Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024

ΑΔΕΔΥ:Για την απεργία-αποχή από την αξιολόγηση

 Απόφαση Ε.Ε. ΑΔΕΔΥ 14/03/2024

Για την απεργία – αποχή από την αξιολόγηση

του Ν4940/24

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει τις αλλεπάλληλες προσφυγές της κυβέρνησης στα δικαστήρια, προκειμένου να βγάλει παράνομες και καταχρηστικές τις απεργίες των εργαζομένων στο Δημόσιο, καταργώντας, έτσι, το άρθρο 23 του Συντάγματος που κατοχυρώνει το δικαίωμα στην απεργία.

Είναι πράγματι εξοργιστικό το γεγονός ότι μετά την ψήφιση του Ν4808/21, η κυβέρνηση, έχει προσφύγει πάνω από 15 φορές στα δικαστήρια και έχει βγάλει όλες τις απεργίες των εργαζομένων παράνομες.

Για την απεργία – αποχή της ΑΔΕΔΥ, από την αξιολόγηση στο Δημόσιο, έχει προσφύγει 4 φορές, τη φετινή χρονιά και σε όλες τις περιπτώσεις η απεργία κρίθηκε παράνομη. Η τελευταία φορά που κρίθηκε παράνομη ήταν η προκήρυξη της απεργίας, που έγινε τον περασμένο Φλεβάρη (αρ. απόφασης 227/2024).

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στη σημερινή της συνεδρίαση, 14/03/2024, αποφάσισε, να μην επαναπροκηρύξει, προς το παρόν, την απεργία – αποχή και να καλέσει όλες τις ομοσπονδίες του Δημοσίου, των οποίων οι υπάλληλοι υπάγονται στον Ν4940/22, να συνεκτιμήσουν όλα τα παραπάνω δεδομένα και να εξετάσουν τη δυνατότητα επαναπροκήρυξης της απεργίας – αποχής, από τις ίδιες.

 

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: