Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024

Χορήγηση του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας σε συναδέλφους που εκτελούν καθήκοντα άλλων ειδικοτήτων με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση, από την οργανική θέση που υπηρετούν

 ΑΘΗΝΑ 05/03/2024

ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 1912


ΠΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΚΡΑΤΟΥΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΘΕΜΑ: Χορήγηση του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας σε συναδέλφους που εκτελούν καθήκοντα άλλων ειδικοτήτων με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση, από την οργανική θέση που υπηρετούν.

Με την Κ.Υ.Α. ΦΕΚ 2611/21.4.2023 ρυθμίστηκε το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας. Στα Νοσοκομεία έχουν μεταταχθεί ΔΕ Σχολικοί Φύλακες οι οποίοι εκτελούν καθήκοντα με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση ΥΕ τραυματιοφορέων. Εξάλλου γι’ αυτό το σκοπό μετατάχθηκαν από την εκπαίδευση.
Τα Νοσοκομεία όμως αρνούνται να τους χορηγήσουν το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας των ΥΕ τραυματιοφορέων με το πρόσχημα της οργανικής θέσης που κατέχουν που είναι ανωτέρας εκπαιδευτικής βαθμίδας.
Το ίδιο συμβαίνει και σε άλλες ειδικότητες οι οποίες έπαψαν να είναι ανεπτυγμένες στα Νοσοκομεία και οι υπάλληλοι με δική τους συναίνεση μετακινήθηκαν και ασκούν καθήκοντα με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση κατώτερης εκπαιδευτικής βαθμίδας, χωρίς να λαμβάνουν το Επίδομα παρότι στις ειδικότητες που ασκούν καθήκοντα με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση καταβάλλεται το Επίδομα μιας εκ των πέντε κατηγοριών.
Παράδειγμα ΔΕ Ράπτρια μετακινήθηκε και εκτελεί καθήκοντα ΥΕ καθαρίστριας ή άλλης ειδικότητας υποχρεωτικής εκπαίδευσης και δεν λαμβάνει το επίδομα.
Θα πρέπει να διευκρινίσετε προς τα Νοσοκομεία τα εν λόγω ζητήματα γιατί οι συνάδελφοι των εν λόγω περιπτώσεων αδικούνται κατάφωρα.


ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: