Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Πάτρα: Αφήνουν στην τύχη του τον "Αγ. Ανδρέα".

          Μετά το τηλεφώνημα της Παρασκευής, υπαλλήλου του υπουργείου Υγείας που ανακοίνωσε στον Βασίλη Δημόπουλο ότι από το νοσοκομείο του «Αγ. Ανδρέα» μετακινείται στο νοσοκομείο του Πύργου, δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη ανακοίνωση από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
         Ωστόσο, οι παρασκηνιακές συζητήσεις, οι προσεγγίσεις και οι παρεμβάσεις ήταν δεκάδες το σαββατοκύριακο που μεσολάβησε, και έφεραν νέα ονόματα στο προσκήνιο για τη θέση του διοικητή του «Αγ. Ανδρέα». Απομένει πλέον να δείξει ο υπουργός Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης, πόσο σταθερός είναι στις αποφάσεις του.
         Ξεπερνάει τα όρια της γελοιότητας η συγκεκριμένη υπόθεση και δημιουργεί αρνητικό κλίμα ακόμα και ανάμεσα σε αυτούς που αποφάσισαν να ενταχθούν στο σύστημα και να αγωνιστούν για τη διόρθωσή του. Ακόμα και λανθασμένη να ήταν η απόφαση για ορισμό του κ. Δημόπουλου στη διοίκηση του «Αγ. Ανδρέα», το υπουργείο Υγείας όφειλε την επομένη της επίσημης ανακοίνωσης των διοικήσεων, που έγινε ημέρα Πέμπτη, να προβεί σε διορθωτική ανακοίνωση χωρίς να αφήσει περιθώρια ανάπτυξης σεναρίων, κι ενός κυνηγιού από τους άλλους υποψήφιους μνηστήρες που έμειναν εκτός. Παράλληλα, δημιουργεί μείζον πολιτικό θέμα η μη σταθερότητα του κ. Γεωργιάδη και η ανάκληση αποφάσεων από τις φερόμενες παρεμβάσεις του περιβάλλοντος ορατών ή αοράτων πολιτικών δυνάμεων...      
          Μάλιστα, αυτά συμβαίνουν όταν ο «Αγ. Ανδρέας» είναι χωρίς διοίκηση επί τόσους μήνες, με αποτέλεσμα αρκετά από τα υλικά του να έχουν εξαντληθεί και οι ασθενείς να επιβαρύνονται με την αγορά τους από εξωτερικές πηγές. Να μην υπάρχει κανείς να παρακολουθήσει το κτιριακό ζήτημα και γενικά το νοσηλευτικό ίδρυμα να έχει αφεθεί στην τύχη του.
          Το υπουργείο οφείλει άμεσα να κλείσει το θέμα, τοποθετώντας αυτόν που τελικά θα επιλέξει για τη διοίκησή του. Υπενθυμίζουμε ότι ως πιο πιθανοί διάδοχοι έχουν ακουστεί ο διοικητής του ΠΓΝΠ Απόστολος Λέτσιος και ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου Αγρινίου Γεώργιος Κραμποκούκης, ενώ το νέο όνομα που έχει προστεθεί είναι αυτό της αναπληρώτριας διοικήτρια των διασυνδεόμενων νοσοκομείων «Αγ. Ανδρέα» και Νοσημάτων Θώρακος, Κωνσταντίνας Σιάμου. 
Αναδημοσίευση από Εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ.(Μαρίνα Ριζογιάννη).

Δεν υπάρχουν σχόλια: