Κυριακή 10 Μαρτίου 2024

Μιχάλης Γιαννάκος: Άλλη μια περίπτωση αρπαγής παιδιού που φιλοξενούνταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων με εισαγγελική εντολή

Πολλές φορές έχουμε αναδείξει το παρκάρισμα παιδιών με εισαγγελική εντολή στα παιδιατρικά νοσοκομεία και τις παιδιατρικές κλινικές των νοσοκομείων. Κάθε φορά φιλοξενούνται πάνω από 70 παιδιά Πηγαίνουν για εξετάσεις και παραμένουν επί μακρόν ελλείψει προνοιακών μονάδων να τα φιλοξενήσουν.

Χαμένος χρόνος για τα παιδιά που μπορεί να τους στιγματίσει σε όλη τους τη ζωή, μεγάλη αναστάτωση στη λειτουργία των παιδιατρικών κλινικών, επικίνδυνότητα για παιδιά και το προσωπικό.
Πριν λίγο καιρό πατέρας άρπαξε από τη παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Ζακύνθου το παιδί του και η νοσηλεύτρια βάρδιας συνελήφθη, κρατήθηκε και οδηγήθηκε στο αυτόφωρο.
Ευτυχώς με 2 προς 1 ψήφους των δικαστών αθωώθηκε. Και είχε βρεθεί το παιδί.
Χθες το απόγευμα τα ίδια. Πατέρας που δεν έχει αναγνωρίσει το δύο μηνών κοριτσάκι, από την Άρτα η καταγωγή του, το απήγαγε από την παιδιατρική κλινική του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ιωαννίνων που φιλοξενούνταν με εισαγγελική εντολή.
Ευτυχώς το βρέφος βρέθηκε μετά από λίγες ώρες από την αστυνομία. Το βρήκαν σε συγγενείς των γονέων. Επέστρεψε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων.
Εάν το βρέφος δεν βρισκόνταν ή πάθαινε κάτι κακό μπορεί να είχαμε τα ίδια και χειρότερα που έπαθε η νοσηλεύτρια του νοσοκομείου Ζακύνθου.
Σήμερα το βρέφος μεταφέρθηκε από το Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων, όχι για προνοιακή μονάδα, αλλά με εισαγγελική εντολή για το νοσοκομείο Αρτας!!!!!!!
Και βέβαια η ανησυχία τώρα μήπως συμβεί κάτι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αρτας.
Αυξήθηκαν τα μέτρα φύλαξης όσο γίνεται σε ένα νοσοκομείο, αυξήθηκε το προσωπικό βάρδιας από ρεπό κ.λ.π.
Αυτή δεν είναι δουλειά των νοσοκομείων! Δεν είμαστε δεσμοφύλακες παιδιών!
Που είναι το κράτος πρόνοιας;
Οι προνοιακές μονάδες ωφείλουν να υποδέχονται και να διεκπεραιώνουν τις διαδικασίες για την τύχη αυτών των παιδιών.
Δεν αξίζουν αυτή τη τύχη τα παιδάκια.
Το βρέφος και οι γονείς του είναι γνωστοί στο νοσοκομείο Άρτας.
Έχουν να πουν καλά λόγια οι συνάδελφοι για τον πατέρα, παρ ότι άρπαξε το βρέφος.
Όσο και εάν φωνάζουμε γι αυτά τα παιδιά κανείς δεν συγκινείται. Κρίμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: