Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Σε δημόσια διαβούλευση το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο δόθηκε σήμερα σε δημόσια διαβούλευση, πράγμα που σημαίνει ότι η κατάθεσή του στη Βουλή θα αργήσει κάποιες ημέρες ακόμη. Σύμφωνα με πληροφορίες η καθυστέρηση οφείλεται σε ενστάσεις της τρόικας.
          «Το νομοσχέδιο ουσιαστικά, εξευρίσκει πόρους 500 εκατ. ευρώ» και ολοκληρώνει τον κύκλο «νοικοκυρέματος» του Ασφαλιστικού, εξοπλίζοντας τα Ταμεία με θεσμικά εργαλεία που βελτιώνουν δραστικά την εισπρακτική ικανότητά τους, αναφέρει ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης.
Τονίζει δε ότι εάν τηρηθούν αυτά, δεν πρόκειται να θιγεί απολύτως καμία σύνταξη.
         Ο ακριβής τίτλος του νομοσχεδίου είναι ««Αύξηση προσωρινής σύνταξης, Βελτίωση όρων συνταξιοδότησης αγροτών, Ρύθμιση τραπεζικών επιδοτούμενων δανείων πρώην ΟΕΚ, Αναβάθμιση και βελτίωση των μηχανισμών είσπραξης των ασφαλιστικών φορέων, Πρόστιμα για την ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία και Λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας».
           Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, στο σημείωμά του, με το οποίο καλεί τους πολίτες και τους φορείς να συμμετέχουν στη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης τονίζει ότι «η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και οι διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων, είμαστε αποφασισμένοι να θωρακίσουμε το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας από παραβατικές συμπεριφορές».
Τι προβλέπουν τα 14 άρθρα του νομοσχεδίου.......................................................................................
..............Διαβάστε το σχετικό άρθρο, κάνοντας κλίκ στον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.patrastimes.gr/arthro.php?id=50167
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: