Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018

Ανακοίνωση – Καταγγελία της ΑΔΕΔΥ για την επιβολή πειθαρχικής ποινής στον Γενικό Γραμματέα του Σωματείου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς.

      Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της την καταγγελία της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. καθώς και την ομόφωνη απόφαση του Σωματείου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, καταγγέλλει την ενέργεια του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς να προχωρήσει σε πειθαρχική δίωξη του Γενικού Γραμματέα του Σωματείου Εργαζομένων και στην τιμωρία του με στέρηση του μισθού του για 15 ημέρες!!!
      Ο Γενικός Γραμματέας του Σωματείου, στο πλαίσιο των συνδικαλιστικών του αρμοδιοτήτων, έπραξε το αυτονόητο. Προσπαθώντας να συμβάλλει στην επίλυση προβλήματος με το Ε.Κ.Α.Β. και τις απαράδεκτες καθυστερήσεις στη διακομιδή των ασθενών, που φτάνουν μέχρι και 48 ώρες – σύμφωνα με την ανακοίνωση του Σωματείου – επικοινώνησε με τη Διευθύντρια του Ε.Κ.Α.Β. Θεσσαλονίκης, προκειμένου να βοηθήσει στην ταχύτερη διευθέτηση του προβλήματος, και όχι να την εκφοβίσει ή να την απειλήσει, όπως η ίδια ισχυρίζεται.
      Είναι πράγματι αδιανόητο!!! Αντί ο Διοικητής του Νοσοκομείου να ασχοληθεί με το πρόβλημα των απαράδεκτων καθυστερήσεων που ταλαιπωρούν τους ασθενείς, τιμωρεί τον Γενικό Γραμματέα, επειδή ενδιαφέρθηκε για την άμεση επίλυση του ζητήματος!!!
       Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ανάκληση της πειθαρχικής ποινής που επιβλήθηκε στον Γενικό Γραμματέα του Σωματείου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, διαφυλάσσοντας τα συνδικαλιστικά δικαιώματα που ο Ν.1264/82 κατοχυρώνει.
       Σε διαφορετική περίπτωση δηλώνουμε πως θα αντιδράσουμε δυναμικά και θα στηρίξουμε με όλους τους τρόπους τον συνάδελφο, από τη δίωξη που υφίσταται για καθαρά συνδικαλιστικούς λόγους.

                                  Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ

Δεν υπάρχουν σχόλια: