Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

To Σωματείο μας για την σημερινή 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ.

         Στα πλαίσια εφαρμογής των ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, η κυβέρνηση υπακούοντας τυφλά τούς Δανειστές, ετοιμάζει νέα επιδρομή στους πολίτες.

      Πέρα από τα αντιλαϊκά μέτρα που ήδη εφαρμόζονται σε βάρος μας, οι μνημονιακές δεσμεύσεις-οι κυβερνητικές ανακοινώσεις για νέες διαθεσιμότητες, για ανατροπές στο Ασφαλιστικό, μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις και δυσβάστακτα χαράτσια, δείχνουν ότι το μνημονιακό μαρτύριο για τους εργαζόμενους δεν έχει τελειωμό.

         Οι Εργαζόμενοι στο Δημόσιο και τα Κοινωνικά αγαθά βρίσκονται και πάλι στο στόχαστρο. Η κινητικότητα-διαθεσιμότητα μπήκε και στο χώρο της υγείας που στενάζει από τις μεγάλες ελλείψεις Προσωπικού και Ιατρών. Οι δαπάνες για την λειτουργία των Νοσοκομείων μειώνονται περαιτέρω κατά 400 εκ ευρώ σύμφωνα με την μνημονιακή δέσμευση, ενώ οι προϋπολογισμοί του 2014 έρχονται περικομμένοι κατά 20-40%.

       Ο Υπουργός Υγείας ετοιμάζεται να βάλει λουκέτα σε δεκάδες Νοσοκομεία, λουκέτα σε περιφερειακά Νοσοκομεία, που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών, που θα πρέπει να μετακινούνται δεκάδες χιλιόμετρα, προκειμένου να αναζητήσουν περίθαλψη. Ετοιμάζεται να μειώσει επιπλέον τμήματα, να καταργήσει χιλιάδες κλίνες και οργανικές θέσεις. Βάζει στο στόχαστρο τη πρωτοβάθμια περίθαλψη και τα ψυχιατρικά Νοσοκομεία.

     Ο Υπουργός Υγείας στοχοποιεί το Συνδικαλιστικό Κίνημα. Κατ΄ εξακολούθηση το συκοφαντεί, προκειμένου να μειωθούν οι αντιδράσεις των Υγειονομικών στην εφαρμοζόμενη πολιτική. Πραγματοποιούνται συνεχείς έλεγχοι στα Νοσοκομεία από το ΣΕΥΠ, κατά παραγγελία του Υπουργού, στούς οποίους παρ΄ ότι διαπιστώνονται οι δυσμενείς συνθήκες νοσηλείας και εργασίας αποσιωπούνται, γιατί το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να εμφανίσει τούς Εργαζόμενους ως τεμπέληδες και κοπανατζήδες.

     Απ΄ αυτήν την πολιτική δεν είναι ξεκομμένο το Νοσοκομείο ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ και οι Εργαζόμενοι σ΄ αυτό, όπου συνεχίζουμε να είμαστε χωρίς Διοίκηση. Όπως όλα τα Νοσοκομεία έτσι και εμείς βιώνουμε την εγκατάλειψη σε όλα τα επίπεδα. Η μη αναμενόμενη κάλυψη των οικονομικών μας προβλημάτων, θέτει σε κίνδυνο την λειτουργία μας. Η χρηματοδότηση μας για τη επαναλειτουργία του διωρόφου κτιρίου ακόμη στα αζήτητα, με αποτέλεσμα αυτό αν και απαραίτητο να παραμένει ακατοίκητο στο μεγαλύτερο μέρος του. Η εκκρεμότητα στον οργανισμό, οι ελλείψεις προσωπικού κλπ άλλα πολλά που δυστυχώς συνεχίζουν να υφίστανται σύντομα θα μας οδηγήσουν σε νέες κινητοποιήσεις.

        Για όλα αυτά που δεν είναι και τα μόνα συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας. Ο Aγώνας μας συνεχίζεται ενάντια στις μνημονικές πολιτικές, τις πολιτικές που μας θέλουν χωρίς ΔΟΥΛΕΙΑ - χωρίς ΣΥΝΤΑΞΗ - χωρίς ΑΣΦΑΛΙΣΗ - χωρίς ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ και άλλα πολλά.

          ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ τις ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ με την ΝΕΑ 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ πού έχουν προκηρύξει ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ για την ΤΕΤΑΡΤΗ 6/11/13 και στην οποία συμμετέχουμε αντιστεκόμενοι σε μια πολιτική που γεμίζει την χώρα μας με κοινωνικά και οικονομικά ερείπια.

                                     ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ
- Κατά της πολιτικής των ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΩΝ των χιλιάδων ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ και ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ. 
- Κατά της ΔΙΑΛΥΣΗΣ της Δημόσιας ΥΓΕΙΑΣ -ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ-ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ. 
- Κατά της ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ - ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ των Υπηρεσιών και της εκχώρησης τους στους Ιδιώτες. 
- ΕΝΑΝΤΙΑ στο ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας. 
- ΕΝΑΝΤΙΑ στις νέες ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ σε ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ και ΕΦΑΠΑΞ και τις νέες φορολογικές επιβαρύνσεις.

                   ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ
- ΔΗΜΟΣΙΑ και ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ – ΑΥΞΗΣΗ των ΔΑΠΑΝΩΝ για το ΕΣΥ και τον ΕΟΠΥΥ. 
- ΑΝΑΤΡΟΠΗ των ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ της ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ και ΔΙΑΘΕΣΙΝΟΤΗΤΑΣ της  ΔΙΑΛΥΣΗΣ των ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ 
- ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΑΔΑ ΥΓΕΙΑΣ. 
- ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟ ΔΙΩΡΟΦΟ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ και ΑΥΞΗΣΗ ΚΛΙΝΩΝ.

          Όλοι μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε τις μνημονιακές πολιτικές και να προωθήσουμε μιαν άλλη πολιτική που θα υπηρετεί τούς Εργαζόμενους και την Κοινωνία

          ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στην 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
                            σήμερα τετάρτη 6/11/2013.

          ΟΛΟΙ κ΄ΟΛΕΣ στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 10:30 πμ

                       μπροστά στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: