Κυριακή 10 Μαρτίου 2024

Θεαγένειο: Τιμωρητική στάση καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, που γνωστοποίησαν την τραγική του κατάσταση

Πρακτικές που δεν αρμόζουν σε δημόσια νοσοκομεία καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του Θεαγενείου, οι οποίοι με κινητοποίησή τους έξω από το κτήριο του νοσοκομείου, εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στον διευθυντή της Γαστρεντερολογικής Κλινικής, Δημήτρη Τζιλβέ, ο οποίος ανέδειξε το περιστατικό με τον ασθενή που περίμενε σε πλαστικό κάθισμα, μετά από ενδοσκόπηση.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, οι εργαζόμενοι του ΕΣΥ καταγγέλλουν εκβιασμό από τον ίδιο τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, καθώς και «τιμωρητική στάση» από την πλευρά της Διοίκησης του Νοσοκομείου προς το πρόσωπο του κ. Τζιλβέ. «Οι εργαζόμενοι στέκονται στο πλευρό του Δημήτρη Τζιλβέ που κατήγγειλε τις απαράδεκτες συνθήκες νοσηλείας. Από ό,τι φαίνεται δεν υπάρχει διάθεση στήριξης της διοίκησης προς τον συνάδελφό μας. Βλέπω ότι υπάρχει μια κατάσταση η οποία λέει ότι “εκθέσαμε το νοσοκομείο” ενώ όλο το προσωπικό και όλοι οι εργαζόμενοι είναι πάρα πολύ εντατικοποιημένοι, έχουν ξεπεράσει τις αντοχές τους και έχουν χτυπήσει 100% κόκκινο», ανέφερε η Άννη Γιαμουρίδου, εκπρόσωπος εργαζομένων στο Δ.Σ. του Νοσοκομείου «Θεαγένειο».

«Ο Άδωνις Γεωργιάδης να δώσει λύσεις και όχι να εκβιάζει εργαζόμενους»

«Πυρά» κατά του Άδωνι Γεωργιάδη εξαπέλυσε ο πρόεδρος των εργαζομένων στο «Θεαγένειο», Βασίλης Μουρατίδης και κάλεσε τον υπουργό Υγείας να δώσει λύσεις στα προβλήματα, και όχι να εκβιάζει εργαζόμενους. «Όταν το θέμα πήρε διαστάσεις όχι μόνο ο υπουργός έδειξε μια τιμωρητική στάση, διέταξε μια επείγουσα ΕΔΕ. Αλλά δεν μπορεί να προκαταβάλει το αποτέλεσμα της ΕΔΕ λέγοντας ότι θα τιμωρηθεί παραδειγματικά ο κ. Τζιλβές. Αυτό είναι καθαρά στο πλαίσιο του εκφοβισμού και οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ δεν εκβιάζονται. Είμαστε υποχρεωμένοι να αναδεικνύουμε τα προβλήματα και να λύνονται και καλούμε τον κ. Γεωργιάδη -σε ένα ΕΣΥ το οποίο καταρρέει- να έρθει στα νοσοκομεία και να δει τα προβλήματα που υπάρχουν και να δώσει λύσεις. Και όχι να εκβιάζει εργαζόμενους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο υπουργός Υγείας έδειξε ταχύτατα αντανακλαστικά για ένα υπαρκτό θέμα -όπως αυτό με την αίθουσα ανάνηψης- αλλά όχι στο πραγματικό μέγεθος του προβλήματος. «Ο υπουργός Υγείας έδειξε ταχύτατα αντανακλαστικά για ένα υπαρκτό θέμα. Δεν υπάρχει αίθουσα ανάνηψης στο Θεαγένειο -όπως και σε πολλά άλλα νοσοκομεία. Ωστόσο δεν έδειξε αντανακλαστικά στις επανειλημμένες κινητοποιήσεις που έχουμε κάνει και τα προβλήματα που έχουμε αναδείξει. Είναι ένα νοσοκομείο 60-70 ετών το οποίο, πλέον, δεν πληρεί τις προϋποθέσεις», σημείωσε και τόνισε, ότι: «Ο χώρος στον οποίον αναφέρθηκε η Διοίκηση είναι στον 9ο όροφο, οι ενδοσκοπήσεις είναι στον 4ο όροφο. Καταλαβαίνει κάποιος ότι αυτό δεν γίνεται».

Στο πλαίσιο της σημερινής κινητοποίησης έξω από το Θεαγένειο, υποστήριξε, ότι: «Είμαστε οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου οι οποίοι σήμερα συμπαραστεκόμαστε στον συνάδελφό μας, Δημήτρη Τζιλβέ ο οποίος μετά από αρκετών χρόνων διαβημάτων – ενεργειών ώστε να υπάρξουν κατάλληλες συνθήκες στην αίθουσα ανάνηψης, προέβη σε αυτή την ενέργεια η οποία καθαρά και μόνο είχε σκοπό να αναδείξει το θέμα. Γιατί ακούστηκαν διάφορα για πολιτικές σκοπιμότητες που δεν ισχύουν», δήλωσε.

Αναδημοσίευση από: news247.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: