Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

H ΠΟΕΔΗΝ για την 40η Επέτειο του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ.

ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 1973
ΕΔΩ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ 2010 – 2013.....
         Η ηρωική εξέγερση πρώτα της Φοιτητικής Νεολαίας και στη συνέχεια του Λαού της Ελλάδας κατά της Χούντας των Συνταγματαρχών με κεντρικό σύνθημα ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ανέτρεψε την 7χρονη Δικτατορία.
      Παράλληλα δημιούργησε τις προϋποθέσεις ώστε την περίοδο της μεταπολίτευσης με τις πολλαπλές και τις πυκνές παρεμβάσεις των Κοινωνικών και Συνδικαλιστικών Κινημάτων να «κτιστούν» τα κοινωνικά και εργατικά δικαιώματα των πολιτών.
       Ότι «κτίστηκε» με τους αγώνες του λαού μας στα 37 χρόνια της μεταπολίτευσης (έως 2010) γκρεμίζεται στα 4 ΧΡΟΝΙΑ που ακολουθούνται οι ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ.
Στο όνομα της εξυγίανσης των Δημοσιονομικών και των ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ακολουθούνται πολιτικές λιτότητας και συνεχούς συρρίκνωσης του κοινωνικού κράτους.
       Η ύφεση, η καλπάζουσα ανεργία, η διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων, η διάλυση του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης, οι 3,5 εκατομμύρια ανασφάλιστοι είναι αποτελέσματα των καταστροφικών ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ.
         Η εξέγερση του Πολυτεχνείου είναι επίκαιρη όσο ποτέ αφού μας δείχνει το δρόμο ώστε με δυναμικές παρεμβάσεις να ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ τις πολιτικές που εξυπηρετούν τους επιχειρηματικούς και χρηματοοικονομικούς ομίλους. Πολιτικές που οδηγούν στη φτώχεια, την εγκατάλειψη και τον κοινωνικό αποκλεισμό τους πολίτες.
       Η περίοδος η σημερινή μπορεί να συγκριθεί με την πολιτική αστάθεια της περιόδου κατά την οποία προετοιμάστηκε η κατάληψη της χώρας από τη Χούντα.
       Οι Νεοναζιστές της Χρυσής Αυγής σήμερα «σήκωσαν κεφάλι» εκμεταλλευόμενοι τις ανάγκες των πολιτών που δημιουργούν οι ασκούμενες πολιτικές και με την ρατσιστική τους δράση λειτουργούν ως υποζύγια αμφισβήτησης των ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΘΕΣΜΩΝ και προκαλούν την ελληνική κοινωνία.
                           ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ.
        Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί τους Υγειονομικούς να δώσουμε ενωμένοι τη μάχη να Ανατρέψουμε τις ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ανεξάρτητα ποιες κυβερνήσεις τις εφαρμόζουν.
        Συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τους ήρωες αγωνιστές της εξέγερσης του Πολυτεχνείου που θυσιάστηκαν για τα Δημοκρατικά Ιδανικά. Συμμετέχουμε στην πορεία την Κυριακή 17/11/2013 προς την Αμερικανική Πρεσβεία και στις πορείες της Περιφέρειας που οργανώνουν τα Συνδικαλιστικά και κοινωνικά κινήματα.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: