Σάββατο, 14 Ιουλίου 2018

Νοσοκ."Άγιος Ανδρέας": Οι γιατροί καταγγέλουν την πλήρη αποδυνάμωση του αιματολογικού τμήματος

      Την αντίδραση της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαΐας προκάλεσε η εισήγηση για αποδυνάμωση του Αιματολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Αγιος Ανδρέας».
       Σε ανακοίνωσή του ο γενικός γραμματέας της ΕΙΝΑ Σπύρος Μάρκου καταγγέλει πως «με μια πρωτοφανή εισήγηση η Διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας του Γ.Ν.Π. πρότεινε την μετακίνηση του ενός από τους δύο αιματολόγους του νοσοκομείου στο αντίστοιχο τμήμα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Με μια εξίσου πρωτοφανή απόφαση ο Διοικητής του Νοσοκομείου, κ. Σερεμέτης, προσυπογράφει την εισήγηση της κ. Θοδωρή για να μετακινηθεί η γιατρός στο Π.Π.Ν.Π.
       Οι συγκεκριμένες αποφάσεις αποδυναμώνουν πλήρως το Γ.Ν.Π. το οποίο λειτουργεί πλέον με έναν αιματολόγο αν και στον οργανισμό του νοσοκομείου προβλέπονται τρεις θέσεις, του Διευθυντή και δύο επιμελητών. Η τρίτη αιματολόγος έχει μετακινηθεί σε νοσοκομείο των Αθηνών εδώ και 5 χρόνια.
      Ο μοναδικός συνεπώς αιματολόγος του «Αγ. Ανδρέα» καλείται να αναλάβει την παρακολούθηση α) των 35 περίπου ραντεβού την ημέρα, β) την ημερήσια νοσηλεία 12 -15 ασθενών ημερησίως και γ) την παρακολούθηση ασθενών που νοσηλεύονται σε άλλα τμήματα».
      Συμπερασματικά, ο κ. Μάρκου αναφέρει πως «δεν είναι απαραίτητα τα «μνημόνια» για να διαλυθεί ένα νοσοκομείο. Αρκούν οι αποφάσεις των διοικούντων που μετακινούν τον έναν από τους δύο γιατρούς ενός τμήματος σ’ ένα άλλο νοσοκομείο που υπηρετούν 14 γιατροί της ίδιας ειδικότητας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: