Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024

Εργολάβοι στα νοσοκομεία / Της πήραν πίσω τα χρήματα και της είπαν «σκάσε γιατί θα βγεις έξω»

Στο Σύνταγμα βρέθηκαν το πρωί της Πέμπτης οι υπό απόλυση συμβασιούχοι εργαζόμενοι στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «Δρομοκαΐτειο», σε μία κίνηση διαμαρτυρίας που εκμεταλλεύτηκε την ημέρα της τσικνοπέμπτης για να επαναφέρει στο προσκήνιο  τα αιτήματά του κόντρα στις αποφάσεις του υπουργείου Υγείας και του Άδωνι Γεωργιάδη, για επιστροφή των εργολάβων στο δημόσιο σύστημα Υγείας.


Μιλώντας στο Open μία από τις υπό απόλυση εργαζόμενες στο Δρομοκαΐτειο είπε από την πλευρά της ότι ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης «είπε ότι τον Ιούνιο θα λήξουν οι συμβάσεις. Θα το λήξει αυτό και θα φέρει τους εργολάβους. Δεν νομίζω ότι μας αξίζει κάτι τέτοιο, γιατί "βάλαμε πλάτη", όπως μας ζήτησαν. Μας χειροκροτούσαν».

Η ίδια ανακαλώντας την προηγούμενη περίοδο των εργολάβων είπε ότι «υπέγραψα για 175 ευρώ δώρο Πάσχα. Ξέρετε πόσα πήρα; Πενήντα. Και μου τα πέταξαν στη μούρη. Τα υπόλοιπα άνοιξε το συρτάρι και τα έριξε μέσα».

«Τον επόμενο χρόνο, επίδομα αδείας, 160 ευρώ. Μου έδωσε τα 50 και τα 100 τα έριξε μέσα στο συρτάρι. Είπα "γιατί γίνεται αυτό;" και μου είπε "σκάσε γιατί θα βγεις έξω"»...

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος από την πλευρά του είπε ότι «συμβολικά ψήνουμε σήμερα με τις καθαρίστριες του Δρομοκαΐτειου, ίσως τελευταία φορά, αφού ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης έχει πει ότι τέλος Ιουνίου απολύονται και επιστρέφουν οι εργολάβοι ... Οι 70 συνάδελφοί μας δουλεύουν 9 χρόνια, από το 2015, με συνεχείς ανανεώσεις συμβάσεων. Ίσως είναι οι μακροβιότερες συμβασιούχοι του Δημοσίου», όπως υπογράμμισε.

«Αν έρθουν οι εργολάβοι, θα στοιχίσουν με βάση την οικονομοτεχνική μελέτη που έχουμε κάνει 1.000.000 ευρώ παραπάνω κάθε έτος. Τους έζησαν τα παιδιά, πριν το 2015. Υπέγραφαν συμβάσεις για 5 ώρες, δούλευαν 10. Χωρίς ρεπό και άδειες. Έρχονταν οι μπράβοι των εταιρειών στο Δρομοκαΐτειο και τους έπαιρναν πίσω τα μισά λεφτά, για να ξεφεύγουν από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Δεν μπορούσαν να πάρουν άδεια ασθένειας, δούλευαν με 40 πυρετό. Είμαστε στα δικαστήρια ακόμη, δεν έχουμε ξεμπλέξει εννιά χρόνια τώρα ... είμαστε ακόμη σε εκκρεμότητα. Έβαζαν τα δώρα και ερχόταν μπράβος και τα έπαιρνε πίσω, για να ξεφεύγουν από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Και στοιχίζουν 1.000.000 παραπάνω. Αυτούς θέλουν να φέρουν ... οι συνάδελφοί μας διεκδικούν λεφτά από τα συνεργεία, από τους εργολάβους, που τα έπαιρναν με το ζόρι πίσω».

Αναδημοσίευση από: avgi.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: