Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Σεμινάριο στην Βασική Υποστήριξη της Ζωής και τον Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδισμό, σήμερα στο Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας

           Σήμερα Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013, και ώρα 16:00-21:00, θα διεξαχθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών ο Άγιος Ανδρέας, κτίριο Γεώργιος Γεννηματάς, 1ος όροφος, ένα σεμινάριο στην Βασική Υποστήριξη της Ζωής και τον Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδισμό.
Ταυτότητα σεμιναρίου
          Το σεμινάριο στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση και τη χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή (CPR-AED Course*) οργανώνεται σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) "Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση" της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει εγκριθεί και πιστοποιηθεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (European Resuscitation Council, ERC).
Στόχοι σεμιναρίου
          Το σεμινάριο Ανανηπτών στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση και τον Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδισμό (BLS/AED) απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας, σώματα ασφαλείας και πολίτες. Είναι ένα ολιγόωρο διαδραστικό σεμινάριο, το οποίο διεξάγεται σε μικρές ομάδες των 6 ατόμων.
           Έχει ως σκοπό την εκπαίδευση των υποψήφιων ανανηπτών στην υποστήριξη της κυκλοφορίας και της αναπνοής ενός θύματος καρδιοαναπνευστικής ανακοπής (ΚΑ) με απλά μέσα μέχρι να έρθει στον τόπο του συμβάντος η εξειδικευμένη βοήθεια. Επίσης, μαθαίνει τους υποψηφίους ανανήπτες να χρησιμοποιούν τον Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδιστή (ΑΕΑ), ώστε να είναι σε θέση να χορηγήσουν με ασφάλεια ηλεκτρικό ρεύμα (απινιδισμό), όπως και τη θέση ανάνηψης.
          Για την παρακολούθηση του σεμιναρίου θα πρέπει ο εκπαιδευόμενος να έχει έγκαιρα παραλάβει και μελετήσει το εγχειρίδιο του European Resuscitation Council (ERC) πριν την προσέλευση του στο χώρο διεξαγωγής του σεμιναρίου.
Διάρκεια σεμιναρίου
         Η χρονική διάρκεια του σεμιναρίου είναι 5 ώρες για τους επαγγελματίες υγείας, τα σώματα ασφαλείας και τους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: