Σάββατο 2 Μαρτίου 2024

Χάθηκαν επενδυτές, έρημο το «409»: Ένας χρόνος μετά τον ηλεκτρονικό διαγωνισμό – Σε άσχημη κατάσταση το κτίριο

Ενας χρόνος συμπληρώθηκε από τον ηλεκτρονικό διαγωνισμό της Υπηρεσίας Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, για τη μακροχρόνια μίσθωση του πρώην 409 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Πατρών, που όμως κηρύχθηκε άγονος λόγω απουσίας υποβολής οικονομικής προσφοράς.

Το ακίνητο παραμένει στην ηλεκτρονική εφαρμογή της ΥΠΑΑΠΕΔ, που αποτελεί την υπηρεσία Real Estate του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, εν αναμονή αναθέρμανσης του επενδυτικού ενδιαφέροντος, εάν προκύψουν ευνοϊκές συνθήκες.

Για το ερημωμένο ακίνητο είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον τρία επενδυτικά σχήματα, που όμως αποσύρθηκαν την παραμονή του διαγωνισμού της 22ας Φεβρουαρίου του 2023, μετά τις αντιδράσεις τοπικών φορέων και κυρίως του Δήμου Πατρέων.

Μάλιστα, ένα από τα επενδυτικά σχήματα προερχόταν από την Πάτρα, με σκοπό τη δημιουργία ιδιωτικού νοσηλευτηρίου, όπως και ένα ακόμα από την Αθήνα, ενώ ο τρίτος ενδιαφερόμενος επενδυτής, επίσης από Αθήνα, είχε σχέδια για να φτιάξει Φοιτητική Στέγη.

Οι φορείς της Πάτρας, έχουν εκφράσει ισχυρή βούληση να παραμείνει το ακίνητο σε δημόσιο έλεγχο, με προτάσεις για διάφορες υπηρεσίες κοινωνικού ή υγειονομικού χαρακτήρα, ωστόσο, όπως έχει τονίσει ο διευθυντής της ΥΠΑΑΠΕΔ, Μιχάλης Δεμέστιχας, κανείς δεν έχει παρουσιαστεί από την Πάτρα, ώστε να εκδηλώσει επίσημα ενδιαφέρον, με βιώσιμη πρόταση.

Η ΥΠΑΑΠΕΔ σκοπεύει να επαναλάβει τον διαγωνισμό στο άμεσο μέλλον, γιατί η απόφαση του Ανωτάτου Στρατιωτικού Συμβουλίου και η εντολή είναι να αξιοποιηθεί το ακίνητο.

Τιμή εκκίνησης του ηλεκτρονικού πλειοδοτικού διαγωνισμού ήταν το ποσό των 216.000 ευρώ ως ετήσιο συνολικό μίσθωμα. Η χρονική διάρκεια της μίσθωσης ήταν τα 50 έτη με δυνατότητα παράτασης για άλλα 20 έτη.


Αναδημοσίευση από: pelop.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: