Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Το Σωματείο μας για την 40η Επέτειο του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ.

         Το Δ.Σ του Σωματείου μας ΤΙΜΑ την ηρωϊκή εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου, την εξέγερση των Εργαζόμενων και του Ελληνικού Λαού τον Νοέμβρη του 1973.

     Τα προβλήματα πού αντιμετωπίζουμε όλοι οι Εργαζόμενοι και κατ΄ επέκταση όλη η Ελληνική Κοινωνία, προβλήματα πού καθημερινά επιδεινώνονται, τα συνθήματα τής εξέγερσης της 17ης του ΝΟΕΜΒΡΗ του 1973, για ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, 40 χρόνια μετά, είναι εξαιρετικά επίκαιρα.

        Αυτά τα συνθήματα, σήμερα που η Ελληνική Κοινωνία δοκιμάζεται σκληρά από την άδικη και αναποτελεσματική ολομέτωπη κυβερνητική πολιτική, από την γενικευμένη Οικονομική κρίση που προκάλεσε το παγκοσμιοποιημένο και απόλυτα ελεγχόμενο από τις Τράπεζες-τις Αγορές και τους Κερδοσκόπους Καπιταλιστικό Σύστημα Διακυβέρνησης, είναι συνθήματα διεκδίκησης και αγώνα, απαίτησης για την ανατροπή αυτής της πολιτικής που οδηγεί στην φτώχεια και την εξαθλίωση όλους τούς Πολίτες.

       Τα συνθήματα και οι αγώνες της γενιάς του Πολυτεχνείου και όχι μόνον, επιβάλλουν σε όλους εμάς την συνέχιση του αγώνα με στόχο, την ανατροπή των πολιτικών του Μνημονίου, της σκληρής και μονόπλευρης λιτότητας, της πλήρους ισοπέδωσης της εργασίας, των απολύσεων, της ανεργίας που αυξάνεται επικίνδυνα, της δραματικής μείωσης των εισοδημάτων, της ανατροπής των Εργασιακών και Ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, της διάλυσης της Υγείας-της Παιδείας-της Αυτοδιοίκησης και του Κοινωνικού Κράτους.

        Η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου ας αποτελέσει την αφετηρία για Κοινούς Μαζικούς και Ενωτικούς Αγώνες, ενάντια στην μνημονιακή πολιτική, την πολιτική που αγγίζει και αφορά όλους μας, για την επαναφορά και διαφύλαξη όλων των εργασιακών δικαιωμάτων-των κατακτήσεων πού άδικα και βίαια μας αφαιρέθηκαν μ΄ αυτές τις μνημονιακές πολιτικές.

         Με αφορμή τον φετινό εορτασμό ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τούς Εργαζόμενους όλους τούς Πολίτες να συμμετάσχουν ΜΑΖΙΚΑ-ΕΝΩΤΙΚΑ και ΕΙΡΗΝΙΚΑ, στην ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 06:30 το Απόγευμα της 17ης του Νοέμβρη, μπροστά στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ της Κορίνθου και στη σχετική Πορεία πού διοργανώνουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: