Κυριακή 3 Μαρτίου 2024

Μιχάλης Γιαννάκος: Εξελίξεις για το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας για το πρόγραμμα της ΔΥΠΑ ηλικίας 55-67

Ενημερωθηκαμε σήμερα από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ότι υπεγραφει από τους συναρμόδιους υπουργούς η αναθεώρηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινης εργασίας με βάση τις ενστάσεις της ΠΟΕΔΗΝ, παρότι ζητήσαμε να μην υπάρξει κανένας διαχωρισμός και αποκλεισμός συναδέλφων ΔΕΝ ικανοποιηθηκαν τα αιτήματα μας παρα μόνο στο ελάχιστο. Με βάση τις πληροφορίες μας, εντάσσονται στην Α κατηγορία οι τραυματιοφορείς, οι μαιες και τα πληρώματα ασθενοφόρο νοσοκομείων και κεντων υγείας. Οι μηχανοτεχνιτες στην Γ κατηγορία και οι ΔΕ τεχνολόγοι στη Β κατηγορία. Δεν μας ικανοποιεί η απόφαση μόνο για αυτές τις κατηγορίες συναδέλφων. Συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας να ενταχθούν όλοι οι υγειονομικοί, με διάλογο αλλά και με αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Υπεγραφει και από την κα Κεραμεως το πρόγραμμα των 1.300 συναδέλφων 55-67 από την ΔΥΠΑ. Είναι για τελική υπογραφή στον υφυπουργό κο Πετραλιά στο ΓΛΚ . Επιτυχία αποκλειστικά της ΠΟΕΔΗΝ, τη στιγμή που όλοι το είχαν ξεγραμμενο το πρόγραμμα. Σε λίγες μέρες οι συνάδελφοι θα είναι κοντά μας ξανά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: