Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024

ΠΓΝΠ: Γιατρός έπιασε από το λαιμό νοσηλεύτρια σε μέρα απεργίας- Στάση εργασίας από τους εργαζόμενους

Ένα απίστευτο γεγονός καλείται να διαχειριστεί το Σωματείο Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr πριν από λίγες ημέρες κατά τη διάρκεια απεργίας της ΠΟΕΔΥ γιατρός καταγγέλλεται ότι έπιασε από το λαιμό εργαζόμενη νοσηλεύτρια επειδή δεν υπήρχε προσωπικό, λόγω απεργίας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε υπάρξει κακλή συννενόηση μεταξύ των γιατρών σε σχέση με τη διαθεσιμότητα των εργαζομένων τη συγκεκριμένη ημέρα.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο, το οποίο αύριο προχωράει σε στάση εργασίας για το συμβάν, καταγγέλλει την ανάρμοστη και απαράδεκτη συμπεριφορά ιατρού απέναντι σε νοσηλεύτρια.

Η σχετική ανακοίνωση του Σωματείου αναφέρει: «Καταγγέλλουμε την αντιδεοντολογική, ανάρμοστη και απαράδεκτη συμπεριφορά ιατρού κατά εργαζόμενης νοσηλεύτριας.

Οι εργαζόμενοι του ΠΓΝΠ δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους καθημερινά και θα πρέπει να αναγνωρίζεται η αξία τους και να εργάζονται  σε κλίμα ειρήνης και αλληλοϋποστήριξης   με σεβασμό την προσωπικότητα και το έργο τους και να μην βιώνουν αποτροπιαστικές και ανάρμοστες συμπεριφορές.

Ως σωματείο εργαζομένων δεν αποδεχόμαστε και στηλιτεύουμε τέτοιου είδους επαίσχυντες πράξεις  απ όπου και προέρχονται οι οποίες προσβάλουν τα χρηστά ήθη στο χώρο της εργασίας και δηλώνουμε πως θα υπερασπιστούμε με σθένος όλους τους εργαζόμενους που υπόκεινται σε ανάρμοστες και καταχρηστικές συμπεριφορές.

Σε πράξη συμπαράστασης στην εργαζόμενη νοσηλεύτρια στο Σωματείο μας μετά από απόφαση του ΔΣ πραγματοποιεί κινητοποίηση την Παρασκευή 1/3/24 με 4ωρη στάση εργασίας 7.00 – 11.00.

Καλούμε την Διοίκηση του Νοσοκομείου τον Δ/ντη της Ιατρικής Υπηρεσίας , τον Δ/ντη του Αναισθησιολογικού Τμήματος καθώς και τον Ιατρικό Σύλλογο Πάτρας να προβούν άμεσα σε κάθε προβλεπόμενη νόμιμη διαδικασία και να καταδικάσουν τέτοιες ανοίκειες πράξεις ώστε να εκλείψουν από τον εργασιακό μας χώρο".


Αναδημοσίευση από: thebest.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: