Κυριακή 22 Ιουλίου 2018

Πλήρης αποδυνάμωση του Αιματολογικού Τμήματος του Γ.Ν.Πατρών «Άγιος Ανδρέας» με την συναίνεση της Ιατρικής Υπηρεσίας!

        "Με μια πρωτοφανή εισήγηση η Διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας του Γ.Ν.Π. πρότεινε την μετακίνηση του ενός από τους δύο αιματολόγους του νοσοκομείου στο αντίστοιχο τμήμα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Με μια εξίσου πρωτοφανή απόφαση ο Διοικητής του Νοσοκομείου, κ. Σερεμέτης, προσυπογράφει την εισήγηση της κ. Θοδωρή για να μετακινηθεί η γιατρός στο Π.Π.Ν.Π."  αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σπύρος Μάρκου, Γραμματέας της Ε.Ι.Ν.Α. Και συνεχίζει η ανακοίνωση:
      "Οι συγκεκριμένες αποφάσεις αποδυναμώνουν πλήρως το Γ.Ν.Π. το οποίο λειτουργεί πλέον με έναν αιματολόγο αν και στον οργανισμό του νοσοκομείου προβλέπονται τρεις θέσεις, του Διευθυντή και δύο επιμελητών. Η τρίτη αιματολόγος έχει μετακινηθεί σε νοσοκομείο των Αθηνών εδώ και 5 χρόνια.
      Ο μοναδικός συνεπώς αιματολόγος του «Αγ. Ανδρέα» καλείται να αναλάβει την παρακολούθηση α) των 35 περίπου ραντεβού την ημέρα, β) την ημερήσια νοσηλεία 12 -15 ασθενών ημερησίως και γ) την παρακολούθηση ασθενών που νοσηλεύονται σε άλλα τμήματα.
Συμπέρασμα: Δεν είναι απαραίτητα τα «μνημόνια» για να διαλυθεί ένα νοσοκομείο. Αρκούν οι αποφάσεις των διοικούντων που μετακινούν τον έναν από τους δύο γιατρούς ενός τμήματος σ’ ένα άλλο νοσοκομείο που υπηρετούν 14 γιατροί της ίδιας ειδικότητας".
Αναδημοσίευση από Dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: