Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Τι "αποκάλυψε" η ανακοίνωση των διοικητών από το υπουργείο Υγείας - Κέντρο Υγείας και επισήμως το Γ.Ν. Αμαλιάδας

        Έτσι εμφανίζεται στη λίστα με τα ονόματα των νέων Διοικητών από το Υπ. Υγείας - Ο αναπλ. Διοικητής του Γ.Ν. Κ.Υ. Κρεστένων τοποθετήθηκε στην Αργολίδα - Β. Δημόπουλος στον Πύργο και Λ. Καλογεράκος στην Αμαλιάδα «Τέλειωσε» και επισήμως το Νοσοκομείο της Κρέστενας ενώ υποβαθμίστηκε η νοσηλευτική μονάδα της Αμαλιάδας σε Κέντρο Υγείας (!) σύμφωνα με τις χθεσινές ανακοινώσεις τοποθέτησης των νέων Διοικητών από τον Υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη!
         Στη λίστα των ονομάτων, η νοσηλευτική μονάδα της Αμαλιάδος εμφανίζεται πλέον ως Κέντρο Υγείας του Γ.Ν. Ηλείας με αναπληρωτή Διοικητή τον Πολιτικό Μηχανικό- από τη Λακωνία-  Λέανδρο Καλογεράκο ενώ στην ίδια λίστα, ο πρόσφατα διορισθείς αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου Κ.Υ. Κρεστένων Διονύσιος Στασινόπουλος μετακινείται στην αντίστοιχη θέση του Γ.Ν Αργολίδας στο Ναύπλιο!
         Στο Γ.Ν. Ηλείας και τη Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου τοποθετείται, μετά τις καραμπόλες της τελευταίας στιγμής που προκλήθηκαν κατά το μοίρασμα της τράπουλας μεταξύ Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, ο Βασίλειος Δημόπουλος, το όνομα του οποίου είχε μόλις πριν μερικές ημέρες ανακοινωθεί για τη θέση του Διοικητή του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» Πατρών.
         Πίσω από την τυπική ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, προκύπτει η υλοποίηση επί της ουσίας του σχεδίου συγχώνευσης και κατάργησης Νοσηλευτικών Μονάδων της περιφέρειας παρά το γεγονός ότι καμία επίσημη ανακοίνωση μετά τη συνεδρίαση και του Κεντρικού Συμβουλίου Υγειονομικών Περιφερειών Ελλάδος (ΚΕΣΥΠΕ) την περασμένη εβδομάδα, δεν υπήρξε. Τα όσα κατά καιρούς έχει δηλώσει ο Άδωνις Γεωργιάδης περί της ύπαρξης ενός και μόνο Νοσοκομείου σε κάθε Νομό, τουλάχιστον στα χαρτιά έχει ήδη υλοποιηθεί και απομένουν μόνον οι τυπικές ανακοινώσεις με πρώτη γεύση τις χθεσινές λίστες τοποθέτησης των Διοικητών.
        Η εμφάνιση ωστόσο στη λίστα, της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας ως Κέντρο Υγείας, αναμένεται να προκαλέσει εκ νέου θύελλα αντιδράσεων στην τοπική κοινωνία αλλά και στο προσωπικό του Νοσοκομείου που ως γνωστόν αντιδρά σθεναρά στα σχέδια υποβάθμισης του.
Κομματικές τοποθετήσεις
         Όσον αφορά τους νέους Διοικητές, στο σύνολο τους, τοποθετήθηκαν με κομματικά κριτήρια που απ’ ότι φαίνεται αποτελούν βασικό στοιχείο του βιογραφικού τους.
         Ο νέος Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας Βασίλειος Δημόπουλος προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, είναι Οικονομολόγος με Μεταπτυχιακό στο Τμήμα Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας ενώ έχει διατελέσει τ. Διευθυντής Οικονομικών και Υποδιευθυντής Διοικητικών Υπηρεσιών του Π. Π. Γ. Ν. Πατρών και Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.
          Όσον αφορά τον νέο αναπληρωτή Διοικητή του Κέντρου Υγείας Αμαλιάδος Λέανδρο Καλογεράκο, προέρχεται από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Είναι Πολιτικός Μηχανικός με μεταπτυχιακό από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στα… στερεά υλικά!
          Το Νοσοκομείο Κ.Υ. Κρεστένων, δεν εμφανίζεται στην λίστα τοποθέτησης των νέων Διοικητών αν και σε αυτή, ο μέχρι χθες αναπληρωτής Διοικητής Διονύσιος Στασινόπουλος εμφανίζεται πλέον ως αναπληρωτής Διοικητής του Γ.Ν. Αργολίδας! 
Aναδημοσίευση από Dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: