Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Διοικητές νοσοκομείων: Έρχονται το Σάββατο και την Κυριακή οι γραπτές εξετάσεις – Πότε αναμένεται να διοριστούν

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι υποψήφιοι Διοικητές Νοσοκομείων και Διοικητές Υγειονομικών Περιφερειών αφού το Σαββατοκύριακο 30 και 31 Μαρτίου θα διεξαχθεί ο γραπτός διαγωνισμός από το ΑΣΕΠ.

Οι υποψήφιοι βρίσκονται σε πυρετό προετοιμασιών αφού έχουν εντατικοποιήσει τα μαθήματα και τις μεταξύ τους συνεννοήσεις, όπως λένε πηγές του HealthReport.gr, ώστε να τα βγάλουν πέρα στο τεστ δεξιοτήτων που για πρώτη φορά περνούν μέσω ΑΣΕΠ.

Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν από τις 8 το πρωί για δύο ημέρες, ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα γράψουν ανά ομάδες με βάση την αλφαβητική σειρά των ονομάτων τους. Η διαδικασία θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις της ΟΤΕAcademy στο Μαρούσι όπου και θα συγκεντρωθούν τα στελέχη από όλη τη χώρα.

Μετά τις γραπτές εξετάσεις που θα πραγματοποιηθούν θα ακολουθήσει ο έλεγχος των γραπτών και των δικαιολογητικών που έχουν καταθέσει. Μια διαδικασία που αναμένεται να διαρκέσει αρκετές εβδομάδες ενώ θα πρέπει να ακολουθήσει και το βήμα της προσωπικής συνέντευξης που θα δώσουν οι υποψήφιοι διοικητές των υγειονομικών περιφερειών.

Να σημειωθεί ότι πριν από τους Διοικητές Νοσοκομείων θα πρέπει να έχουν επιλεγεί οι Διοικητές των υγειονομικών περιφερειών (ΥΠΕ) οι οποίοι άλλωστε θα συμμετάσχουν και στις επιτροπές αξιολόγησης των υποψηφίων στελεχών για τα νοσοκομεία.

Με βάση τους υπολογισμούς υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών η διαδικασία για τις υγειονομικές περιφέρειες δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν από τα τέλη Μαΐου.

Πάντως στην τελική ευθεία για διορισμό θα βρεθούν 15 υποψήφιοι ανά νοσοκομείο και Υγειονομική Περιφέρεια, οι οποίοι και θα περάσουν από προσωπική συνέντευξη από τις επιτροπές που έχουν δημιουργηθεί στο ΑΣΕΠ.


Διοικητές Νοσοκομείων: Πότε αναμένεται να διοριστούν

Σε ό,τι αφορά στους Διοικητές των νοσοκομείων αυτοί δεν αναμένεται να αναλάβουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας πριν από τις Ευρωεκλογές, επιμένουν οι ίδιες υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές

Μέχρι τότε πάντως πολλές διαδικασίες στα δημόσια νοσοκομεία βρίσκονται στον πάγο καθώς οι υπάρχοντες διοικητές ζουν σε ένα καθεστώς αναμονής αφού δεν γνωρίζουν εάν θα αναλάβουν ξανά την επόμενη μέρα.

Άλλωστε οι περισσότεροι ανησυχούν και αν θα περάσουν τον σκόπελο των γραπτών εξετάσεων του ΑΣΕΠ αφού το τεστ δεξιοτήτων δεν αποδεικνύεται τελικά εύκολη υπόθεση.


Αναδημοσίευση από: healthreport.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: