησιμοποιείται είναι το εξής: Ο γιατρός συζητά με τον ασθενή (τον οποίον προφανώς έχει θεραπεύσει ή εγχειρήσει) και του ζητά να αγοράσει την ορθοπεδική κατασκευή από την συγκεκριμένη εταιρεία. Παρέχοντάς του μία έκπτωση ώστε η τελική τιμή να «πλησιάζει» την συμμετοχή του που ούτως ή άλλως θα πλήρωνε στον ΕΟΠΥΥ. Αν για παράδειγμα ένα είδος κοστίζει 800 ευρώ και η συμμετοχή του ασφαλισμένου ασθενούς είναι 500 ευρώ, ο γιατρός του ζητά… 550 ευρώ. Ο ασθενής φυσικά συμφωνεί έστω και με την παραπάνω τιμή, αφού…θέλει να τα έχει καλά με τον γιατρό του.
      Σύμφωνα με τον νόμο όλα τα είδη που «μπαίνουν» μέσα στο Νοσοκομείο θα πρέπει να εντάσσονται στα λεγόμενα ΚΕΝ (Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλεια). Φυσικά τα συγκεκριμένα είδη από αυτή την εταιρεία … μπαίνουν μέσα χωρίς να ακολουθείται καμία τέτοια διαδικασία! Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο συγκεκριμένος γιατρός έχει πειθώ, και έχει πείσει και άλλους συναδέλφους του να προμηθεύονται τα ορθοπεδικά είδη μόνο από την συγκεκριμένη εταιρεία.

Πηγη: Κόσμος 

Δεν υπάρχουν σχόλια: