Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Aποφάσεις της 12ης/13 Συνεδρίασης του Δ.Σ του Σωματείου μας.

         Την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/11/2013, συνεδρίασε  το Δ.Σ του Σωματείου μας, με τα παρακάτω  θέματα:   
Ø Εκτίμηση και λήψη αποφάσεων για τα Λειτουργικά Προβλήματα του Νοσοκομείου από την Υποχρηματοδότηση, την ανυπαρξία Διοίκησης και όχι μόνον. Την μη υλοποίηση των δεσμεύσεων του Υπουργού και τον Υγειονομικό Χάρτη που ανοίγει. Τα λειτουργικά προβλήματα που καταγράφηκαν από τις συναντήσεις μας με τους Εργαζόμενους στο Χειρουργείο του 409-τους Τραυματιοφορείς - τους Νεκροτόμους - τους Βοηθούς Θαλάμων - τους Τραπεζοκόμους - τα ΤΕΠ, κλπ.
Ø Η Εμπλοκή του Νομικού Συμβούλου της 6ης Υ.Πε, στα Συνδικαλιστικά δρώμενα.
Ø Η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή του Σωματείου μας για το 2013.
Ø Το Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ.
Ø Διάφορα Τρέχοντα Ζητήματα και Ενημερώσεις.
            Σ΄  αυτήν  την Συνεδρίαση, από την οποία απουσίαζαν η Ασλανίδη και  ο Πανούτσος, ο Πρόεδρος του Σωματείου μας εισηγούμενος τα θέματα της προαναφερόμενης ημερήσιας διάταξης, κατ΄αρχήν αναφέρθηκε:
Ø Τόσο στον νέο Υγειονομικό Χάρτη, όπως αυτός έχει προσδιοριστεί και μας έχει γνωστοποιηθεί στις σχετικές συναντήσεις μας με τον Διοικητή της 6ης Υ.Πε. Έναν υγειονομικό χάρτη και μια κινητικότητα – διαθεσιμότητα των Εργαζόμενων του χώρου της Υγείας στην περιοχή μας, στην 6η Υ.Πε, που προσδιορίζεται να ξεκινήσει την 29η του Νοέμβρη. Μια διαδικασία όπου δεν μπορούμε να θεωρούμε τίποτε δεδομένο, γιατί όλα είναι πιθανά να συμβούν με τους μεγάλους στόχους που βάζουν στις διαθεσιμότητες και τις περικοπές, γι΄ αυτό και θα πρέπει να είμαστε πανέτοιμοι για όλα.
Ø Όσο και στην κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει σήμερα το Νοσοκομείο από την Υποχρηματοδότηση, την ανυπαρξία Διοικητικού Συμβουλίου και τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό. Καταστάσεις που δημιουργούν καθημερινά σοβαρά λειτουργικά προβλήματα, προβλήματα υπολειτουργίας σε συγκεκριμένους τομείς του Νοσοκομείου. Καταστάσεις που δεν εγγυώνται την πλήρη και σωστή λειτουργία του Νοσοκομείου για την τρέχουσα χρονιά και όχι μόνον,  που δεν εγγυώνται την κάλυψη όλων των αναγκών των ασθενών της περιοχής ευθύνης μας.
Ø Αλλά και στην μη υλοποίηση των δεσμεύσεων του Υπουργού Υγείας. Δεσμεύσεις που έχουν να κάνουν τόσο με τον μη διορισμό της άκρως απαραίτητης νέας Διοίκησης που δεν έχει γίνει ακόμη, όσο και με την χρηματοδότηση  του Νοσοκομείου όπου παρά την δέσμευση για κάλυψη όλων των αναγκών μας τουλάχιστον για την τρέχουσα χρονιά, αυτή έρχεται με το σταγονόμετρο και με σοβαρές περικοπές. Από τα 3,5 εκατ ευρώ που ζητούσαμε έρχεται 1 εκ και αυτό σε δόσεις των 500.000 Χιλιάδων, αλλά και ιδιαιτέρως με την χρηματοδότηση του διωρόφου, όπου  μέχρι σήμερα τίποτε απολύτως δεν έχει γίνει, παρά το σχετικό ενδιαφέρον που έδειξε και την άμεση σχετική εντολή που έδωσε, ενώπιον μας.
Ø Και βεβαίως στα προβλήματα των Συναδέλφων Εργαζόμενων στα Χειρουργεία, στα ΤΕΠ, των Τραυματιοφορέων των Νεκροτόμων, των Βοηθών Θαλάμων αλλά και των Τραπεζοκόμων που λειτουργούν με ελάχιστες δυνάμεις, με δυνάμεις κάτω και από τα όρια ασφαλείας, με δυνάμεις που δεν εγγυώνται την ομαλή και σωστή λειτουργία των τμημάτων τους.
Συνεχίζοντας ο Πρόεδρος αναφέρθηκε επίσης:
Ø Τόσο στην εμπλοκή του Νομικού Συμβούλου της 6ης Υ.Πε, που επιτέθηκε στον Πρόεδρο του Σωματείου μας Πετρόπουλο Κώστα και όχι μόνον, με αφορμή τις ανακοινώσεις – παρεμβάσεις, για τις εκλογές για το Υπηρεσιακό της Υ.Πε, τις διενέξεις των Συνδικαλιστών των Νοσοκομείων με την Ε.Ν.Ε, αλλά και τις εναντιώσεις των Συνδικαλιστών και των Εργαζομένων στην Υποδιοικήτρια της Υ.Πε, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ ο Κος Λεπίδας εστράφη εναντίον του Προέδρου μας και άλλων Συνδικαλιστών χωρίς να έχει καμία μα καμία τέτοια δικαιοδοσία και χωρίς να του δίνει κανένας αυτό το δικαίωμα. Μια επίθεση και απειλή που αφ΄ ενός μεν είναι ενταγμένη στο γενικότερο κλίμα εκφοβισμού των Συνδικαλιστώ και αφ΄ ετέρου έχει να κάνει με τον  μπερδεμένο ρόλο της παράλληλης εκπροσώπησης Υ.Πε-Ε.Ν.Ε κλπ παραγόντων που θα πρέπει να ξεσκεπαστεί και να καταγγελθεί.
Ø Όσο και στις απαράδεκτες και προκλητικές μεθοδεύσεις και διαδικασίες για τον ¨κομματικό¨ και όχι βάσει των νόμιμων διαδικασιών επαναδιορισμό του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας.
Ø Αλλά και  στο επικείμενο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ και την ανάγκη κάλυψης των εξόδων των συμμετεχόντων σ΄ αυτό, Πετρόπουλου Κώστα, Αγγελακοπούλου Νάνση και Πελεκούδα Δημήτρη που έχουν εκλεγεί από το Συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ.
Ø Και βεβαίως στην αναγκαιότητα της διοργάνωσης και για φέτος της καθιερωμένης πλέον χριστουγεννιάτικης γιορτής του Σωματείου μας, μια γιορτή που προσδιόρισε για την 22 του Δεκέμβρη και για την διοργάνωση της οποίας ζήτησε την συγκρότηση σχετικής διαπαραταξιακής επιτροπής.
          Μετά την προαναφερόμενη εισήγηση και αφού ακολούθησαν οι σχετικές τοποθετήσεις των μελών του Δ.Σ και βεβαίως ή απαραίτητη σχετική διαλογική συζήτηση για τα προαναφερόμενα, καθώς επίσης και για το θέμα που έθεσε ό Αντιπρόεδρος του Σωματείου μας Λάππας Κώστας για την συμπεριφορά και την επίθεση που δέχτηκε ως μέλος επιτροπής παραλαβής, από εκπρόσωπο της εταιρείας που εγκαθιστούσε το νέο Φωτοτυπικό του Νοσοκομείου και τα προβλήματα με την συνδικαλιστική άδεια του Αντιπροέδρου του Σωματείου μας Σουγλέρη Χρήστου,  ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ:
l  Κατ΄ αρχήν επαναβεβαιώσαμε ακόμη μια φορά την σταθερή θέση μας και τις διεκδικήσεις μας για τον νέο Υγειονομικό χάρτη, την κινητικότητα και την διαθεσιμότητα των Εργαζόμενων, όπου είμαστε ΡΙΖΙΚΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ. Διεκδικούμε να μην υπάρξει καμία περαιτέρω μείωση κλινών και οργανικών θέσεων. Κανένας Συνάδελφός μας να μην βγει σε διαθεσιμότητα και ο οργανισμός μας να αναπτυχθεί στις 550 κλίνες και να συμπεριληφθούν σ΄αυτόν τα τμήματα που σήμερα λείπουν όπως αυτά καταγράφονται στο υπόμνημα που καταθέσαμε στον υπουργό Υγείας. Διεκδικούμε το ΝΝΘώρακος ως εξειδικευμένο Νοσοκομείο να παραμείνει ως έχει και να αναπτυχθεί, ενώ στη περίπτωση της συγχώνευσης του αυτή να γίνει στον Αγ. Ανδρέα χωρίς οι εκεί Συνάδελφοι μας να μπουν στην διαδικασία της διαθεσιμότητας.
l  Σε ότι αφορά την πολυκαθυστερημένη πλήρη λειτουργία του διωρόφου κτιρίου, προσδιορίσαμε  κατ΄ αρχήν 3ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ για το πρώτο 10ήμερο του Δεκέμβρη, με συγκέντρωση μπροστά και γύρω απ΄ αυτό, για την ανάδειξη ακόμη μια φορά του σχετικού προβλήματος, απαιτώντας την άμεση και πλήρη επαναλειτουργία του.
l  Στήριξη στα Προβλήματα των Συναδέλφων-των τμημάτων που αναφέρονται στην εισήγηση. Στηρίζουμε τα προβλήματα των Συναδέλφων Εργαζόμενων στο χειρουργείο του 409 και  απαιτούμε την αυστηρή τήρηση του κανονισμού λειτουργίας και την ενίσχυσή τους άμεσα με προσωπικό. Είμαστε όμως ριζικά αντίθετοι στην κάλυψη αυτών των αναγκών από το χειρουργείο του κεντρικού κτιρίου, που κι΄ αυτό αντιμετωπίζει σχετικά προβλήματα. Σε περίπτωση που επιχειρηθεί αυτή η προαναφερόμενη διαδικασία με τα χειρουργεία αμέσως θα απαντήσουμε με καθημερινές 5ωρες ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ και για τα δύο χειρουργεία.
l  Παράλληλα με τις προαναφερόμενες ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, προχωράμε σε κινητοποιήσεις και στα ΤΕΠ, εάν και εφ΄ όσον δεν δρομολογηθούν οι δεσμεύσεις που έχουν δοθεί για τα εκεί σχετικά προβλήματα.
l  Μας βρίσκει ριζικά αντίθετους η επιχειρούμενοι συγχώνευση των τμημάτων των Τραυματιοφορέων με τους Νεκροτόμους. Διεκδικούμε ενίσχυση αυτών των τμημάτων, καθώς επίσης των Βοηθών Θαλάμων και των Τραπεζοκόμων, μέσα από την πρόσληψη μόνιμου και μόνον μόνιμου προσωπικού.
l  Στήριξη στον Πρόεδρο του Σωματείου μας και όχι μόνον, για την επίθεση που δέχτηκε από τον αναρμόδιο νομικό σύμβουλο της Υ.Πε, με Εξώδικο στον νομικό Σύμβουλο της 6ης Υ.Πε για τις απαράδεκτες και προκλητικές παρεμβάσεις του, παράσταση μαζί και με άλλους συνδικαλιστικούς φορείς στην 6η Υ.Πε και στον Δικηγορικό Σύλλογο και παραχώρηση σχετικής καταγγελτικής Συνέντευξης Τύπου.
l  Στήριξη στην επίθεση που έγινε στον Αντιπρόεδρο του Σωματείου μας, διερεύνηση του όλου ζητήματος με σκοπό την εξώδικη διαμαρτυρία, ακόμη και μηνυτήρια προσφυγή κατά του συκοφάντη εκπροσώπου της συγκεκριμένης αυτής εταιρείας.
l  Την διοργάνωση και της φετινής καθιερωμένης χριστουγεννιάτικης γιορτής, και την συγκρότηση της σχετικής οργανωτικής επιτροπής, εγκρίνοντας παράλληλά την ανάληψη της σχετικής δαπάνης που θα απαιτηθεί  γι΄αυτήν.
l  Την έγκριση της σχετικής δαπάνης για το συνέδριο της ΑΔΕΔΥ.
l  Δημοσιοποίηση – παρέμβαση για τις αλχημείες στον διορισμό του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας, πρακτική και διορισμό που δεν αναγνωρίζουμε γιατί αντίκειται στις κείμενες διατάξεις και στις δικαστικές αποφάσεις που έχουν προκύψει για το σχετικό αυτό θέμα.
l  Πριν από τις προαναφερόμενες κινητοποιήσεις σχετική ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: