Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Αχαΐα: Πάνε για "μετακόμιση" 130 Εργαζόμενοι σε Νοσοκομεία.

          Μεγάλο πονοκέφαλο έχει προκαλέσει στη διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας το ραβασάκι της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας σύμφωνα με το οποίο πρέπει να ενταχθούν στα πλαίσια της κινητικότητας 400 εργαζόμενοι από τα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας. Σε επίπεδο Αχαϊας το μέτρο δεν φαίνεται να αγγίζει κανένα άλλο νοσοκομείο, πλην του Νοσημάτων Θώρακος και του Νοσοκομείου Καλαβρύτων.
         Εχουμε βάλει κάτω τα χαρτιά μας και μελετάμε όλες τις πιθανότητες. Ο στόχος μας είναι να μην τραυματίσουμε κανένα νοσοκομείο και να μην προκαλέσουμε προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν» ανέφερε στην «Π» ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Παναγιώτης Κατσίβελας. Μάλιστα, η προσπάθεια που καταβάλλει είναι οι μετακινήσεις να γίνουν εντός των ορίων του ίδιου νομού, ώστε να μην διαταραχθεί η οικογενειακή κατάσταση των εργαζομένων.
          «Είμαστε η μεγαλύτερη Υγειονομική Περιφέρεια της χώρας με νησιά, ορεινές περιοχές κ.ά. Οπότε εκ των πραγμάτων υπάρχει σοβαρό πρόβλημα εάν από την Πάτρα, για παράδειγμα, μετακινηθεί ένας υπάλληλος στην Κέρκυρα ή στην Ηπειρο».
           Το συγκεκριμένο μέτρο ίσως αποτελέσει και ευκαιρία να καλυφθούν κενά ζωτικής σημασίας που υπάρχουν σε ορισμένα νοσοκομεία, ενώ σε κάποια άλλα το προσωπικό περισσεύει. Υπενθυμίζουμε ότι τέτοιες διαπιστώσεις έχουν γίνει διαχρονικά εκ μέρους των εκάστοτε διοικήσεων της Υγειονομικής Περιφέρειας, αλλά πάντα σκόνταφταν στις αντιστάσεις των Σωματείων Εργαζομένων και στις παρεμβάσεις των πολιτικών γραφείων.
          Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το ΠΓΝΠ φέρεται να έχει ξεμείνει από τραυματιοφορείς, με αποτέλεσμα τον ρόλο αυτό να τον παίζει όποιος βρεθεί, συγγενείς, νοσηλευτές, καθαρίστριες, γιατροί, διοικητικό προσωπικό. Την ίδια στιγμή υπάρχουν εργαζόμενοι της συγκεκριμένης ειδικότητας σε άλλες δομές του Νομού, που περισσεύουν και δεν έχουν αντικείμενο εργασίας. «Θα μας δοθεί η ευκαιρία να προχωρήσουμε σε μία ισοκατανομή του προσωπικού. Το να μετακινηθεί ένας υπάλληλος από το Νοσημάτων Θώρακος στο ΠΓΝΠ ή στον "Αγ. Ανδρέα" πιστεύω ότι δεν είναι τόσο τρομερό, ούτε υποβάλλει σε ταλαιπωρία τον εργαζόμενο και την οικογένειά του» παρατηρεί ο κ. Κατσίβελας. 
          Στην Αχαΐα τα μόνα νοσοκομεία που θα μπουν σε καθεστώς κινητικότητας, όπως είχε γράψει η «Π» με αφορμή τις προτάσεις για τον Υγειονομικό Χάρτη, είναι το Νοσημάτων Θώρακος και των Καλαβρύτων.      
Μαρίνα Ριζογιάννη-Εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: